Gamescom 2021 2.gün raporu

Ersin Kılıç 27.08.2021 - 02:52
Açılış sunumunda daha çok AAA oyunlara odaklanan Gamescom 2021 oyun fuarında ikinci gün hangi duyurular ile karşılaştık?

Gamescom 2021 oyun fuarı ilk gün yapılan açılış sunumunda daha çok AAA dediğimiz, yani büyük bütçeli oyun duyuruları ile karşımıza çıktı. Fuarın ikinci günü bu duyurular devam etse de tabi ki ilk güne göre daha azdı diyebiliriz. Ayrıca ikinci gün daha çok bağımsız yapımların ön plana çıktığı bazı sunumlara imza atıldı. Biz de Gamescom 2021 2.gün raporu içeriğimizde bugün duyurulan ve dikkat çeken haberleri derleyelim istedik.

Gamescom 2021 2.gün raporu

Dying Light: Platinum Edition duyuruldu

Nintendo Switch için özel olarak duyurulan Dying Light: Platinum Edition hepinizin tahmin edebileceği gibi ilk oyunu Switch kullanıcılarının karşısına çıkaracak. Ana hikaye modu dışında oyun için çıkan tüm içerikleri de içerisinde barındıracak olan bu sürümde dokunmatik ekran, gyro sensör ve local co-op gibi özellikler de bulunacak.

Roguelike türündeki Sandwalkers duyuruldu

Fantastik bir dünyada geçen ve tabi ki içi olabildiğince canavarla dolu olan Roguelike türündeki Sandwalkers duyuruldu. İçerisinde RPG dinamikleri de barındıracak olan oyun PC ve Nintendo Switch platformlarına gelecek.

City Block Builder erken erişim tarihi açıklandı

Strateji türünde olan ve kendi içerisinde farklı dinamiklere de sahip olan City Block Builder erken erişim tarihi duyuruldu. 1950'li yılların Los Angeles'ını bir nevi inşa edeceğimiz bu oyunda kendi iş alanlarınızı da kurmanız gerekecek. Sinema salonları, restoranlar ve menülerine kadar seçeceğiniz oyun 22 Eylül'de Steam üzerinden erken erişim sürecine girecek. 

Townscaper Nintendo Switch için çıktı

Aksiyondan uzak sakin bir oynanış dinamiğine sahip olan Townscaper yeni videosunun yayınlanması ile birlikte PC platformunun arından Nintendo Switch platformu için çıktı. Awesome Indies sunumunda yayınlanan bu videosundan da görebileceğiniz üzere kendi şirin kasabamızı oluşturabileceğimiz oyunda dokunmatik ekranın tüm nimetlerinden de faydalanacağız.

Roguelike FPS türündeki Abyssus duyuruldu

Awesome Indies sunumunda duyurusu gelen bir diğer oyun da Abyssus oldu. Fantastik bir dünyada birbirinden farklı silahları kullanacağımız oyunun planlanan çıkış tarihi ise oldukça uzak. Aşağıdan videosunu izleyebileceğiniz oyunun 2023 yılında çıkması planlanıyor.

Bravely Default 2 Steam platformuna geliyor

Square Enix firmasının PC çıkartması devam ediyor. Daha önce Final Fantasy serisi başta olmak üzere birçok konsol bazlı oyununu PC platformuna çıkarak firmanın yeni duyurusu ise Gamescom 2021 fuarında geldi. Daha önce Nintendo Switch için çıkan Bravely Default 2'nin Steam'e geleceği açıklandı. Üstelik çıkış tarihi olarak 2 Eylül tarihi verildi.

Kelt Mitlerinden esinlenen The Waylanders çıkış tarihine kavuştu

Kelt efsanelerine dayanan parti tabanlı bir RPG olan The Waylanders çıkış tarihi duyuruldu. 16 Kasım'da PC'ye çıkacak olan oyun başarılı geçen Kickstarter aşamasından sonra 16 Kasım 2021'de geleceği açıklandı. Dragon Age, Neverwinter Nights ve Baldur's Gate gibi yapımlardan esinlenen oyunun Gamescom videosu şu şekilde;

eFootball oynanış videosu yayınlandı

Konami, Gamescom 2021 kapsamında PES ve Winning Eleven yapımcılarının yepyeni futbol simülasyon oyunu eFootball için saha içi çok sayıda oynanış özelliğinin ayrıntılı olarak açıklandığı yeni bir fragman yayınladı.

Gungrave G.O.R.E. PC platformuna geliyor

Prime Matter yaptığı açıklama ile Gungrave G.O.R.E. oyununun PC platformuna geleceğini duyurdu. Oyun için Gamescom 2021 fuarında bir sinematik video da paylaşıldı. Hong Kong, Vietnam, Kamboçya, Singapur, Malezya ve Scumland'da düşmanlara karşı savaşacağımız oyunun yeni videosu şu şekilde;

FEAR oyunlarından esinlenen Trepang2 duyuruldu

Team17 yaptığı açıklama ile FEAR oyunlarından esinlenen FPS oyunu Trepang2'yi duyurdu. 2022 yılında çıkacağı açıklanan oyunda silahlarla düşmanı mermi manyağı yaparken mermilerden kaçınma, gizlice ilerleme, tekme, yumruk ve kayma gibi dinamiklere de sahip olacağız.

Diğer videolar;

Gamescom 2021 bağımsız oyun sunumunda ön plana çıkan bazı diğer oyun videoları ise şu şekilde;

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2021 13:54
Şu trepang2 baya hoşuma gitti adamlar ciddi ciddi ilk fear'ı baştan yapmış
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2021 10:40
Elden Ring nerede
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gamescom 2021 2.gün raporu
İlginizi Çekebilir