Genshin Impact 4.2 Güncellemesi Neler Getiriyor?

Bahadır Arda 11.12.2023 - 14:37
Genshin Impact 4.2 güncellemesi ile Masquerade of the Guilty ile karşınızda: Fontaine macerasına devam ediyoruz. Genshin Impact 4.2 yaması ile gelen değişiklikler içeriğimizde.

Heyecanla beklenen Genshin Impact 4.2 güncellemesi biz oyuncularla buluştu. "Masquerade of the Guilty" adı verilen bu yama, Fontaine bölgesindeki macerayı sürdürüyor ve Fontaine'in bazı yeni karakterlerine odaklanıyor. Evet, doğru duydunuz, Furina ve Charlotte'a hoş geldiniz demenin zamanı geldi!

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi İle Sahneye Çıkan Yeni Karakterler: Furina ve Charlotte

Genshin Impact'in 4.2 versiyonu, iki yeni oynanabilir karakterle oyuncuların karşısına çıkıyor: Furina ve Charlotte. Bu iki karakter, oyunun dünyasına yeni bir soluk getiriyor.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 1
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

İlginizi Çekebilir: Genshin Impact Karakterleri

Furina

Furina, Hydro Vision'a sahip, kılıç kullanan bir karakter. Salon Solitaire adlı normal saldırısı ile Salon üyelerini çağırıyor ve gücünü yükseltmesine yardımcı oluyor. Bu çağrı, Furina'nın mevcut Arkhe hizalamasına bağlı olarak Üç Salon Üyesini (Ousia) ya da Çok Sulu Şarkıcıyı(Singer of Many Waters)(Pneuma) getirebilir. Furina, Saldırıyı saldırılarla Arkhe hizalamasını değiştirebiliyor.

  • Elemental Yeteneği: Salon Üyelerini çağırır. Bu üyeler, yakındaki düşmanlara saldırır ve aktif karakterin hedeflediği düşmana öncelik verirler. Partideki karakter sayısı ve HP miktarına göre hasar artar. Furina'nın Elemental Yeteneği, Pneuma hizalamasındayken yakındaki parti üyelerini iyileştiren "Çok Sulu Şarkıcıyı" çağırır.
  • Yüklü Saldırı: Fiziksel hasar verirken aynı zamanda Ousia ve Pneuma Arkhe hizalamaları arasında geçiş yapmasını sağlar.
  • Elemental Patlaması: Yakındaki rakiplere zarar verir ve parti üyelerinin HP'si arttıkça veya azaldıkça Fanfare puanları biriktirir. Furina, Fanfare puanlarına göre yakındaki parti üyelerinin hasar ve Gelen İyileştirme Bonusunu artırır.
  • Pasif Yetenek: Derin Su Yaratıkları hakkındaki bilgisi sayesinde, Furina'nın pasif yeteneği, Xenochromatic Fontemer Yaratıklarından elde edilen yeteneklerin bekleme sürelerini azaltır. 

Furina'nın çağırdıkları sahada olduğu sürece, su üzerinde yürüyebilme yeteneği kazanır.

Charlotte

  • Elemental Yeteneği: Framing: Freezing Point Composition: Ace bir muhabirin keskin sezgilerini kullanarak, Charlotte fotoğrafçılık becerilerini Monsieur Verite ile sergiliyor, vizördeki rakiplere hasar veriyor ve Snappy Silhouette uyguluyor. Bu etkinin süresi boyunca, Snappy Silhouette etkilenen rakiplere aralıklarla Cryo hasar verir. Vizörü maksimum boyuta genişletip yeteneğinizi serbest bırakırsanız, daha uzun süren ve daha fazla hasar veren Focused Impression uygulanır.
  • Elemental Patlaması: Etki alanı içindeki parti üyelerine sürekli HP yenilemesi sağlayan bir Haber Alanı yaratır. Monsieur Verite de bu yeteneğin süresi boyunca ara sıra rakiplere saldırır.
  • Pasif Yetenek: Fontaine karakterleriyle eşleştiğinde İyileştirme Bonusu, Fontaine dışı karakterlerle eşleştiğinde ise Cryo hasar Bonusu alır.
  • Zoom Lens: “First Person Shutter” adlı pasif yeteneğini tetikler. Charlotte'un Elemental Yeteneği'ini basılı tuttuğunuzda, cihaz sizi Fotoğraf Moduna sokar.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 2
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

İlginizi Çekebilir: Genshin Impact Sistem Gereksinimleri

Genshin Impact 4.2: Keşfedilmeyi Bekleyen Yeni Bölgeler ve Gizemler

Genshin Impact'in 4.2 güncellemesi, oyuncuları yeni ve heyecan verici bölgelere davet ediyor. Bu güncellemeyle keşfedebileceğiniz yeni alanlar ise şunlar:

Erinnyes Ormanı

Gizemli ve büyülü bir atmosfere sahip olan Erinnyes Ormanı, macera dolu keşifler için ideal bir yer.

Loch Urania

Bu muhteşem göl, göz alıcı manzaraları ve sakin sularıyla dikkat çekiyor. Loch Urania, sakin bir kaçış noktası arayan oyuncular için biçilmiş kaftan.

Sisli Orman Yolu

Bu yol, sis perdesi ardında saklı sırları ve keşfedilmeyi bekleyen yolları ile oyuncuları bekliyor.

Gözyaşı Söğütü Gölü

Gözyaşı Söğütü'nün etrafındaki bu göl, huzurlu bir atmosfer sunuyor ve çevresindeki doğa ile bütünleşiyor.

Morte Bölgesi

Morte Bölgesi, keşfedilmemiş toprakları ve gizemli yapısıyla macera arayan oyuncular için yeni bir meydan okuma sunuyor.

Mühürlü Harabe Kulesi

Bu eski kule, gizemleri ve eski sırlarıyla dolu. Oyuncular, bu kulede unutulmaz bir keşif deneyimi yaşayacaklar.

Güncelleme sonrası, oyuncular Archon Quest Prologue: Act III "Song of the Dragon and Freedom" görevini tamamladıysa, Fontaine'nin Marcotte İstasyonu yakınlarında bir Teleport Noktası otomatik olarak açılacak. Bu Teleport Noktası açıldığında, oyuncular aynı zamanda Primogem ödülü de kazanacaklar. Eğer bu noktayı daha önce açtıysanız, yeni bir nokta açılmayacak.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 3
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

Genshin Impact 4.2: Yeni Archon Görevleri, Dünyadan Diğer Görevler ve Heyecan Verici Etkinlikler

Genshin Impact'in 4.2 sürümü, Fontaine bölgesinde geçen Archon Quest serisinin yeni bölümünü ve birçok yeni Dünya Görevini oyunculara sunuyor.

4.2 Yamasıyla Gelen Yeni Archon Görevleri

"Masquerade of the Guilty" başlıklı Archon Quest Chapter IV Act V, oyuncuları Fontaine'nin Archon görevinin V. perdesine götürüyor. Bu görevde, oyuncular Fontaine'nin dostlarıyla birlikte olayların merkezine dalacak ve kehanette öngörülen yıkım ile yüzleşecekler. Bu süreçte oyuncular, krizin arkasındaki yeni gerçekleri keşfedecek ve derinlerde gizlenen kötülükle karşılaşacaklar.

  • Görev Açılma Şartları: Macera Rütbesi 40 veya üzeri olmak ve Archon Quest Chapter IV: Act IV "Cataclysm's Quickening" tamamlamış olmak.

Furina'nın Hikaye Görevi

Animula Choragi Chapter: Act I "The Little Oceanid" başlıklı Furina'nın Hikaye Görevi, oyuncuları Furina'nın dünyasına daha derin bir bakış atma fırsatı sunuyor.

  • Görev Açılma Şartları: Macera Rütbesi 40 veya üzeri olmak ve Archon Quest Chapter IV: Act V "Masquerade of the Guilty" tamamlamış olmak.

İlginizi Çekebilir: Genshin Impact inceleme

Yeni Dünya Görevleri

4.2 sürümü, "The Wild Fairy of Erinnyes", "Search in the Algae Sea", "Narzissenkreuz Adventure" görevlerinin devamı ve daha birçok yeni dünya görevi sunuyor. Bu görevler, Fontaine bölgesinin hikayesini ve gizemlerini daha da derinleştiriyor.

Yeni Etkinlikler

Genshin Impact 4.2 yamasıyla, "Thelxie’s Fantastic Adventures", "Lil Fungi’s Fun-Tastic Fiesta", "Graph Adversarial Technology Experiment Log" ve "Misty Dungeon" gibi yeni etkinlikler getiriyor.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 4
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

Yeni Boss'lar ve Düşmanlar

  • Yeni Boss: Hydro Tulpa, Salacia Düzlüğü'nde yer alıyor.
  • Yeni Düşman: Xenochromatic Ball Ahtapot, oyuncuların bakteriyel matlardaki kontaminasyon pıhtılarını ve çekirdeklerini temizlemesine yardımcı oluyor.

Yeni Silahlar

Splendor of Tranquil Waters (5 yıldızlı Kılıç), karakterin mevcut HP'si arttığında veya azaldığında, Elemental Yeteneği hasarını 6 saniye boyunca %8 artırıyor. Maksimum 3 katmana kadar çıkabiliyor ve her 0.2 saniyede bir tetiklenebiliyor. Ayrıca, diğer parti üyelerinin mevcut HP'si arttığında veya azaldığında, ekipmanı taşıyan karakterin Maksimum HP'si 6 saniye boyunca %14 artırılıyor. Bu etki, karakter sahnede olmasa bile tetiklenebiliyor.

Genshin Impact 4.2 Sürümü: Yama Notları ve Yenilikler

Genshin Impact'in 4.2 sürümüyle gelen yenilikler ve yama notları ise şu şekilde:

Yeni Tarifler

  • Café Lutece, Fontaine: La Lettre a Focalors, Blubber Profiterole

Yeni Karakter Özel Yemekleri

  • Furina için "Pour la Justice"
  • Charlotte için "Exclusive Scoop: Gourmet Column"

Yeni Başarı Kategorileri

  • "Fontaine: Dance of the Dew-White Springs (III)" ve "Wonders of the World" kategorisine yeni başarılar eklendi.
  • Yükleme ekranları için bazı ipuçları eklendi.

Yeni İsim Kartları

  • "Furina: Banquet": Furina ile Arkadaşlık Seviyesi 10'a ulaşınca ödül
  • "Charlotte: Exclusive": Charlotte ile Arkadaşlık Seviyesi 10'a ulaşınca ödül
  • "Travel Notes: Whirling Waltz": BP sistemi aracılığıyla elde edilen ödül
  • "Fontaine: Completeness": "Fontaine: Dance of the Dew-White Springs (III)" altındaki tüm başarıları tamamlayınca ödül

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 5
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

Yeni Balık

  • Maintenance Mek: Gold Leader

Yeni Eklentiler

  • "Paimon's Paintings" sohbet emojilerinin 27. seti eklendi.
  • "Special Analysis Zoom Lens" adlı yeni bir gadget: Bu aksesuar takıldığında, normal bir Kamera odaklamayı hızlı bir şekilde ayarlayabilir. Bu gadget, "The Long-Failed 'Graph Adversarial Technology'..." Dünya Görevini tamamladıktan sonra, "Graph Adversarial Technology Experiment Log" etkinliğini tamamladıktan sonra elde edilebilir.
  • Özel işaretleyici limiti 200'e çıkarıldı ve toplu işaretleyici silme özelliği eklendi.
  • "Trounce Domain: Quick Challenge" işlevi eklendi: Macera Rütbesi 40'a ulaştıktan sonra, Tek Oyunculu Modda Maceracı El Kitabınız üzerinden kilitli Trounce Domainleri Hızlı Meydan Okuma yapabilirsiniz.
  • Görevlerde güçlü düşmanlar içeren Domainler için "Daha Düşük Zorluk" özelliği eklendi: Bu özellik, Domainden gönüllü olarak ayrıldıktan ya da meydan okumayı başarısızlıkla tamamladıktan sonra etkinleştirilebilir. Bu meydan okumayı bir sonraki sefer başlattığınızda, daha düşük zorlukta başlayacaksınız.
  • Fountain of Lucine: Fountain of Lucine'in Seviye Sınırı 40'a yükseltildi.
  • "Genius Invokation TCG" Oyun Güncellemesi
  • Yeni Karakter Kartları: Dori, Nilou, Baizhu ve ilgili Yetenek kartları.
  • Oyuncu Listesine yeni davet düelloları ve misafir meydan okumaları eklendi.
  • Yeni Eylem Kartları: "Shadow of the Sand King," "Ocean-Hued Clam," "Stormterror's Lair," "Lyresong," ve "In Every House a Stove."
  • "Deck Sharing Code" özelliği eklendi: "Düzenle" veya "Desteyi Önizle" menüsünde, mevcut desteğin paylaşım kodunu görebilir veya paylaşım kodunu kullanarak ilgili bir desteyi içe aktarabilir, yeni bir deste oluşturabilir veya mevcut desteği üzerine yazabilirsiniz.
  • "Desteler Listesi"ndeki maksimum deste sayısı 20'ye çıkarıldı. Başlangıç deste limiti ve Oyuncu Seviyesini artırarak açılan deste limiti 4'e yükseltildi.
  • "Dueli Hızlandır" işlevi eklendi: Yeni "Dueli Hızlandır" özelliği, düello sırasında Ayarlar arayüzünde kullanılabilir hale getirildi. Etkinleştirildiğinde, zar atma animasyonları, tur ipuçları ve diğer arayüz animasyonları hızlandırılacak.
  • The Forge Realm's Temper tekrar kullanılabilir. Bu baskının teması "The Forge Realm's Temper: Endless Swarm": "The Forge Realm's Temper: Endless Swarm" rauntları sırasında sürekli gelen düşman dalgalarını yenerek puan biriktirin. Sahne savaşını tamamladıktan sonra, sahnede aldığınız en yüksek puan ve ilgili ödüllere göre puan ve ödüller kazanacaksınız. Farklı sahneler farklı özel kurallar içerecek ve bu kurallar size buff'lar sağlayacak. Bu kuralları etkili bir şekilde kullanarak daha etkili savaşın.
  • Spiral Abyss, 11.Kat  Ley Line Bozukluğu değişti: Tüm parti karakterleri %60 Elektro Hasar Bonusu kazanır. Tüm parti üyeleri %60 Hydro Hasar Bonusu kazanır. Spiral Abyss'in 11 - 12. Katlarındaki canavar dizilimi güncellendi.

İlginizi Çekebilir: Genshin Impact Türkçe oluyor

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 6
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

Lunar Fazlar

  • Faz I: Tidal Moon: Bir karakterin HP'si arttığında veya azaldığında, bu sayılacak. Toplam 12'ye ulaştığında, karakterin konumunda bir şok dalgası yayılacak, yakındaki rakiplere Gerçek hasar verilecek ve sayım sıfırlanacak. Her 4 saniyede bir böyle bir şok dalgası yayılabilir.
  • Faz II: Uncanny Moon: Sahada olmayan karakterler bir rakibe Elemental Yeteneği hasar verdiğinde, o rakibe Uncanny Mark yerleştirilecek. Başka bir aktif karakter aynı Elemental Tipiyle işaretli bir rakibe saldırdığında, o rakibin konumunda bir şok dalgası yayılacak, Gerçek hasar verilecek. Uncanny Mark 5 saniye sürecek ve farklı saldırılarla farklı Elemental Tiplerinden oluşturulan Marklar bağımsız olarak var olabilir. Her 2 saniyede bir böyle bir şok dalgası yayılabilir. Bir karakter sahaya girdiğinde, o karakterin rakipler üzerine yerleştirdiği Uncanny Marklar kaldırılacak.
  • Faz III: Soaring Moon: Bir karakter sahaya çıktıktan sonra, her 2.5 saniyede bir Soar yükü kazanacak. Her yük, bu karakterin verdiği hasarı %8 artıracak. Maksimum 3 yük. 3 yükle bir karakter, bir rakibe hasar verdiğinde, o rakibin konumunda bir şok dalgası yayacak, Gerçek hasar verecek. Bu etki, karakter sahadan ayrıldığında temizlenecek. Her 1 saniyede bir böyle bir şok dalgası yayılabilir.

Sistem Ayarlamaları ve Optimizasyonlar

Genshin Impact'in 4.2 güncellemesi ile gelen sistem ayarlamaları ve optimizasyonlar şu şekildedir:

Sistem:

  • Mevcut görev, önce başka görevleri tamamlamanızı gerektiriyorsa veya bazı görev unsurları başka görevler tarafından işgal ediliyorsa, Görev ekranında "Ayrıntıları Görüntüle"ye tıklayarak ön şartları görebilir ve ilgili görevlere yönlendirilebilirsiniz.
  • Hikaye Görevleri ve Buluşma Etkinlikleri ekranlarında, bir görevi kabul etmeden önce ön şart görevleri tamamlamanız gerekiyorsa, ön şartları görebilir ve ilgili görevlere yönlendirilebilirsiniz.
  • Hikaye Görevlerinin kilidini açmak ve kabul etmek artık iki ayrı adım haline gelmiştir.
  • Fontaine'deki Beryl Bölgesi artık yeni bir Teleport Noktasına sahiptir. "Font of All Waters (I)" başarısını açmak için gereken Teleport Noktası sayısı ayarlandı. Önceki toplam gerekli Teleport Noktası sayısı 39'dan 40'a çıkarıldı (eğer başarı tamamlanmışsa, başarının tamamlanma durumu değişmez).
  • Bazı yaratıkların isimleri ve HP gösterimi arasındaki görüntüleme mantığı optimize edildi.
  • Belirli arayüzlerde (Envanter, Karakter, Zanaat, Demirci, Görev) kaydırma çubuğu için dokunmatik ekran, klavye ve fare kontrolleri optimize edildi. Kaydırma çubuğunun miline bir tepki alanı eklendi ve belirli bir konuma kaydırmayı destekler.
  • Arşivdeki Canlı Varlıklar kategorisinin biçimlendirmesi, daha uzun metinlerin görüntülenmesini destekleyecek şekilde optimize edildi.
  • Bazı okuma materyallerinin görüntüleme yöntemi optimize edildi.
  • Harita arayüzünün etkileşimliliği ve performansı optimize edildi:
  • Aynı türden ipuçları artık Haritanın sol üst köşesinde birleştirilecek.
  • Spiral Abyss ödül ipuçları için Haritanın sol üst köşesine bir düğme eklendi: bu düğme, mevcut Spiral Abyss'ten toplanacak herhangi bir Yıldız'ın Ödülü olduğunda görüntülenecek.
  • Çok Katmanlı Harita'nın sağında yer alan katman simgelerine dokunmak, seçilen harita katmanlarının ekranın görüntüleme alanını aşmasına neden oluyorsa, Harita otomatik olarak merkezlenecek.
  • Bazı kırmızı noktaların görüntüleme kuralları optimize edildi:
  • Kırmızı noktalar artık arayüz simgelerinde daha az sıklıkla görünecek.
  • Giriş cihazında bir değişiklik olduğunda bazı kırmızı noktalar tekrar ortaya çıkmayacak.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 7
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

Stellar Reunion

  • Sistem arayüzüne genel bir güncelleme eklendi ve Etkinliklere erişim için ayrı bir yol sunuldu.
  • "Reunion Locales" eklendi, burada ilgili Sefer Görevlerini tamamlayarak ödüller toplanabilir.
  • "Homeward Path" güncellendi, burada ilgili Archon Görevlerini tamamlayarak ödüller toplanabilir.
  • "Reunion Blessing" güncellendi, "Stellar Reunion" güncellemesi ile günlük çift düşürme fırsatları 3'ten 4'e çıkarıldı, toplam fırsat sayısı 21'den 28'e yükseltildi.
  • "Returning Companions" eklendi, "Stellar Reunion" süresince 3 "Returning Companions" fırsatı sunulacak. Hikaye Görevlerini veya Buluşma Etkinliklerini açmak, artık Hikaye Anahtarları yerine "Returning Companions" kullanımını etkileyecek.
  • "Current Wish" eklendi, burada güncel Wish karakterleri sergilenecek.
  • "Passage of Time" ödülleri güncellendi.
  • Orijinal "Reunion Rewards" ekranı kaldırıldı ve ödülleri diğer modüllerle birleştirildi.

Genius Invokation TCG

  • Genius Invokation TCG kart açıklamaları için tipografi ve ifadeler standardize edildi.
  • Genius Invokation TCG arayüzünün etkileşim mantığı optimize edildi.
  • Tavern Challenges için görüntüleme ve kırmızı nokta kuralları optimize edildi.
  • Kart alırken sahip olduğunuz kart sayısını ve satın alma limitini gösteriyor.
  • Maçlar sırasında Elemental Tuning için tepki alanı optimize edildi.
  • Sistemdeki bazı açılır pencereler, uyarılar ve simgeler optimize edildi.

Ses

  • Karakterlerin "Yağmurda" sesli repliklerinin tetiklenme sıklığı ayarlandı.
  • Belirli görevler için Korece ve Japonca sesli replikler ve ilgili metinler ayarlandı.

Diğer

  • Archon Quest "A Long Shot" in Prologue: Act III "Song of the Dragon and Freedom" görevindeki "Dvalin'i yenmek için rüzgarları kullan" hedefi için ivme akımının etkili alanı genişletildi.
  • 3.3 ile 4.2 sürümleri arasında eklenen Düşüşler ve Malzemeler artık Parametrik Dönüştürücüde yer alabilir, dönüştürülen ürünler arasında yeni geliştirme maddeleri bulunur.
  • Bazı insanımsı düşmanlar ve NPC'ler için omuz duruş animasyonu optimize edildi.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 8
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

Genius Invokation TCG Denge Ayarlamaları

Genshin Impact'in 4.2 sürümünde Genius Invokation TCG için yapılan önemli denge ayarlamaları aşağıda yer almaktadır:

Etkinlik Kartı Ayarlamaları

  • "Joyous Celebration" etkinlik kartının etkisi şu şekilde güncellendi: Oynandıktan sonra, aktif karakterinizin Elemental Tipine karşılık gelen element, etkilenen tüm karakterlerinize uygulanacak.

Karakter Kartı Yetenek Ayarlamaları

  • "Xingqiu" karakter kartı için "The Scent Remained" Yetenek Kartı: Gerekli Elemental Zar sayısı 4 Hydro Zar'dan 3'e düşürüldü. Bu Yetenek Kartı takıldıktan sonra, yaratılan Yağmur Kılıçları, aktif karakteriniz için en az 2 hasarı bloke edebilecek.
  • "Mirror Maiden" karakter kartı için "Mirror Cage" Yetenek Kartı: Gerekli Elemental Zar sayısı 4 Hydro Zar'dan 3'e düşürüldü.
  • "Barbara" karakter kartı için "Glorious Season" Yetenek Kartı: Gerekli Elemental Zar sayısı 4 Hydro Zar'dan 3'e düşürüldü.
  • "Electro Hypostasis" karakter kartı için "Absorbing Prism" Yetenek Kartı: Gerekli Elemental Zar sayısı 3 Electro Zar'dan 2'ye düşürüldü.
  • "Chongyun" karakter kartı için "Steady Breathing" Yetenek Kartı: Gerekli Elemental Zar sayısı 4 Cryo Zar'dan 3'e düşürüldü. "Chonghua Frost Field için Başlangıç Süresi (Rauntlar) +1" etkisi kaldırıldı.
  • "Xiangling" karakter kartı için "Crossfire" Yetenek Kartı: Gerekli Elemental Zar sayısı 4 Pyro Zar'dan 3'e düşürüldü.
  • "Yoimiya" karakter kartı için "Naganohara Meteor Swarm" Yetenek Kartı: Bu kart takıldıktan sonra, Niwabi Enshou için başlangıç kullanım sayısı 1 artırıldı.
  • "Candace" karakter kartı için "The Overflow" Yetenek Kartı: Gerekli Elemental Zar sayısı 4 Hydro Zar'dan 3'e düşürüldü.
  • "Razor" karakter kartı için "Awakening" Yetenek Kartı: Gerekli Elemental Zar sayısı 4 Electro Zar'dan 3'e düşürüldü. "Elektro karakterlerinizden biri her raunt başına 1 Enerji kazanır" etkisi şimdi her rauntta bir kez tetiklenebilir.
  • "Beidou" karakter kartı için "Lightning Storm" Yetenek Kartı: Artık Beidou'nun Normal Saldırıları bu Raunt için Hazırlık Becerisi sırasında hasar alması gerekmeyecek, böylece 1 daha az Bağlantısız Element maliyeti olacak.
  • "Kujou Sara" karakter kartı için "Sin of Pride" Yetenek Kartı: Gerekli Elemental Zar sayısı 4 Electro Zar'dan 3'e düşürüldü ve Enerji gerektirmiyor. Bu kart takıldıktan sonra, Kujou Sara Subjugation: Koukou Sendou kullanmayacak ve yerine bir kez Tengu Stormcall tüketecek.
  • "Cyno" karakter kartı için "Featherfall Judgment" Yetenek Kartı: Hasar Bonus etkisi şu şekilde değiştirildi: "Bu kartı takan Cyno'nuz, Pactsworn Pathclearer's Indwelling etkisinin çift sayıda seviyesi varken Secret Rite: Chasmic Soulfarer kullanırsa, +1 hasar verir."
  • "Sangonomiya Kokomi" karakter kartı için "Tamakushi Casket" Yetenek Kartı: Eğer Bake-Kurage sahada ise, kullanım sayısını 1 artırın. Eğer Bake-Kurage sahada değilse, Kullanım: 1 ile bir Bake-Kurage çağırın.
  • "Amber" karakter kartı için "Bunny Triggered" Yetenek Kartı: Baron Bunny tarafından verilen hasar, 3 Pyro Hasar’ından 4'e yükseltildi.
  • "Jean" karakter kartı için Elemental Patlaması ve etkisi: Elemental Patlaması için gerekli Enerji 3'ten 2'ye düşürüldü, ve Elemental Patlaması tarafından çağrılan Karahindiba Alanı tarafından verilen 2 Anemo Hasar 1'e düşürüldü.
  • "Jean" karakter kartı için "Lands of Dandelion" Yetenek Kartı: Gerekli Enerji 3'ten 2'ye düşürüldü.
  • "Yanfei" karakter kartı için "Scarlet Seal" durumu: Scarlet Seal en fazla 2 kez birikebilir.
  • "Yanfei" karakter kartı için "Right of Final Interpretation" Yetenek Kartı: "Yanfei bu kartı taktığında ve Yüklü Saldırı kullandığında, 6 veya daha az HP'si olan düşmanlara +1 hasar verir. Eğer Scarlet Seal tetiklenirse, beceri hesaplaması bittikten sonra 1 kart çekin" şeklinde ayarlandı.
  • "Shenhe" karakter kartı için Elemental Yeteneği etkisi: Elemental Yeteneği ile yaratılan Icy Quills'in kullanımları 3'ten 2'ye düşürüldü.
  • "Rhodeia of Loch" karakter kartı için Elemental Patlaması etkisi: Elemental Patlaması tarafından verilen hasar, 2 Hydro Hasar'den 4'e yükseltildi. Sahada her dostça Çağrı için "2 ekstra hasar verir" etkisi "1 ekstra hasar verir" şeklinde ayarlandı.
  • "Arataki Itto" karakter kartı için Elemental Patlaması etkisi: Elemental Patlaması tarafından verilen hasar, 5 Geo Hasar’dan 4'e düşürüldü. Raging Oni King etkisi, bu karaktere takıldığında Normal Saldırılarının +2 hasar vermesi, şimdi +1 hasar olarak ayarlandı.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 9
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

4.2 Sürüm Hata Düzeltmeleri

Genshin Impact'in 4.2 güncellemesi ile gelen hata düzeltmeleri şu şekildedir:

Görevler

  • "Bygones Times Like Dust Passing" Archon Görevinde karakter Neuvillette'in adımı "Yıldızkıran Demiri aramak için Vizyonları kullan" yapması durumunda karakter modelinin anormal şekilde parlamasına neden olan bir hata giderildi.
  • "Shadows Under Gathered Lights" Archon Görevinde metin hatası düzeltildi.

Düşmanlar

  • Rüzgar Operatörleri ve Buz Operatörleri'nin bazı durumlarda yenilse bile karakterlere saldırmaya devam etmesine neden olan bir hata giderildi.
  • "Curative Bullet" becerisini kullandığında düşman "Fatui Skirmisher - Hydrogunner Legionnaire" tarafından hedeflemelerde hata yapma olasılığını azaltan bir düzeltme yapıldı.
  • Düşmanların "Construction Specialist Mek: Ousia" ve "Icewind Suite" tarafından kullanılan bazı becerilerin ardışık olarak karaktere isabet ettiğinde Cryo uygulamasının anormal uzun sürebileceği bir hata giderildi.
  • Belirli durumlarda düşmanlar "Ruin Drake: Earthguard" ve "Ruin Drake: Skywatch" savaşa girdiklerinde anormal şekilde donma sorununu düzeltildi.
  • "Angelic Sea Hare" ve "Bubbly Seahorse" düşmanları tarafından kullanılan bazı becerilerin Co-Op Modu'nda gecikmelere neden olabileceği bir sorunu düzeltildi.
  • "Ruin Grader" düşmanının bazı durumlarda karakter(ler)e saldırmaya devam etmesine neden olan bir hata giderildi.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 10
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

Karakterler

  • Lyney'in Elemental Patlaması kullanıldığında Grin-Malkin Kedisi'ne dönüşmesi ve belirli durumlarda teleport yaparken silahların anormal şekilde kaybolmasını düzeltildi.
  • Neuvillette'in Seviye 6 Takımyıldızı olan "Yüklü Saldırı: Adaletli Yargı [1 saniye artar]" etkisinin metinde belirtilenden biraz daha kısa süreli olduğu sorunu düzeltildi.
  • Neuvillette'in Takımyıldızı Seviye 4 tarafından üretilen Sourcewater Damlacıklarının emildiğinde damlacığın modelinin ekranda belirli durumlarda görünür kalmasına neden olan bir hata giderildi.
  • Belirli koşullar altında Neuvillette'in Pasif Yeteneği "Eski Denizin Yetkisi'nin Mirası"nın bazı karakterlerin sahada olmadığı durumlarda tetiklenemeyeceği bir hata giderildi.
  • Neuvillette'in "Yüklü Saldırı: Adaletli Yargı"yı kullandıktan sonra becerinin ilgili özel efektlerinin belirli durumlarda anormal şekilde kalmasını düzeltildi.
  • Wriothesley'in Normal Saldırıyı kullandıktan sonra ve sprintsiz kullanılması halinde Normal Saldırıyı bir süre sonra sıfırlama olasılığı olan bir sorunu düzeltildi.
  • Wriothesley'in Normal Saldırıyı kullandıktan sonra ve sprintsiz kullanılması halinde Yüklü Saldırıyı kullanamaz hale gelme olasılığı olan bir hata giderildi.
  • Wriothesley'in "Rebuke: Vaulting Fist" kullandıktan sonra Stamina'nın belirli durumlarda anormal tükenmesine neden olan bir hata giderildi.
  • Nahida'nın Elemental Yeteneği tutarken "Lumitoile" ile etkileşimde bulunduğunda hedefe kilitleme için ilgili özel efektlerin anormal şekilde eksik olduğu bir sorunu düzeltildi.
  • Xiao'nun Bane of All Evil'ı aktive ettikten sonra tek bir düşmana isabet eden Dalış Saldırıyının Lv. 6 Takımyıldızı etkisini belirli durumlarda anormal şekilde tetikleyebileceği bir hata giderildi.
  • Belirli koşullar altında bazı karakterlerin Geo İnşa Efektlerinin pozisyonlarının gerçek hitbox yarıçaplarıyla uyuşmadığı bir sorunu düzeltildi.
  • Barbara'nın Lv. 6 Takımyıldızı etkisiyle yeniden hayata dönen düşmüş karakterlerin, ölmeden önce uygulanan elementleri veya durum etkilerini göstermeye devam ettiği bir hata giderildi.
  • Diona ile ilgili bir sorunu düzeltildi: Elemental Yeteneği tarafından ateşlenen Icy Paws, suya çarptıktan sonra donduramıyordu.
  • Hu Tao'nun Saldırıyı Saldırıyı için bazı özel görsel efektlerin 4.0 güncellemesinden sonra görüntülenmediği bir sorunu düzeltildi.
  • Eula'nın yenildiğinde karakterin özel görsel efektlerinin bazılarının eksik olduğu bir sorunu düzeltildi.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 11
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

Sistem

  • Bir karakterin Elemental Yeteneği Wind-Blessed Harpastum ile değiştirildikten sonra, su altında hareket ederken Xenochromatic Fontemer Aberrants yeteneklerini kazandığınızda, ilgili yeteneği anormal şekilde harpasta başlatan bir hata giderildi.
  • Taşınabilir Aerodinamik Jöle Balonu Üretici cihazını kullandıktan sonra karakter savaşa girdiğinde, değiştirilen Elemental Yeteneği normale döndürülememesine neden olan bir hata giderildi.
  • Su altında hareket ederken fotoğraf çekerken, bazı karakter modellerinin belirli durumlarda fotoğraf çekme işleminden çıkıldıktan sonra anormal şekilde kaybolduğu bir sorunu düzeltildi.
  • Parti Düzenleme Ekranını görüntülerken teleport yaparken, teleport olduğunuz bölgedeki hava koşullarının belirli durumlarda açık dünyada anormal şekilde sabitlenmesine neden olan bir sorunu düzeltildi.
  • Diona'nın avatarı ile karakter modelinin uyumsuz olduğu bir hata giderildi.
  • "Gravity Front" başarısının belirli durumlarda tamamlanamayabileceği bir hata düzeltildi.
  • Café Lutece ile ilgili metin hataları düzeltildi.
  • Itty Bitty Octobaby cihazının karakterin okyanus akıntılarından ayrılmasına rağmen belirli durumlarda okyanus akıntılarında kaldığı bir hata düzeltildi.
  • Suda olan bir karakterin sunucuya yeniden bağlandıktan sonra Normal Atakları veya Elemental Yeteneği tuşunu Tutma Modu'nda kullanamamasına neden olan bir hata düzeltildi.
  • Haraketli bir nesnenin üzerindeyken anahtarın (1P) haritada gerçek zamanlı olarak takip edilmediği bir hata giderildi.

Ses

  • Lyney ve Lynette ile ilgili bir hata düzeltildi: Uzaktan Normal Ataklarını kullandıklarında saldırı ses efektlerinin uzak mesafelerde daha sessiz hale gelmemesi problemi çözüldü.
  • Freminet'in "About Clorinde" seslendirmesinin İngilizce versiyonunun düzgün şekilde çalınamamasına neden olan bir hata giderildi.
  • Bazı arayüz ses efektlerinin bir denetleyici kullanırken eksik olduğu bir hata düzeltildi.
  • Sucrose'un Karakter > Silah arayüzünde belirli ses efektlerinin eksik olduğu bir hata düzeltildi.
  • Karakter teleportasyonundan sonra belirli öğe ses efektlerinin karakterle bağlantı kurduktan sonra belirli bir süre boyunca anormal şekilde yüksek sesle çalındığı bir hata düzeltildi.
  • Bazı açık dünya manzaralarının değiştiğinde ilgili ses efektlerinin tepki olarak değişmediği bir sorunu düzeltildi.
  • Sorush'un görünüp kaybolduğunda bir ses efektinin eksik olduğu bir hata düzeltildi.
  • Hikaye Görevi "A Familiar Threat" sırasında bir ses efektinin eksik olduğu bir sorunu düzeltildi.
  • Springvale NPC Finch'in seslendirmelerinin belirli durumlarda anormal şekilde tetiklenebileceği bir hata giderildi.

Genshin Impact 4.2 Güncellemesi - 12
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi

Genius Invokation TCG

  • Genius Invokation TCG'deki Summon, Baron Bunny'nin hasar yok sayma özel efektlerinin eksik olduğu bir hata giderildi.
  • Karakter Kartı "Jadeplume Terrorshroom"un, Delici Hasar aldıktan sonra Radical Vitality'yi anormal şekilde yığılatabileceği belirli durumlarda bir hata giderildi.

Diğer

  • Fontaine çevresinin bazı ortam manzaralarının düzen sorunları düzeltildi.
  • Sihirli bir silah olan "Mistsplitter Reforged"ın özel efektinin anormal olduğu bir sorunu düzeltildi.
  • Mobil cihazlarda "Wings of Transient Dreams" rüzgar kaykayının anormal şekilde bulanıklaştığı bir hata giderildi.
  • Su altında hareket eden karakterlerin donduğu veya su altında hareket eden karakterlerin karaya girdiklerinde, belirli durumlarda duruşta kısa anormalliklerin oluşabileceği bir sorunu düzeltildi.
  • Karakterlerin belirli durumlarda su altında Elemental Yeteneği ve Elemental Patlaması kullanabilmelerine neden olan bir hata giderildi.
  • Su altındaki bir Teleport Waypoint'e teleport olduğunda, oyuncu kontrolündeki karakterin kaybedilen Xenochromatic Fontemer Aberrant yeteneklerini kaybetme olasılığının olduğu bir hata giderildi.
  • Oyuncu kontrolündeki karakterin suyun üstüne çıkıldıktan sonra anormal şekilde uzun süre suyun üstünde kalma eylemini gerçekleştirmeye devam edebileceği belirli durumlarda bir sorunu düzeltildi.
  • Belirli dillerdeki metin hataları düzeltildi ve metinler iyileştirildi. (Not: İlgili oyun içi işlevler değişmemiştir. Menü> Ayarlar> Dil'e giderek Oyun Dilini değiştirerek farklı dillerdeki değişiklikleri görebilirler.)
  • İngilizce ile ilgili metin düzeltmeleri ve iyileştirmeler şunları içerir:
  • Belirli karakterler için seslendirmelerle ilgili metinlerle karşılıklı uyumsuzlukları gidermek için metni seslendirmeyi daha iyi yansıtacak şekilde değiştirir.
  • Belirli yer adlarının çevirilerini ayarlar.
  • Freminet'in Profilindeki "About Clorinde" seslendirmesinin düzgün şekilde çalınamamasına neden olan bir hata giderildi.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 08:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Genshin Impact 4.2 Güncellemesi
İlginizi Çekebilir