Xbox Gamescom etkinliğinde yapılan tüm duyurular

Eren Eroğlu 24.08.2021 - 23:42
Bu akşam (24 Ağustos 2021) düzenlenmiş olan Xbox Gamescom etkinliğinde yapılmış olan tüm duyurulara detaylı bir şekilde göz atıyoruz.

Microsoft tarafının Gamescom'a özel bir şekilde düzenlemiş olduğu yaklaşık 90 dakikalık Xbox Gamescom etkinliğinde bizlere, toplamda 15'ten fazla içerik gösterildi. İlk olarak Dying Light 2 oynanış videosuyla oldukça heyecanlı bir şekilde başlamış olan sunumun, geri kalan kısmı beklentilerin tamamen altında devam etti. Xbox Gamescom etkinliği öncesinde Microsoft tarafı, ''Herhangi yeni bir oyun veya sürpriz duyuru olmayacak. Sadece mevcut oyunlara ve Xbox Game Pass'e gelecek olan güncellemelerden bahsedeceğiz'' cümlesini kurmuş olsa da, en azından bir Halo Infinite çıkış tarihi bekliyorduk.

Xbox Gamescom etkinliğinde neler gösterildi?

Dying Light 2 oynanış videosu

Xbox Gamescom etkinliğinde ilk olarak Dying Light 2 oynanış videosu gösterilen etkinlikte, Dying Light'ın yepyeni ve neredeyse ikiye katlanmış parkur mekaniklerine dikkat çekilirken, insanlığa verilen en büyük zararın gene insanlar tarafından verildiği özellikle vurgulanmış. İnsanların birleşip, virüse karşı savaşmak yerine birbirlerine karşı mevzilenmiş olmalarına tepki gösterilirken, şehrin daha da berbat bir hâl almış olduğu gözüküyor. Ayrıca Dying Light 2'de çok daha yüksek binalar da bulunuyor.

Microsoft Flight Simulator dünya güncellemesi ve yeni uçaklar

Xbox Gamescom etkinliğinde Microsoft Flight Simulator için duyurulmuş olan Flight Simulator Dünya Güncellemesi VI, içerisinde; Almanya, Avusturya, İsviçre gibi ülkeler için yeni görüntüler sunarken, bu ülkelerin en ünlü şehirlerini 3D bir şekilde içerisinde barındıracak.

Ayrıca, dünyanın en heyecan verici ve yepyeni uçaklarından bir tanesi olan ''VoloCity'' isimli hava taksisinin yaratıcısı Alman şirket, Volocopter ile bir ortaklık kurulmuş. Etkileyici elektrikli hava taksileri ve birçok yeni uçak Kasım 2021'de Microsoft Flight Simulator'a dâhil oluyor.

Xbox Game Pass kütüphanesine dâhil olacak yeni yapımlar

Xbox Gamescom etkinliğinin en önemli kısımlarından bir tanesiyse on adet yeni Humble Games oyununun çıkar çıkmaz Xbox Game Pass kütüphanesine ekleneceğinin duyurulmuş olması oldu. Listede, Midnight Fight Express gibi oldukça ilgi çekici yapımlar da bulunurken liste; Archvale, Midnight Fight Express, Next Space Rebels, Boshiden, Flynn: Son of Crimson, Unpacking, SIGNALIS, Unsighted, China Town Detective Agency ve Dodgeball Academia'dan oluşuyor. Toplamda on oyun; PC, konsol ve xCloud için ilk günden Xbox Game Pass sistemine eklenecek.

Into the Pit fragmanı

Hızlı tempolu ve birinci şahıs bir rogue-lite yapım olan Into the Pit'in ortaya çıkış fragmanı da yayımlanmış bulunuyor. Daha çok retro bir deneyim sunmayı hedefleyen yapım, 19 Ekim 2021'de çıkar çıkmaz Xbox Game Pass konsol ve PC tarafına eklenecek.

Age of Empires IV: Mancınık

Age of Empires IV'ten yeni bir oyun içi görüntü beklerken, gerçek hayattan bir mancınık videosu yayımlandı. Mancınık hakkında, ''Oyunun en çok tercih edilen ve en etkili birimlerinden bir tanesi'' şeklinde bahsedilirken; gerçek hayattaki işleyişi, bizlere detaylı bir şekilde anlatıldı ve gösterildi.

xCloud, Xbox konsollara geliyor

Xbox tarafının bulut tabanlı oyun sistemi olan xCloud, artık Xbox konsollara da geliyor! Hâli hazırda Windows bilgisayarlarda, telefonlarda ve tabletlerde bulunan ve henüz betada olan sistem, artık konsol tarafına da yolunu çizmeye başladı. Xbox Series X/S ve Xbox One konsollarına eklenecek olan xCloud, maalesef ülkemizde bulunmuyor.

Yeni Wasteland 3 DLC'si duyuruldu

Etkinliğin ilerleyen kısımlarındaysa; Wasteland 3 için yeni bir DLC olan, Wasteland 3: Cult of the Holy Detonation duyuruldu. Yeni karakterler, düşmanlar, zorlu karşılaşmalar, silahlar ve zırhlar içeren ek paket, yepyeni bir Wasteland 3 hikâyesini beraberinde getiriyor.

Sea of Thieves'e Borderlands gemisi

24 Ağustos 2021 yani; bugünden itibaren başlamış olan etkinlik ile oyuncular, 7 Eylül 2021'e kadar oyuna giriş yaparak, Mayhem isimli Borderlands gemisini ücretsiz bir şekilde elde edebilecekler. Sea Of Thieves'e eklenen Borderlands gemisi, sapsarı ve oldukça şık gözüküyor.

Yeni State of Decay 2 güncellemesi

Xbox Gamescom etkinliğinin ilerleyen kısımlarındaysa, yeni bir State of Decay 2 güncellemesi olan Homecoming duyuruldu. Değişime uğramış Trumbull Vadisine olan dönüşümüzü konu alan güncelleme, 1 Eylül 2021 tarihinde; Xbox Game Pass, Xbox Series X/S, Epic Games Store, Windows 10 ve Steam için yayımlanacak.

505 Games'in yeni oyunu, Stray Blade

İlk defa Xbox Gamescom etkinliğinde duyurulmuş ve içerisinde aksiyon ve rol yapma oyunu unsurlarının yanı sıra, hack & slash türünde bir çatışma deneyimi sunacağı da belirtilen Stray Blade resmi olarak duyuruldu. 2022 yılı içerisinde Xbox Series X/S, PlayStation 5, Steam ve Epic Games Store için çıkacak olan oyun, 505 Games tarafından yayımlanacak.

Crusader Kings III, Xbox konsollara geliyor

Xbox Gamescom etkinliğinde yapılmış olan bir duyuruysa, Paradox Interactive'in ve dünyanın en ünlü strateji, rol yapma oyunlarından bir tanesi olan Crusader Kings III, tarihinde ilk kez Xbox konsol tarafına geliyor. Hâli hazırda Xbox Game Pass PC'de bulunan oyun, Xbox Game Pass konsol tarafına da eklenecek. Xbox Series X/S konsolları için çıkacak olan oyunun yakında erişime açılacağı söyleniyor.

Psychonauts 2 çıkış fragmanı

İçerisinde barındırdığı ilginç görevleri ve gizemli tarzıyla oldukça dikkat çeken bir yapım olan Psychonauts 2'nin çıkış fragmanı Xbox Gamescom etkinliğinde yayımlandı. Tamamen Xbox Series X/S için optimize edilmiş olan oyun, 25 Ağustos 2021'de Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Microsoft Windows, MacOS ve Linux için çıkacak.

Neverwinter: Jewel of the North sinematik fragmanı yayımlandı

Neverwinter'ın unutulmuş alemlerine tekrar adım attığımız Jewel of the North, artık Xbox One tarafında erişilebilir durumda.

The Gunk oynanış fragmanı

SteamWorld oyunun yapımcılarının geliştirmekte olduğu, konsol tarafında Xbox'a özel bir oyun olan The Gunk'tan bir oynanış fragmanı yayımlandı. Çıkar çıkmaz ilk günden Xbox Game Pass tarafına eklenecek olan yapım, Aralık 2021'de Xbox Series X/S, Xbox One ve Windows bilgisayarlar için çıkacak.

Forza Horizon özel sürüm Xbox kontrolcüsü duyuruldu

Forza Horizon serisi için sınırlı sayıda üretilmiş olan yeni özel sürüm Forza Horizon Xbox kontrolcüsü, Xbox Gamescom etkinliğinde resmi olarak tanıtılmış bulunuyor. Yarış esintili özel kulplara ve şeffaf sarı bir kaplamaya sahip olan kontrolcü, en üst düzey Forza Horizon macerasını sunmayı vaat ediyor. Fiyatı 75$ olarak belirlenmiş olan kontrolcü, 11 Eylül 2021'de piyasaya sunulacak.

Forza Horizon 5 için iki yeni araba ve sekiz dakikalık oynanış videosu

Xbox Gamescom etkinliğinin gösterilen son içeriğiyse iki adet yeni Forza Horizon 5 arabası, oyunun kapak fotoğrafı ve sekiz dakikalık yeni bir oynanış videosu oldu. Oyunun açılış kısmını gösteren videolarda arabamızla, bir uçak paraşütle atlıyor ve yarışa dâhil oluyoruz. Bizlere muhteşem manzaralar ve tam bir görsel şölen sunan oynanış videosunun yanı sıra; oyun içerisinde kum fırtınası gibi unsurların da bulunacağını ve bu tarz doğal unsurların da yarışlara dâhil olabileceğini görüyoruz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 25.08.2021 11:03
ya arkadaş ps4 kullanıyorum xbox'a geçmeyi düşünüyorum hem sunduğu fırsatlar hemde fiyatlandırma politikası nedeniyle ama şimdi burada ete dişe dokunur kaç oyun var şimdi ? ps oyun bol ama pahalı xbox tarafında da fırsatlar ve fiyatlar uygun ama oyun yok...sırf forza horizon için alınır ya bu konsol sonrasında da sürekli yarış oyunu sıkar :)
System32
System32 25.08.2021 16:09
artık pc toplamak konsol fiyatlarının yanında çok masraflı tabi bugüne kadar ps kütüphanemde bulunan satın aldığım oyun sayısıyla çok iyi bir pc toplardım gözler yaşlı...
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2021 13:02
PC'de ortalama seviyede bir ekran kartı konsol fiyatına.
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2021 12:06
Git bi pc topla kanka hiç uğraşma konsolla.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2021 15:24
Sonra derler ki xbox alın game pass var. Lan alın game passi başınıza çalın . Eski nesil forza yeni nesil forza Allah tan bir forzanız var . Pahalı mahalı ama sonny en azından oyun çıkartıyor fakat ağır sonyci bir insan olarak artık pc tarafına geçiyorum konsollar uyanıklık yapıyoo ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2021 12:18
wolfenstein nerde indiana jones nerde silent hill nerde eyyyyyyy microsoft ne zaman şaşırtacaksın,,sony'i nası geçmeyi düsünüyon bu şekilde
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Gamescom etkinliğinde yapılan tüm duyurular
İlginizi Çekebilir