GeForce Now global hesaplar için zorunlu geçiş kararı açıklandı

Ersin Kılıç 9.03.2021 - 12:10
Açıklanan Türkiye fiyatı ile tepkileri üzerine çeken GeForce Now için yeni bir karar alındı ve global hesapların Türkiye sunucusuna geçme zorunluluğu getirildi.

NVidia'nın bulut tabanlı oyun sistemi GeForce Now için şaşırtıcı, daha doğrusu beklenen haber geldi ve global kullanıcıların Türkiye sunucularına yönlendirileceği ortaya çıktı. Sistemi globalde kullanan GeForce Now kullanıcıları sabah saatlerinden itibaren almaya başladıkları mail ile bu şaşırtıcı kararı öğrenmeye başladılar.

GeForce Now global hesaplara Türkiye sunucuna geçme zorunluluğu geldi

GeForce Now için aslında her şey güzel başlamıştı diyebiliriz. Hatırlarsanız globalde geçtiğimiz yıl çıkan GeForce Now için NVidia bir açıklama yapmış ve Turkcell Game+ ile bir ortaklığa gidilerek sunucuların Türkiye'de de açılacağını duyurmuştu. Bu sevindirici haber sonrasında geçtiğimiz ay GeForce Now Türkiye sunucuları için bir deneme süreci de başladı. 15 Mart itibari ile bu süreç sona erecek ve ön kayıt olan kullanıcılar başta olmak üzere Türkiye sunucusu faaliyete geçmiş olacak.

Tabi merakla bekleyiş geçtiğimiz hafta açıklanan GeForce Now Türkiye fiyatı ile birlikte yerini tartışmalara bırakmıştı. Basic paketinin ücretsiz olacağı bu açıklamaya göre Premium paket fiyatı aylık 74.9 TL olarak belirlenmişti. Ayrıca lansmana özel olarak 3 aylık bir paket fiyatlandırılmasının da 149.7 TL olacağını öğrenmiştik. Fiyat açıklamasının globalde geleceği belirtilen zamdan önce ortaya çıkması doğal olarak büyük tepkilere sebep oldu. Daha uygun bir fiyat beklerken, beklenenden yüksek bir fiyatla karşılaşılması oyuncuların tepkisini çekti.

Global hesaplara ne olacak?

Bu fiyat açıklamasının ardından en çok merak edilen konulardan birisi de global hesapların durumu olmuştu. Türkiye fiyatının açıklanmasının ardından global hesapları kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılara ise üzücü haber bu sabah verildi. Kullanıcılara atılan bu maile göre global hesabı olanlar 3 Mayıs'a kadar sistemi kullanmaya devam edebilecekler. Fakat bu tarihten sonra ise Türkiye sunucusuna geçmek zorunda kalacaklar. Bu geçiş sürecinde daha avantajlı bir fiyatlandırma yapılacağı belirtilse de bu konuda tam detay henüz verilmemiş. Daha kötüsü ise geçiş yapmak istemeyen kullanıcıların sistemden çıkarılacak olması. Ücret iadesine rağmen kullanıcıların seçim şansının olmadığını görüyoruz.

GeForce Now global hesaplar için zorunlu geçiş kararı açıklandı

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 03:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
classlord23
classlord23 10.03.2021 16:09
Konsol kiralamak Tan farkı yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 12:30
Turkcell ile en son superonline konusunda ilişiğim olmuştu onuda hakem heyetine şikayet ederek kazanmıştım. Bu firma ile ömrü hayatım boyunca en ufak bir anlaşma, ürün alma vs hiçbir yola girmemeye yemin ettim. Çevremde ki insanlarada olabildiğince yeri geldikçe anlatıyorum. Umarım yok olurlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 11:36
İnsanın hızlı bilgisayatı olacak, böyle dandirik şeylerin yüzüne bakmayacaksın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 10:58
Bir yerde istisnasız her şey mi kötüye gider? Aga neden hep bizi buluyor ya..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 09:41
1 yıldır sorunsuz keyifli oynuyorduk. Bu işe de el attık suyunu çıkardık. Tüm keyfimizi kaçırdınız sömürü düzeni.
Kalan Karakter: 300 Gönder
GeForce Now global hesaplar için zorunlu geçiş kararı açıklandı
İlginizi Çekebilir