House of the Dragon dizisinin çekimleri 2021'de başlıyor

Özgür Deveci 6.12.2020 - 19:35
Game of Thrones'un geçmişine odaklanacak olan House of the Dragon dizisinin çekimleri önümüzdeki sene başlıyor.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones, televizyon dünyasının en çok izlenen dizilerinden biri oldu. David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik yapım, yayın hayatı boyunca onlarca ödüle layık görüldü. Dizinin final sezonu geçtiğimiz sene yayınlandı ve hayranlar tarafından oldukça fazla eleştiri aldı. HBO'da bu vesileyle seriye bağlılığını gösteren iki farklı prequel dizisi duyurdu. Bunlardan orijinal dizinin geçmişine odaklanacak olan House of the Dragon'un çekimleri önümüzdeki sene içerisinde başlıyor.

Bloodmoon ve The Long Night dizilerinden birinde Naomi Watts başrol oyuncusu olarak oynayacaktı ve dizi Age of Heroes döneminde geçecekti. Hatta pilot bölümü bile çekildi. Ancak HBO, 2019'un sonlarına doğru diziye devam etmeme kararı aldı. Diğer prequel dizisi olan House of the Dragon ise, daha şanslıydı. Adından da anlaşılacağı gibi, House of the Dragon dizisi Targaryen Hanesi'ni konu alacak. Eylül ayında HBO başkanı Casey Bloys, prequel serisinin 2022'de yayınlanacağından emin bir şekilde konuştu. Bundan kısa bir süre sonra Paddy Considine'de Viserys Targaryen olarak diziye katılan ilk oyuncu oldu.

House of the Dragon dizisinin çekimleri 2021'de başlıyor

House of the Dragon dizisinin çekimleri 2021'de başlıyor

Bugün, merakla beklenen haber nihayet geldi. Game of Thrones'un orijinal Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda, House of the Dragon'un 2021'de çekimlere başlayacağı duyuruldu. Paylaşılan iki konsept çizim, izleyicilerin dizide görmeyi bekleyebilecekleri ejderhalardan birkaçına ilk bakış atmamızı sağladı. Dizinin 2022'de yayınlanacağını düşünürsek, önümüzdeki sene çekimlere başlanması gayet mantıklı duruyor. Hayranlar, dizinin daha erken yayınlanmasını umut etse de, HBO salgının biraz daha kontrol altına alınmasını beklemek isteyebilir. Bu da, dizinin 2021 ortasında ya da sonlarında prodüksiyon aşamasına girmesi anlamına gelebilir.

Çekimlerin başlangıç tarihi birkaç nedenden dolayı önemlidir. Birincisi, prodüksiyon çalışmaları başladığında izleyiciler dizi hakkında daha çok fikir edinebilir. Çünkü oyuncu kadrosu, röportajlar ve sahne arkası fotoğrafları aracılığıyla birçok teori üretmek mümkün olacaktır. Buna ek olarak, çekimler başladığında dizinin ne zaman prömiyer yapacağını da tahmin etmek kolay olacaktır. Şu an için elimizde sadece iki konsept çizim bulunuyor. Paylaşılan görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Son olarak siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Kimler House of the Dragon'u merakla bekliyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 16:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
House of the Dragon dizisinin çekimleri 2021'de başlıyor
İlginizi Çekebilir