Gothic 3'den yüksek satış rakamları

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Gothic 3'den yüksek satış rakamları
JoWood'un dün yaptığı bir açıklamaya göre, ekim ayında yayınlanan RolYapmaOyunu Gothic 3'ten şimdiye kadar dünya çapında 350.000 adet satıldı. Böylelikle oyun, fanları ve medya tarafından gelen sert tenkitlere ve JoWood'un basınla ilişkilerine dair çıkan nahoş haberlere rağmen başarılı oldu.

Oyunun başarılı bir başlangıç yapacağı nispeten kesindi, üç yıllık geliştirme sürecinde oyun etrafında kopan curcuna da büyüktü. 13 Ekim'de piyasaya çıkan oyun, her türlü tavsifin üzerindeydi. Yığınla bug, rezalet performans derken ilk yama piyasaya çıkışın hemen ertesi günü geldi, diğer yamalar da bunu takip etti. Yapımcılar bile forumlarda, ifrata kaçtıklarını ve oyunu kusursuz olarak çıkaramadıklarını itiraf ettiler. Bu sebeple, neden müşterinin, satın aldıktan ancak haftalar sonra tamamlanan bir oyun için baştan 45 Euro'luk bir fiyat ödedikleri sorusu akla geldi.

Buna ilaveten, JoWood'un PC Powerplay'in muhabirliğine müdahale etmek istediğine dair haberler çıktı. Buna göre JoWood, mahkeme kararıyla derginin büfelere dağıtımını engellemeye çalışmış ve buna ilaveten zarar telafisi talebinde bulunmuş. Bu tür haberlerle zaten öfkeli olan fanların teskin edilemeyeceği ise belli.

Buna rağmen geçtiğimiz haftalarda durum yapımcılar için düzeldi. Oynanabilirliği arttıran birçok yama sayesinde fanlar sakinleşirken, oyun da Deutscher Entwicklerpreis'i (Alman Yapımcı ödülü) aldı. İlk aylar itibariyle bir neticeye varılmak istendiğinde, bir taraftan oyunun potansiyeline olan kızgınlık dururken diğer taraftan bu hezimetten ders çıkarılacağı ve gelecekte oyunların daha iyi bir durumda piyasaya sürüleceğine dair bir umut olduğu gözlemleniyor.

Son olarak, dün öğle itibariyle 1.12 sürümlü Ambient Sound Bug'u kaldıran dördüncü yamanın yayınlandığı duyuruldu. Yama bundan başka görevler, fizik ve hareket süreçleri ile kamera açılarında bazı düzeltmeler ihtiva ediyor. Dosyanın büyüklüğü 60 MByte ve fan sitesi World of Gothic'ten indirilebiliyor. Mutat olduğu üzere, yüklenmeden önce karakterdeki cisimlerin çıkarılması gerekiyor.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 05:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gothic 3'den yüksek satış rakamları
İlginizi Çekebilir