Gamescom 2021 1.gün raporu

Ersin Kılıç 26.08.2021 - 02:13
Akşam saatlerinde açılış sunumu ile başlayan Gamescom 2021 oyun fuarında ilk gün hangi duyurular ile karşılaştık?

Gamescom 2021 oyun fuarı akşam saatlerinde düzenlenen açılış sunumu ile birlikte resmen başlamış oldu. Her ne kadar Xbox Gamescom sunumu ile bazı duyurulara yer verilse de firmanın en önemli IP'lerinden biri olan Halo Infinite oyunu da dahil olmak üzere asıl duyuruların bugüne saklandığını gördük. Diğer taraftan geçtiğimiz yıllara göre daha iyi ve bol duyurunun yer aldığı bir açılış sunumuna imza atıldığını da söyleyebiliriz.

Gamescom 2021 1.gün raporu

Tabi biz de Merlin'in Kazanı olarak basın partneri olduğumuz Gamescom 2021 fuarından en son gelişmeleri an be an sizlere aktarıyoruz. Bu içeriğimizde ise başlıktan da anlayabileceğiniz gibi Gamescom 2021 1.gün duyurularını ve haberlerini toparlayalım istedik. Hazırsanız başlayalım!

Saint's Row Reboot resmen duyuruldu

Gamescom fuarı öncesinde dedikoduları ile karşılaştığımız Saint's Row oyunu açılış sunumunun ilk duyurularından biri oldu. Seriye yeni bir başlangıç yapacağı açıklanan oyunun her zaman olduğu gibi renkli bir yapıya sahip olduğunu da görüyoruz. 25 Şubat 2022'de çıkacağı açıklanan oyunun kısa oynanış videosu şu şekilde;

Marvel Midnight Suns duyuruldu

Bir başka dedikodular ile karşımıza çıkan oyunun duyurusuyla daha açılış sunumunda karşılaştık. Aylardır Fraxis firmasının XCom benzeri olan ve Marvel evreninde geçtiği belirtilen bir oyun üzerinde çalıştığı belirtiliyordu. İşte bu oyun Midnight Suns olarak Gamescom 2021 açılış sunumunda duyuruldu. Avcı isimli ana karakterin tasarımında Marvel ile çalışıldığı ve hikaye detayları üzerinde durulduğu da belirtilmi. Oyundaki İblislerin Annesi Lilith ve onu çağırmaya çalışan fanatik bir topluluğa karşı mücadele edeceğiz. Oyunun çıkış tarihi ise Mart 2022 olarak duyuruldu.

Call of Duty Vanguard oynanış videosu geldi

Geçtiğimiz hafta multiplayer modundan görüntüler ile duyurulan Call of Duty Vanguard için hikaye bazlı bir oynanış videosu yayınlandı. Özel anlaşma nedeniyle PS5 versiyonundan alınan bu videoda önce olayların patlak verdiği ana daha sonra ise öncesine gittiğimiz bir kurguya yer verilmiş. İsteğe bağlı olarak gizlilikle de ilerleyebileceğimiz gösterilirken, bazı küçük parkur mekanikleri de seride ilk defa kullanılacak gibi duruyor. 5 Kasım 2021'de çıkacak oyunun PS5 betası bu hafta sonu düzenlenecek.

Halo Infinite çıkış tarihi açıklandı

Sonunda beklenen duyuru geldi ve Halo Infinite çıkış tarihi 8 aralık 2021 olarak açıklandı. Microsoft sunumunu es geçip bu sunumda karşımıza çıkan oyunun hikaye modundan ise yine çok fazla detay göremedik. Bunun yerine 15 Kasım'da çıkacağı belirtilen ve 20.yıla özel olarak tasarlanan bir Xbox Series X konsolu ile birlikte Halo Infinite temalı bir kontrolcü duyurusu yapıldı.

Riders Republic açık betası başladı

Birkaç gün önce kapalı beta aşamasına geçen Rider Republic için açık beta aşaması duyuruldu ve duyuru ile birlikte oyuncular açıldığı da belirtildi. Heyecanlı Gamescom akşamında yapılan duyuruda herkese açık betanın; 25 Ağustos 2021'de başlayıp, 28 Ağustos 2021'e kadar süreceği açıklandı. 

Midnight Fight Express şahane bir video ile duyuruldu

Bana göre Gamescom 2021 duyurularının en dikkat çekici oyunlarından biri olan Midnight Fight Express'in en şaşılası tarafı ise tek bir yapımcı tarafından geliştiriliyor olması. Özellikle animasyon yapısı ve oynanış dinamikleri ile ön plana çıkan oyunun John Wick'i aratmayacak bir yapıda olduğunu da görüyoruz. Bekleme listesine aldığımız oyunun 2022 yaz ayalrında çıkacağını da hatırlatalım.

Outlast Trials oynanış videosu yayınlandı

Daha önce duyurulan ve uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Outlast Trials oynanış fragmanı da yayınlan videolar arasında yer aldı. Serinin diğer oyunlarının aksine co-op olarak oynayabileceğimiz oyunda akıl hastanesinde hayatta kalmaya çalışan bir grubun macerasına tanıklık edeceğiz.

Far Cry 6 için yeni bir video yayınlandı

7 Ekim 2021 tarihinde çıkacak serinin yeni oyunu Far Cry 6 için hikaye odaklı bir video yayınlandı. Oyunun bazı dinamiklerine de yer verilen bu videoda özellikle her zaman olduğu gibi Giancarlo Esposito tarafından canlandırılan Antón Castillo karakterinin merkezde olduğunu görüyoruz. Bu yeni videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

BloodHunt oynanış videosu yayınlandı

Vampire The Masquerade evreninde geçen Battle Royale oyunu Blood Hunt için yeni bir oynanış videosu yayınlandı. Ana seriye bağlı olması sebebiyle birçok öğenin kullanılacağı oyun Free to Play, yani tamamen ücretsiz olarak planlananıyor. Prag sokaklarında geçen oyunda binalara tırmanma dahil bir çok özelliğimiz bulunuyor. Oyunda ayrıca gece avlanmak, savaşmak ve hayatta kalmak için doğaüstü güçlerinizi, silahlarınızı ve kanınızı kullanacağınız bir sistem de inşa edilmiş olacak.

Bedava futbol oyunu UFL duyuruldu

Yeni futbol oyunu UFL duyuruldu. Tıpkı futbol türünü domine eden FIFA ve PES (eFootball) gibi ana akım oyunculara odaklanan UFL oyunu ile ilgili gelen ilk açıklamalara baktığımızda ise bu iki oyunun tahtına göz diken bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun tabi ki en iddialı olduğu nokta tamamen bedava olarak oyunculara sunulacak olması. Saf bir oynanış videosu göremesek de yapılan açıklamalar ile ekibin oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Eğer denildiği kadar kaliteli olursa bedava olmasının da getirdiği avantaj ile büyük bir oyuncu kitlesine ulaşabilir.

Horizon Forbidden West çıkış tarihi açıklandı

Sunumun belki de en beklenmedik duyurusu Horizon Forbidden West için geldi ve merakla beklenen oyunun 18 Şubat 2022'de çıkacağı açıklandı. Playstation 5 ve Playstation 4 için geliştirilen oyunda bu sefer hikayenin batı sahiline gidecek ve daha farklı bir coğrafya ile karşılaşacağız. Sunumda ayrıca ilk oyunun PS5 güncellemesini aldığı ve 60 FPS olduğu da belirtildi.

SIFU çıkış tarihi açıklandı

Slocap tarafından geliştirilen Sifu çıkış tarihi ile tekrar karşımıza çıktı ve oyunun 2 Şubat 2022 tarihinde çıkacağı duyuruldu. Komboların ön plana çıktığı yapımda ana karakterimiz, ruhunu intikam arayışına adayan genç bir Kung-Fu öğrencisi olacak. Ailesi gizemli suikastçiler tarafından öldürülen ve sekiz yılını bu intikam için harcayan kahramanımızın yumruklarını konuşturmasına ise biz yardımcı olacağız.  

Alloy, Genshin Impact karakterleri arasında katılıyor

İlk olarak Horizon Zero Dawn ile karşımıza çıkan ve Horizon Forbidden West oyununda da hikayesine devam edeceğimiz Aloy karakteri genzhin Impact için duyuruldu. Yapılan özel anlaşma ile oyuna dahil edilen karakter için bir tanıtım videosu da yayınlandı. Ayrıca Ekim ayında düzenlenecek özel bir etkinlikle karakterin oyunda yer alacağı da belirtilmiş.

April O'Neil oynanabilir karakter oldu

Ninja Kaplumbağalar serisinin en önemli karakterlerinden biri olan April O'Neil, Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge oyununda oynanabilir bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Elinde mikrofonu ve tatlı tavırları ile farklı kombolara da sahip olan April O'Neil için yayınlanan tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Replaced için yeni bir video yayınlandı

E3 fuarında dikkat çeken yapımlardan biri olan Replaced için kısa bir tanıtım videosu yayınlandı. 80'li yıllarda alternatif bir zaman diliminde geçecek olan yapımda Sci-Fi elementleri de ağırlıkta olacak. Distopik bir tonlamaya sahip olan oyunda iradesi dışında insan vücuduna hapsolan bir yapay zekanın hikayesine tanıklık edeceğiz. 

Death Stranding Director's Cut oynanış videosu yayınlandı

E3 fuarında duyurulan Death Stranding Director's Cut versiyonunda hikaye konusunda yeni görevlerin yanı sıra geliştirilmiş yakın dövüş dinamikleri, yeni silahlar, atış poligonu, sabitlenen silahlar, yeni kargo araçları, yeni rampalar ve Fragile yarış pistleri oyuna eklenecek. Yayınlanan yeni videoda ise bu dinamiklerin yanı sıra oyuna eklenen Jetpack tarzı kullanım üzerinde de durulduğunu görüyoruz. Oyunun 24 Eylül'de çıkacağını da hatırlatalım.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.08.2021 22:31
ersin bey iyi akşamlar ikinci gün videosu ne vakit gelicek ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gamescom 2021 1.gün raporu
İlginizi Çekebilir