God Save Birmingham Oynanış Fragmanı Yayınlandı

Muhammed Kayan 28.04.2025 - 14:38
Orta Çağ’ın karanlık atmosferinde geçen God Save Birmingham, yeni fragmanıyla beklentileri artırdı.

Ocean Drive Studio bizleri farklı bir zombi macerasına sürüklüyor. Konu zombilerle dolu bir Orta Çağ macerası olunca, işler iyice sıra dışı bir hâl alıyor. Ancak God Save Birmingham, tam da bu sıra dışılığı merkezine alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yeni yayınlanan oynanış fragmanı, bu iddialı yapımın neler sunacağına dair ilk güçlü ipuçlarını veriyor.

God Save Birmingham: Orta Çağ’da Zombi Kıyameti

Paylaşılan yeni fragman, God Save Birmingham’ın nasıl bir oynanış deneyimi sunacağını daha net gösterdi. Üçüncü şahıs kamerasıyla ilerleyen oyun, aksiyonun yanı sıra yoğun bir gizlilik ve hayatta kalma mekaniğiyle dikkat çekiyor. Özellikle çevre etkileşimleri, oynanışı daha dinamik ve stratejik bir hâle getiriyor. Kapıların önüne eşya yığmak, merdivenleri köprü gibi kullanmak ya da sandalye üzerine çıkarak yüksek yerlere ulaşmak gibi detaylar, ortamı tamamen oyuncunun inisiyatifine bırakıyor.

Oyun yalnızca fizik tabanlı etkileşimlerle sınırlı değil. Hayatta kalma unsurları da oldukça derin işlenmiş. Açlık, susuzluk, yorgunluk ve panik gibi göstergeler sürekli yönetilmek zorunda. Envanterde yemek yemek gibi basit işlemler bile gerçek zamanlı yapılıyor; yani aksiyon sırasında oyun durmuyor. Ayrıca düşmeden kaynaklı bacak kırıkları gibi fiziksel yaralanmalar, karakterin hareket kabiliyetini etkiliyor.

Zombi istilasına karşı verilen bu mücadele, The Last of Us tarzı ağır ve etkileyici takedown animasyonlarıyla da destekleniyor. Ancak elbette anlatımın derinliği konusunda aynı seviye beklenmemesi gerektiği vurgulanıyor. Yine de, atmosferi, çevre tasarımı ve detaylı hayatta kalma mekanikleriyle God Save Birmingham, kendi özgün kimliğini oluşturmayı başarıyor. Henüz kesin bir çıkış tarihi bulunmayan oyun, erken erişim süreciyle oyuncularla buluşmayı planlıyor.

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2025 14:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2025 02:59
İlk gösterilen hali üzerine katmışlar. Konsol oyuncuları da oynamak ister. Çok az hantal gibi ve şiddetin seviyesini düşürmeliler. Yetişkin oyuncular oynar ama 21 yaş altı gençler ve çocuklarda oynamak isteyebilir. Hepimiz yaşımıza uygun olmayan oyunlar oynamışızdır, oyunun geliştiricileri dahil.
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2025 06:57
01:20 Bu halini beğendin değil mi, kalanı böyleyse, ki erken erişimde çıkacak, devam oyunu isteyeceğiz. Yeterli satış rakamına ulaşmazsa, yatırımcılarını tatmin etmezse avucunu yalarsın. Risk almak yerine garantiye almak daha mantıklı. Orta yolu bulmak, biraz daha akıcı olması sorun olmayacaktır.
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2025 01:20
12.48 bunu unutma her oyun herkese hitap etmez biz yetişkin olarak ağır hantal gerçekçi Rdr 2 gibi oyunları seviyoruz gençler sevmezse başka oyunlar tercih edebilir. Gençler dediğin çoluk çocuk ergen kitle ise zaten bu oyun onlara hitap etmeyebilir. Uçan kaçan RPG aksiyon doğaüstü oyunlar çok zaten
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2025 12:48
01:26 Siz kimsiniz, hantal severler grubu mu? Biraz fazla hantal, neticede bu bir oyun. Gençler RDR2 animasyonları için neler söyledi, bunu hiç oynamazlar. Ben oynarım ama sektörün genel hedef kitlesi gençler, bu asla değişmez.
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2025 01:26
Biz hantal gerçekçi seviyoruz kardeşim açıkçası oynanışı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2025 01:22
Heyecanla beklediğim bir oyun. Gerçekten oynanış çok hoşuma gitti uzun zamandır bu tarz gerçekçi oynanışı ve atmosferi olan TPS oyunlara hasret kalmışız. Zombi teması da fena durmuyor heyecanla bekliyorum inşallah Türkçe altyazı da olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2025 01:25
İşte bana bunlarla gelin kardeşim böyle oyunları seviyorum gerçekçi tps
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2025 00:56
Harika görünüyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2025 14:46
multiplayer zorunlulugu olmayan büyükçe bir zombi şehrinde yaşam savaşı verme fikri iyi. bin yıl geçse de zombiden sıkılmam, üstüne de fizik tabanlı single player bir ortam verirse ne ala.
Kalan Karakter: 300 Gönder
God Save Birmingham Oynanış Fragmanı Yayınlandı
İlginizi Çekebilir