Gamescom 2021 'karma' bir etkinlik olacak

Alparslan Gürlek 19.03.2021 - 12:30
Gamescom 2021 azaltılmış bir fiziksel kapasiteyle gerçekleşecek ve geri kalan kullanıcılar için canlı yayında online olarak yapılacak.

Gamescom 2021 organizatörleri, bu yılki etkinliğin yalnızca dijital değil, karma bir şekilde yapılacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıl yalnızca dijital ortamda yapılan etkinlik, bu yıl azaltılmış bir fiziksel kapasite ile hem dijital, hem de fiziksel ortamda gerçekleşecek. Koelnmesse ve Alman Oyun Endüstrisi Derneği (GAME) Perşembe günü, 25-29 Ağustos tarihleri arasında Köln'de gerçekleşecek olan bu yılki şov için hayranları ve endüstri profesyonellerini tekrar karşılaştıracağını söyledi.

Gamescom 2021 'karma' şekilde gerçekleşecek

Gamescom 2021 geçtiğimiz yıllara göre daha az ziyaretçiyi ağırlamak için tasarlanmış bir eğlence alanına sahip olacak. Tüketicilerin en yeni oyunları güvenli bir şekilde test etmelerini sağlamak için bir 'dijital sıra sistemi' kullanılacak. Ayrıca espor yarışmaları ve cosplay şovları gibi özel programları içeren bir arena ve ticari ziyaretçiler için genişletilmiş bir iş alanı içerecek. Etkinlik Gamescom: Opening Night Live ile başlayacak. Geçtiğimiz yıl iki milyon izleyiciye ulaşan açılış gecesi bu yıl da yapılacak.

GAME Genel Müdürü Felix Falk "Yaz sonunda oyun hayranları için sahada bir gamescom etkinliğini tekrar mümkün kılmak için çabalıyoruz" dedi. "Bu vesile ile süper hayranlara ve bu yılın oyunlarının yerinde test edilmesine odaklanacağız."

"Ayrıca Gamescom 2021, daha da geliştirilen dijital tekliflerle bir kez daha dünya çapında milyonlarca insana ulaşacak."

Gamescom 2021 'karma' bir etkinlik olacak

Koelnmesse CEO'su Oliver Frese de şu yorumda bulundu: "Ziyaretçilere ve Gamescom 2021'in katılımcılarına, güvenlik konseptimiz olan #B- SAFE4business ile zaten güvenli bir ticaret fuarı deneyimi sunabileceğimize eminim. Bu konsept, daha küçük etkinliklerde test edildi. Aynı zamanda Gamescom 2020 ve DMEXCO @home gibi diğer ticaret fuarlarında edindiğimiz deneyimlerden de yararlanarak hayranları, ticari ziyaretçileri ve katılımcıları Gamescom 2021 için çevrimiçi olarak etkili bir şekilde bir araya getireceğiz. Çünkü bir şey net; Hibrit etkinlikler geleceği şekillendirecek."

Bu yıl yapılacak Gamescom etkinliği hem dijital, hem de fiziksel ortamda gerçekleşecek. Pandemi sürecinin dünya çapında devam etmesiyle azaltılmış bir fiziksel kapasiteyle yapılsa da, tamamen dijital bir etkinlik olmayacak. Oliver Frese'nin de dediği gibi geleceği karma etkinlikler şekillendirebilir. Peki sizlerin bu konu hakkındaki görüşleri neler? Yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 02:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gamescom 2021 'karma' bir etkinlik olacak
İlginizi Çekebilir