Game of Thrones dublöründen 5 milyon dolarlık dava

Ersin Kılıç 11.05.2022 - 12:19
Ağustos ayında yan dizisine kavuşacağımız Game of Thrones dizisinde görev alan bir dublör, HBO yapımcısına 5 milyon dolarlık dava açtı.

Game of Thrones dizisi geçtiğimiz 10 yıla damga vuran yapımlardan biri olsa da son sezonları ile büyük eleştirilere de maruz kalmıştı. Ağustos ayında House of the Dragon yan dizisi ile yeni hikayeler göreceğimiz Westeros, muhtemelen ilerleyen dönemlerde de bu güncelliğini koruyacak. 

2019 yılında sona eren Game of Thrones dizisi ise yeni bir dava haberi ile tekrar gündeme geldi. Dizinin son sezonunda görev alan dublörlerden biri olan Casey Michaels, HBO yapımcı firmasına beş milyon dolarlık bir dava açtı.

Game of Thrones dublörü yapım ekibini dava etti

Game of Thrones dublöründen 5 milyon dolarlık dava

Casey Michaels dizinin de en çok eleştirilen kısımlarından biri olan Winterfell Savaşı (Battle of Winterfell) bölümünde görev yaparken ciddi bir şekilde yaralandığını belirtiyor. Bu bölüm çekiminde ayak bileğini kırdığını belirten Michaels, HBO kanalına bağlı olan Fire & Blood isimli yapım şirketine dava açmış.

Mahkeme bilgilerine göre bu savaş bölümlerinde Ak Gezenler rolü üstlenen Michaels, 28 kişilik bir dublör ekibine 12 metrelik çatıdan düşmelerinin söylendiğini belirtmiş. Ak Gezenler doğasına uygun olarak bu yükseklikten düştükleri için ciddi yaralanmaların meydana geldiği belirtilmiş. Belinde, bacağında ciddi yaralanmalar olan dublörün ayak bileği kırılmış ve birkaç ameliyat geçirmek zorunda kalmış. Uzun bir süre fizik tedavisi gördüğü de mahkemeye bildirilmiş.

Bu iddialar karşısında HBO ve yapım firmasından ise bir karşı açıklama gelmiş değil. Tarafların anlaşamaması durumunda davanın önümüzdeki yıl görüleceği de gelen bilgiler arasında.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 18:38
Süper
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 12:55
anlaşılan bunlar malkoçoğlu izlememişler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Game of Thrones dublöründen 5 milyon dolarlık dava
İlginizi Çekebilir