Gothic Remake geliştirme süreci devam ediyor

Alparslan Gürlek 12.03.2021 - 12:34
Gothic Remake geliştirme süreci yeni Barcelona stüdyosunda tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki aylarda yeni detaylar açıklayacaklar.

Geçtiğimiz yıllarda THQ Nordic, Piranha Bytes'ın kült 2001 RPG'si olan Gothic için sürpriz bir remake demosu yayınlamıştı. Demo, aslında Gothic oyunu için bir remake sürümüne hayranların ne kadar istekli olduğunu ölçmek için yayınlandı. Bu nabız yoklamasının sonucunda ise yayıncı, Barcelona'da oyunu geliştirmek için yeni bir stüdyo kurduğunu duyurdu.

Gothic Remake geliştirme süreci tüm hızıyla devam ediyor

Gothic aslında 2001 standartlarına göre grafik anlamında öne çıkan bir yapım olmamıştı. Ancak seçimlere dayalı ve sonuç odaklı hikaye anlatımı bütün eksikliklerini gölgede bırakmaya yetmişti. Oyunun karmaşıklığı, modern standartlara göre bile hala etkileyici. Aynı zamanda sabır ve merakı ödüllendirmeyi seven bir oyun olduğunu da söyleyebiliriz.

Gothic Remake, oynanabilir demonun yayınlanmasından iki ay sonra, geçen yıl Şubat ayında onaylandı. THQ Nordic'ten yapılan bir açıklamaya göre Alkimia Interactive, projede çalışmak üzere 2020'de kuruldu ve şu anda Barselona'da 35'ten fazla yetenekli geliştiriciyi istihdam ediyor. Stüdyo, şu anda seviye tasarımcısından test uzmanına kadar değişen en az 16 geliştirme rolü için çalışan arıyor.

Gothic Remake geliştirme süreci devam ediyor

Duyuru, aynı zamanda geliştirme sürecinin tüm hızıyla ilerlediğini ve oyunla ilgili daha fazla şeyin önümüzdeki birkaç ay içinde ortaya çıkacağını söylüyor. THQ Nordic, Şubat ayında projeye yeşil ışık yaktığında geliştirme sürecinin "toplulukla birlikte, şeffaf ve açık bir üretim" olmasını istediğini söylemişti. Piranha Bytes'ın sevilen oyununun yeniden yapım sürümü için yeni detaylar yakında gelecek.

Ayrıca Gothic Remake sürümünün gerçekten orijinal oyuna kıyasla müthiş göründüğünü de belirtmek gerekiyor. Alt taraftaki videodan kıyaslamayı izleyebilirsiniz. Peki sizin bu yeniden yapım sürümü hakkında görüşleriniz neler? Remake nasıl görünüyor ya da gerekli miydi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Gothic Hakkında

Alman şirketi Piranha Bytes tarafından geliştirilen ve PC için çıkan tek oyunculu bir RYO oyunudur. İlk önce Mart 2001'de Almanya'da yayınlandı. Bundan sekiz ay sonra, 23 Kasım 2001'de Kuzey Amerika sürümüne ve 28 Mart 2002'de de Polonya sürümüne geçildi. THQ Nordic tarafından yayınlanan oyun serinin başlangıcı olup, seri birçok ana ve yan oyuna sahip.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 13:49
gothic 3 remake gelicekmi müthiş bir oyundu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 09:25
Yine piranha bytes yapıyor. Gothic 3 teki bug kabusunu yaşamayız inşallah
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 01:01
Combat inanılmaz kötüydü ama geri kalan şeyleri beğenmiştim. Yapımcıya da geri dönüş şeettim. Pek beklentim yok, vasat ya da vasat üstü bir yapım olursa şans verir ve hakkıyla oynarım :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 13:45
Herşeyin grafik olmadığının en güzel kanıtı olmuş Gothic. Kesinlikle orijinal oyunun atmosferi daha güzel duruyor. Sevgili THQ Nordic aynı şekilde Darksiders'ın 3.oyunundada grafik ve oynanışını değiştirmişti ama ilk 2 oyun gibi bir atmosfer yakalayamamıştı. Keşke bu oyun haklarını başkası alsaydı
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 23:28
Yapımcı değişince oluyor bunlar malesef
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 12:51
Güzel bir remake gelecek gibi görünüyor. Ancak karakterin animasyonları-koşma- biraz daha çalışılırsa iyi olur. Karakterin tepesinde bulunan sağlık ve stamina yeri kaldırılıp yerine daha iyisi bir şey kullanılabilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gothic Remake geliştirme süreci devam ediyor
İlginizi Çekebilir