Gabe Newell Left 4 Dead için zombileri istememiş

Atıf Doğan Özcan 9.05.2022 - 15:32
Orijinal oyunun yazarı Chet Faliszek, Valve kurucu ortağının aslında zombileri kullanmak istemediği ayrıntılı olarak anlattı.

Valve’nin eski yazarlarından biri olan Chet Faliszek’e göre, Valve’nin başkanı ve kurucu ortağı olan Gabe Newell Left 4 Dead için zombileri dahil etmek istememiş.

Faliszek kısa bir süre önce Kiwi Talkz isimli YouTube kanalında bir söyleşiye katıldı ve burada Portal oyunu dışında The Anarcrusis ve daha fazla içerik üzerinde ki çalışmaları da dahil olmak üzere çeşitlik konular hakkında konuştu. En önemlisi, kanalın sunucusu Reece Reilly, Faliszek’e Left 4 Dead’de yaptığı işi, özellikle de zombi hikayelerinin neden çok sık faklı projelerde önümüze çıktığını ve artık neredeyse hiç orijinal bir içeriğin çıkmamasının nedenlerini sordu.

Gabe Newell Left 4 Dead oyununda zombileri düşünmüyormuş

Gabe Newell Left 4 Dead için zombileri istememiş

Faliszek, “O zamanlar Gabe Newell ile yemeğe gittiğimde bana ‘zombi filmlerine bakarsanız Yaşayan Ölülerin Gecesi ırkçılık, Ölülerim Şafağı tüketimcilikle ilgili’ diyordu” dedi. Newell, Left 4 Dead’in ne olabileceğine ilişkin temel kavramları anlamaya çalışırken yaptığımız konuşmanın bir parçası olarak, “Oyunun ne hakkında olacak?” diye sordu.

Faliszek, “Ben birlikte oynanacak bir oyundan yanayım, gerçek ve oyun beraber ilerleyecek” dedi. “Gittikçe daha fazla oyunun konusu ve içeriği hakkında konuşma yapmaya başladık sadece bir ara Newell’ın ‘o zaman zombi yapmayalım, zombiler sadece sevimsizdir’ dediğini hatırlıyorum. Tabi o yıllarda The Walking Dead dizisi ve tüm bu zombi içeriklerinin hiç birisi yoktu, aslında zombi fikri bu yüzden sevimsizdi, çünkü bilinmiyordu.” 

Konuşmanın devamında Faliszek, gençliğinde klasik korku filmlerini soluksuz bitirdiğini, bazı filmlerdeki o korku öğelerinin biraz sevimsiz olduğunu fark etmeden nasıl izlediğini, bu yüzden oyundaki karakterleri içinde bulundukları ortam hakkında daha fazla bilinçli hale getirmeye karar verdiğini açıkladı.

“Ben de neden sadece karakterleri ve gerçek dünyayı ele alıp, oyunun içinde aslında bir zombi filminde olduklarının hissiyatına varmalarını sağlamıyoruz dedim. İşte o an Zoe ve Levis buna ‘aman tanrım bu filmlerde ki gibi bir şey’ diye tepki verdiler.”

Aslında şu anda herkesin Left 4 Dead oyununu oynamasının en temel sebebi, zombi sürüsüne ve salgınına karşı birlik içinde ilerlemesi ve mücadele etmesi olduğu göz önünde bulundurulursa o dönemde kimsenin Newell’ı dinlememiş olması mükemmel ötesi bir şey.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2022 13:56
Adam haklı. Oyunlarda zombi olgusu o kadar çok kullanıldı ki gerçekten öyle bir tür olduğuna inanmaya başladım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2022 21:03
X360 da en fazla zaman geçirdiğim, sonra net kafeye gidip diğer dostlarımla 4vs4 takıldığımız akıcı, kafa dağıtmalık çok eğlenceli bir oyundu. Ne kadar klişe bir konu üzerine kurulu olsada orjinal bir içeriğe, karanlık ve güzel bölüm dizaynına sahipti. Favorim birinci oyundur. L4d güzellemesi :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2022 18:24
Gabe kaliteli adam, şu zombi işi bir tek bana saçma gelmiyormuş demekki. Ama l4d güzel seri tabi.
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2022 19:54
half life serisinde zombi yok mu? onlar sevgi pıtırcığı mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gabe Newell Left 4 Dead için zombileri istememiş
İlginizi Çekebilir