Google Stadia ürün müdürü Google'dan ayrıldı

Alparslan Gürlek 4.05.2021 - 16:44
Google Stadia geliştirme stüdyolarının kapatılmasının ardından Ürün Müdürü olarak görev yapan John Justice'ın Google'dan ayrıldığı bildirildi.

Google Stadia ekibinin kıdemli bir üyesi, Google'ın tüm dahili Stadia geliştirme ekiplerini kapatmasından sadece birkaç ay sonra şirketten ayrıldı. John Justice, Stadia başkan yardımcısı ve ürün müdürüydü, ancak The Information, Justice'ın artık şirkette olmadığını bildirdi.

John Justice, Google Stadia'dan ayrıldı

Bir Google sözcüsü, 9to5Google'a "John'un artık Google'da olmadığını doğrulayabiliriz ve bir sonraki adımında kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

Justice'ın ayrılışı, Google'ın Şubat ayında yaptığı büyük bir değişikliğin bir parçası olarak tüm dahili Stadia oyun geliştirme ekiplerini kapatacağını duyurmasının ardından geliyor. Şirket, platformda üçüncü taraf oyun şirketleriyle ortaklık yaparak yoluna devam edecek.

Google Stadia ürün müdürü Google'dan ayrıldı

Daha önce yaptığı açıklamalarda şirket, bu yıl teknolojisini ve platform araçlarını harici ortaklara sunmaya yeniden odaklanacağını bildirmişti. Stadia Genel Müdürü Phil Harrison "Bunun Stadia'yı sektörün büyümesine yardımcı olan uzun vadeli, sürdürülebilir bir iş haline getirmenin en iyi yolu olduğuna inanıyoruz" demişti.

Anonim olarak VGC'ye konuşan kaynakların da doğruladığı bir Kotaku raporuna göre Google, Montreal ve Los Angeles Google Stadia geliştirme stüdyolarının kapatılacağını ve projelerinin iptal edileceğini söylemişti.

Stadia'nın geliştirme stüdyolarının patronu Jade Raymond -aynı zamanda Assassin's Creed oyunlarının da arkasındaki isim- EA'in Motive stüdyosundan da ayrılmıştı. Şimdilerde kendisi PlayStation tarafından desteklenen yeni bir bağımsız stüdyo olan Haven Entertainment Studios'u kurdu. Konu ile ilgili daha fazla detayı aşağıdaki bağlantıdan bulabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 23:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 17:27
Stadia patlak demiştik en başından. Google'ın bir başka başarısız projesi daha. Google maps, earth, search, gmail hariç genel olarak Google pekçok projede başarısız aslında (project ara, google glass, stadia, orkut vb.). Yine de adamlarda devasa para var. Fakat teknolojik limitler ortada.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 17:23
google oyun stüdyolarını tekrar açması için change.org tan imza mı toplasak acaba ? google’nın oyun dünyasına yenilik katacağını düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Google Stadia ürün müdürü Google'dan ayrıldı
İlginizi Çekebilir