Google 5 Milyar Dolarlık Tazminat Ödeyecek

Barış Dertli 30.12.2023 - 11:43
Kaliforniya Mahkemesi, Google'a kullanıcı gizliliğini ihlal ettiği için 5 milyar dolar ceza kesti. Gizli moddaki veri toplama davasının detayları burada.

Google, kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiğinden dolayı birçok sefer tazminat cezasına çarptırılmıştı. Google’a bir ceza da Kaliforniya bölge mahkemesinden geldi. Haberin detaylarını aşağıda sizler için derledik.

BBC tarafından yayınlanan bir habere göre Kaliforniya Bölge Mahkemesi, Google’ın kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiğine dair dava sonuçlandı.

Davanın sonucunda Google, davacılara toplamda 5 milyar dolarlık bir ödemede bulunacak.

Peki Google, Kullanıcı Gizliliğini Nasıl İhlal Ediyordu?

Peki Google, Kullanıcı Gizliliğini Nasıl İhlal Ediyordu?

Adı her ne kadar gizli mod olsa da Google, gizli modda da kullanıcı verilerini topluyordu. Bu nedenle de 2020 yılında Boies Schiller Flexner adlı hukuk bürosu tarafından Google’a dava açılmıştı.

Google sözcüsü Jose Castaneda ise kendilerini bu davada a,en iyi şekilde savunacaklarını açıklamıştı. 

Google Daha Önce De Defalarca Ceza Aldı

Google, bu cezalardan önce de birçok kez ceza almıştı. Örneğin Google, 2020 yılında da Rekabet Kurulu tarafından 196,7 milyon TL’lik bir tazminat cezasına çarptırılmıştı.

Google’ın bu cezadan sonra ne yapacağı merak konusu. Ancak bunun cevabını ilerleyen günlerde göreceğiz gibi duruyor. Ayrıca bu yazı ilginizi çektiyse Google'dan güvenlik güncellemesi yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 22:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2023 13:09
Amerika, amerikan şirketine ceza kesiyor ama hesabı ben ödüyorum. Para kazansınlar, adil olsun diye reklam engelleyici yüklemiyorum, reklamlar artık geçilmiyor, şimdi de süresini on dakikaya çıkarırlar. Beni aydınlatan bir içerik hazırlayan da yok hani, maksat vakit geçsin. Yeni bir şey bulacağım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google 5 Milyar Dolarlık Tazminat Ödeyecek
İlginizi Çekebilir