Jade Raymond PS5'e özel oyun geliştiriyor

Alparslan Gürlek 16.03.2021 - 21:17
Jade Raymond, Haven Studios adındaki kendi stüdyosunu kurdu. İlk iş olarak da PlayStation için özel bir IP geliştiriyorlar.

Ubisoft Toronto ve Motive Studios'un kurucusu Jade Raymond, aynı zamanda Assassin's Creed serisinin yaratıcı güçlerinden biri olarak oyun sektöründe oldukça önemli bir isim. Şimdi ise kendi stüdyosunu kurarak PlayStation için yeni bir IP geliştirdiğini duyurdu. Haven Studios adındaki stüdyo, PlayStation 5 için özel bir oyun geliştiriyor.

Jade Raymond, kendi stüdyosu olan Haven'ı kurdu

Daha önce Ubisoft Toronto ile Motive Studios gibi iki önemli stüdyonun kurucusu olan Jade Raymond, şimdi başka denizlere yelken açıyor. Sony Interactive Entertainment'ın yatırımlarıyla Haven Studios, Kanada Montreal'de PlayStation için yeni bir IP geliştiriyor. Raymond, dünya çapında popüler projelerde çalışmış yetenekli bir takımı bir araya getiriyor, haliyle gelecek oyundan da beklentiler hit olması yönünde. Ayrıca özellikle stüdyoda tamamen şeffaflık ve karşılıklı saygının hakim olacağını vurguluyor. Stüdyonun skandallarla değil, yaptığı oyunlarla gündemde kalmak istediğini anlıyoruz.

PlayStation Studios Başkanı Hermen Hulst “Sony Interactive Entertainment, Haven’a ve geleceğine yatırım yaparak stüdyoyu desteklemekten gurur duyuyor. Jade, oyun dünyasının en büyük oyun serilerinin geliştirilmesinde gösterdiği liderlik ile zengin bir deneyime sahip. Jade’in yaptığı gibi sıfırdan yaratıcı bir ekip kurmanın zorluklarını ve kazanımlarını çok iyi biliyoruz. Haven Studios’un parlak geleceğine ve şu anda geliştirilmekte olan ilk projesine güveniyoruz ve büyük heyecan duyuyoruz.” açıklamasını yaptı. Aynı zamanda Raymond, Twitter üzerinden de bir açıklama yayınladı.

Jade Raymond PS5'e özel oyun geliştiriyor

Ardından konuyla ilgili Jade Raymond da şöyle bir açıklama yaptı:

“Özüme döndüğüm ve bu yetenekli ekiple beraber yeni bir IP oluşturma fırsatı oluştuğu için çok heyecanlıyım. Yaratıcı bir oyun yapma sürecini derinden bilen, oyuncuları merkezine alan ve benzersiz kalite anlayışı ile tanınan Sony Interactive Entertainment’ın desteğine sahip bağımsız bir stüdyo olmak, bize tüm sınırları zorlama imkanını veriyor.”

Görünen o ki Sony, Assassin's Creed serisinin yaratıcılarından Jade Raymond ile birlikte PlayStation 5 için güçlü bir özel oyun yayınlamak istiyor. Raymond'un video oyunları endüstrisinde 25 yıllık güçlü bir deneyimi olduğunu da varsayarsak, gelecek oyundan beklentileri yüksek tutabiliriz. Bu işbirliği, ilerleyen süreçte özel oyunlar anlamında Sony'nin elini güçlendirecektir. Sizler de konuyla ilgili görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 21:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 09:34
Jade son 10 senede ne yaptı ki kadın el attığı her yeri kurutuyor
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 17:05
Mesela nereyi kuruttu bi söylesene?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 14:31
Silent hillllllllllLLLLLLLLLL
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 12:57
Jade Raymond en son Google Stadia'daydı. Ümit yok o projede heralde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 21:39
Ac ney watch dogs ney sonyye daha ağır silahlar lazım çok kan kaybettiler zaten Jade en fazla reklam yüzü lansman yüzü olur.
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 00:21
Bide türkçe konuşsan
Kalan Karakter: 300 Gönder
Jade Raymond PS5'e özel oyun geliştiriyor
İlginizi Çekebilir