Godzilla vs. Kong filminin vizyon tarihi erkene alındı

Özgür Deveci 17.01.2021 - 12:00
Adam Wingard imzasını taşıyan ve MonsterVerse evreninin dördüncü filmi olan Godzilla vs. Kong'un vizyon tarihi erkene alındı.

Neredeyse her yapım pandemi salgınından dolayı ertelenirken Warner Bros, Godzilla vs. Kong filminin gösterim tarihini planlanandan iki ay öncesine aldı. Film, 21 Mayıs yerine 26 Mart'ta vizyona girecek. Legendary, kısa bir süre önce Warner Bros. ile halka açık bir tartışma başlattı. Stüdyonun 2021'de yayınlanması planlanan tüm filmlerini piyasaya sürdükleri gün, HBO Max'e gönderme kararı üzerine yasal işlem başlatma tehdidinde bulundu. Legendary, Warner Bros'un daha önce Netflix filmini satın almak için yaptığı 250 milyon dolarlık teklifi engellemesinden dolayı hayal kırıklığına uğramıştı. Ancak, iki şirketin hayal kırıklıklarını ortadan kaldırdığı ve her iki tarafı da memnun eden bir anlaşmaya karar verildiği bildirildi.


Godzilla vs. Kong filminin vizyon tarihi erkene alındı

Godzilla vs. Kong, 26 Mart'ta sinemaseverler ile buluşacak

Godzilla vs. Kong, 160 milyon dolar civarında bir bütçeyle bilim kurgu aksiyon macerasının, sadece bilet satışlarına dayalı kar elde etmek için mücadele edeceği anlamına geliyor. Asya ülkeleri, canavar temalı filmler konusunda popüler olma eğiliminde olduğundan kurtarıcı bir bölge olabilir. Dahası, HBO Max yalnızca ABD'de yayın hizmeti veriyor. Bu nedenle dünyanın geri kalanındaki izleyiciler filmi evde mi yoksa sinema salonunda mı izleyeceklerini tartışmak zorunda kalmayacak. Ancak öyle olsa bile, stüdyonun Çin, Japonya ve diğer uluslararası bölgelerde başka yayın hakları da bulunuyor. Bu nedenle Godzilla vs. Kong filminin denizaşırı ülkelerdeki gişesi, pek iç açıcı olmayacaktır.

Warner Bros, geçtiğimiz Aralık ayında Wonder Woman 1984'ü, hem sinema salonlarında hem de HBO Max'te aynı gün yayınlamıştı. İlk filmin devamı niteliğinde olan WW84, bugüne kadar dünya çapında 132 milyon dolar gişe hasılatına ulaştı. Bu sayının pandemi şartlarına göre çok iyi olduğununu düşünebilirsiniz. Ancak, yapım maliyeti 200 milyon dolara mal olan ve dünya çapında milyonlarca dolarlık pazarlama bütçeleri ayrılan bir film için, yeterli bir sonuç değil.

Adam Wingard, Legendary'nin MonsterVerse evreninde 2004'teki Godzilla, 2017'deki Kong: Skull Island ve 2019'daki Godzilla: King of the Monsters'ın ardından dördüncü film olan Godzilla vs. Kong'u da yönetiyor. Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall ve Brian Tyree Henry'nin başrollerini paylaştığı film, dünyanın iki dev canavarını epik bir savaşta karşı karşıya getirecek.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 05:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2021 12:10
En son Zilla reis bire karşı 4 kalmadı mı ? Kong başkan gelip yardım eder gibi. Saçma sapan bir film ama izlerken neden keyif alıyoruz anlamıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2021 09:21
Fragman ne zaman gelicek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2021 11:22
Ya ben neyi merak ediyom Godzillamı kötü olacak anlayamadım hangisi kötü olacak okadar insanı kurtar sonra Kong gelsin samarlasin ikisininde çok seviyor taraf bile tutamican
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2021 16:11
Yalnız Godzilla tek geçer King Kong'u. 5 dakika sürmez fight. Godzilla vs güç eldivenli Thanos olsa belki bir derece.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Godzilla vs. Kong filminin vizyon tarihi erkene alındı
İlginizi Çekebilir