Game of Thrones'un bestecisi Ramin Djawadi, Westeros'a geri dönüyor

Özgür Deveci 3.02.2021 - 14:13
Game of Thrones'un geçmişine odaklanacak olan HBO Max dizisi House of the Dragon'un müziklerini Ramin Djawadi besteleyecek.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones, son zamanların en çok izlenen dizilerinden biri olmuştu. Dizinin final yapmasıyla birlikte birçok spin-off projesi içinde çalışmalar başladı. Bunlardan ilki olacak olan House of the Dragon'un müziklerini besteleyecek isim, stüdyo tarafından yapılan açıklamayla dün belli oldu.


Emmy ödüllü Ramin Djawadi, Targaryen ailesini konu alacak prequel dizisinin müziklerini bestelemek için, Westeros'a geri dönüyor. Game of Thrones başta olmak üzere Iron Man ve Westworld için yaptığı müzik albümleriyle tanıdığımız Alman film müziği yapımcısı Ramin Djawadi, House of the Dragon dizisinin bestecisi oldu. HBO Max tarafından yayınlanacak dizi, önümüzdeki sene hayranlarla buluşacak.

Game of Thrones'un bestecisi Ramin Djawadi, Westeros'a geri dönüyor

House of The Dragon dizisinin müziklerini Game of Thrones'un bestekarı Ramin Djawadi yapacak

George R.R. Martin tarafından yaratılan dizi Westeros'u fetheden Aegon Targaryen döneminden 100 yıl sonrasını anlatacak. Dizide Viserys I ve Aemma Arryn'in çocukları Rhaenyra ve Aegon II, Ejderhaların Dansı olarak bilinen taht için bir iç savaşa girecek. Dizinin oyuncu kadrosunda Matt Smith (Daemon Targaryen), Paddy Considine (Viserys Targaryen), Olivia Cooke (Alicent Hightower) ve Emma D'Arcy (Rhaenyra Targaryen) gibi ünlü isimler bulunuyor.

Miguel Sapochnik ve Ryan Condal'ın showrunner rolünü üstlendiği yapımda, George R. R. Martin ve Vince Gerardis ile birlikte yönetici yapımcı olarak yer alacaklar. Daha önce House ve Orange Is the New Black gibi yapımlarla karşımıza çıkan Sara Lee Hess ise yazar ve yönetici yapımcı olarak kadroda bulunacak. Bunlara ek olarak Sapochnik'in dizide pilot ve ek bölümleri yöneteceğini belirtelim. Sapochnik daha önce Hardhome, Battle of the Bastards ve Winds of Winter olmak üzere Game of Thrones'un izleyici sayısı yüksek altı bölümünü yönetmişti.

Son olarak siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Kimler House of the Dragon dizisini merakla bekliyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2021 12:43
djawadi, zimmer... alman mühendisliğinden sonra şimdi de alman besteciliği çıktı. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
mjromeo
mjromeo 3.02.2021 23:40
ramin djawadi yi got dan değil prison break ten biliriz. 2006 dan beri dizi ve film soundtrackleri hazırlayan müthiş bir besteci kendisi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Game of Thrones'un bestecisi Ramin Djawadi, Westeros'a geri dönüyor
İlginizi Çekebilir