GeForce Now sistemine Steam senkronizasyonu eklendi

Alparslan Gürlek 2.08.2020 - 01:45
Nvidia, GeForce Now için Steam kütüphanenizi senkronize etmenizi sağlayan Game Sync özelliğini duyurdu. Artık uyumlu oyunları aramakla uğraşmayacağız.

Artık GeForce Now kullanıcıları Steam kütüphanelerindeki oyunları senkronize ederek oynayabilecek. Nvidia tarafından yeni duyurulan bir özellik bunu yapmalarına olanak sağlayacak.

Artık Steam kütüphanenizdeki oyunları senkronize edebileceksiniz

GeForce Now kullanıcıları, Steam kütüphanelerini yeni Game Sync özelliği ile hesaplarına senkronize edebilecek. Nvidia, uyumlu oyunların Game Sync'in "Kütüphanem" bölümünde görüneceğini duyurdu.

Bu yılın başlarında ücretli olarak "kendi oyununuzu getirin" başlığıyla bir bulut depolama hizmeti başlamıştı. Bu hizmet kullanıcıların Steam, Epic Games Store, Battle.net ve Uplay dahil olmak üzere diğer platformlardan satın alınan oyunları oynamasına izin veriyor. Ancak GeForce Now ile uyumlu oyunları kütüphanenizden bulup seçmek, elemek zahmetli bir süreç olabiliyordu.

GeForce Now sistemine Steam senkronizasyonu eklendi

Yeni özellik GeForce Now kullanan bir kullanıcının Steam kütüphanesindeki oyunları tanımlayacak. Tanımladığı uyumlu oyunları otomatik olarak uygulama içerisindeki "Kütüphanem" listesine ekleyecek. Steam hesabınızı GeForce Now kitaplığınızla senkronize etmek için Steam üzerinden yeni bir oyun aldığınızda Game Sync sekmesiyle bunu yapabileceksiniz.

Nvidia, ücretli GeForce Now üyeliğini başlattığında, kullanıcılar bunu yayıncıların izni olmadan telif hakkıyla korunan içeriğe erişmesinin bir yolu olarak gördü. Bunun üzerinde birkaç yayıncının oyunlarını Nvidia'nın uygulamasından çekmesi üzerine bazı tartışmalar başladı. Nvidia, politikasını Mayıs ayında güncelledi ve geliştiricilerin oyunlarını Nvidia'nın sunucularında uzaktan oynanabilmesi için platforma katmalarını istedi.

Nvidia GeForce Now nedir?

Bilmeyenler için bahsedelim, Nvidia GeForce Now oyunculuğu teknolojinin de yardımıyla bir adım ileriye taşıyan ve oyunculuğun imkan kısıtlarını belli ölçüde silen bir teknolojidir. Oyunların uzaktan, internet bağlantısı ile sunucu makinasından yayınlanması ve oyuncunun kendi bilgisayarından oynamasını temel alır. Üyelik oluşturarak sisteme dahil olabilirsiniz. Henüz Türkiye için bir sunucusu olmadığı için oyunlarınızı Nvidia'nın Almanya'da bulunan yüksek donanımlı bir bilgisayara bağlanıp, yalnızca internet bağlantınız ile oynayabiliyorsunuz.

Bu teknolojinin en büyük avantajı ise ülkemizde sürekli yükselen kurlar yüzünden teknolojik ürün ekipman ve donanımların fiyatının artmasına bir çare olması. Eğer yeterince iyi bir internet bağlantınız var ise yüksek donanımlara ihtiyaç duymadan yeni ve sistem gereksinimleri yüksek oyunları kendi bilgisayarınızdan oynayabiliyorsunuz. Ancak henüz çok oyunculu oyunlar için ilk etapta tercih edilebilir bir sistem olup olmadığı tartışılır. Haliyle internet bağlantısını kullanarak çalıştığı için sadece GeForce Now kullanmanız oyunlarla yaşadığınız bağlantıyı aksatabilir. Ücretsiz üyeliklerde tek oturumda bir saatlik bir kısıtlama var ancak aboneliğe geçtiğinizde RTX özelliği, sunuculara bağlanmada öncelik ve genişletilmiş bir oturum süresi elde edebiliyorsunuz. Abonelik fiyatları ise aylık € 5.49 olarak karşımıza çıkıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 04:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
GeForce Now sistemine Steam senkronizasyonu eklendi
İlginizi Çekebilir