Google Epic Games'i satın almaya çalışmış

Murathan Özlü 9.08.2021 - 10:53
Henüz yayınlanmamış bazı dava dosyalarına göre Google Epic Games'i satın alarak ticari bir rakibini elemeye niyetlenmiş.

Google Epic Games'i satın alarak, ona dava açan ticari rakibini "elemeye" çalışmış. Epic Games, Ağustos 2020'de hem Apple Store hem de Google Play Store'a, platformların kestikleri %30'luk gelir payı sebebiyle dava açmış, Google ise aynı gün Fortnite'ın Android versiyonunu Google Play Store'dan kaldırmıştı.

Google Epic Games'i davadan elemeye çalışmış

Epic eğer davayı kazanırsa, hem Google Play hem de App Store'un ciddi bir gelir kaybına uğrayabileceği belirtiliyor. Epic'in iddiasına göre bu iki firma, uygulamalarından oyun satmak isteyen oyun stüdyolarından kestikleri gelirler ile tekelleşerek rekabeti engeller hale geldiler.

Google Epic Games

İşte Google'ın, bu gelirden olmamak için Epic Games'in tamamını satın almaya niyetlenecek kadar cüretkar bir hale geldiği ifade ediliyor.  The Verge'in haberine göre güncellenen dava dosyasında, bu konuda iddialara yer veriliyor;

" Rekabeti ortadan kaldırmak için özenle oluşturduğu sözleşme bazlı ve teknik engeller ile yetinmeyen Google, gücünü, sektör üzerindeki etkisini ve parasını kullanarak platformuna oyun koyan üçünü parti firmaları rekabet eşitliğine aykırı anlaşmalara zorluyor ve sektördeki tekelini iyice sağlama almaya çalışıyor."

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, Twitter üzerinde haberlere dair yaptığı açıklamada, Epic Games olarak Google'ın asıl amacından onların da yeni haberi olduğunu ifade etti.  Sweeney, Epic Games'in, Google Play ile rekabetini doğrudan bitirmek için atılmak istenen bu adımın gerçek niyetini ise tam olarak bilmediklerini ifade ediyor.

Epic Games CEO'su Sweeney " Google bizi "ortadan kaldırmak" için bir anlaşma ile Epic'i satın almaya mı kalkacaktı, yoksa düşmanca bir devralma girişimi mi uygulanacaktı bunu bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2021 12:48
Epic gönlümdeki tahtın sahibisin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 23:13
Zavallı, fakir ama iyiliksever ve tüketici dostu epic in arkasındaki tiplerde google i satın alacak güçte. Son iki yıldaki satın almaları milyarlarca dolar. Ve hoş bir şirket değil. Allah aşkına int. bakın, hangi firmalara sahipler veya payları var.
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2021 12:17
quxiel'i satın aldı kendi motorunu kullananlara her şeyi bedava verdi. diğer motorları kullananlara yarı yarıya fiyatı düşürdü.

kendi oyun motorunu %5 royality ile lisanslıyor, o da 1m dolar dan fazla kazanırsan.

açık kaynak projelere milyonlarca dolar hibe veriyor. bkz. blender dev. fun
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2021 12:15
Hoj şirket yoktur bebeim, nihayetinde hepsinin temel amacı sermayedarlarına para kazandırmaktır.

Ancak Epic'in herşeyi "evil" değil. Dünyanın en iyi oyun motorunu yapıyorlar, nasıl yaptıklarını teknik olarak paylaşıyorlar, bu motoru 1m dolar kazanana kadar da bedava veriyolar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 13:58
Efsane değil mi ya ? :D Düşünsene, rakibine gıcık olduğun için onu satın almaya çalışıyorsun. :DD İşin komik tarafı , rakibini satın alacak kadar paran var ama işe yaramıyor :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 13:54
Ticari rakibini elemek değil bu. Epic Games'in Google'a rakip olabilmesi mümkün değil.

Google Play pazarına Epic'in sürdürdüğü bir kaç tür itiraz var, adamlar "çare" olarak Epic'i satın alarak ortadan kaldırmayı bile düşünmüşler.

Google, Google Play'den nasıl para kaldırıyorsa artık...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google Epic Games'i satın almaya çalışmış
İlginizi Çekebilir