Grand Theft Auto 5 ne kadar büyük? (Görsel)

Murat Halilbeyoğlu 29.01.2014 - 14:43
Hayır, bu sefer harita olarak değil
GTA V'in ne kadar başarılı ve büyük bir oyun olduğunu hepimiz biliyoruz. Sevsek de sevmesek de bazı somut gerçekleri kabul etmek gerekiyor. Örneğin satış rakamları gibi.

MCV sitesindeki bir haber GTA V'in büyüklüğünü diğer oyunlarla ve bazı grafiklerle karşılaştıyor. Bu veriler Avrupa'nın en büyük oyun pazarına sahip İngiltere pazarından alınmış verilerden oluşuyor ki bu aslında Avrupa'nın geneline de bir ışık tutuyor.

Grand Theft Auto 5 ne kadar büyük? (Görsel)
İşte GTA V'in ne kadar büyük olduğu
Yukarıdaki resim oyunların çıkış haftalarında yaptığı satışları gösteriyor. Çıkış haftasında GTA V İngiltere'de toplam 2.25 milyon adet sattı ve bu da AC IV: Black Flag, Bioshock Infinite, FIFA 14, CoD: Ghosts ve Tomb Raider'ın çıkış haftasında yaptıkları satışların toplamından daha fazla.

Öte yandan İngiltere'de tüm zamanların en çok satan oyunlarında 4. sırada yer alıyor. Birinci sırada ise CoD: Black Ops var.

Gelir konusunda ise  GTA V yine Black Ops'un lider olduğu listede ikinci sırada yer alıyor. GTA V'in çıkışı diğer tüm GTA oyunlarının çıkışından çok daha büyük olurken GTA IV'ün çıkışından ise 2.4 kat daha büyükmüş. GTA V bir önceki oyunun ömrü boyunca ulaştığı rakamı sadece üç haftada geçmiş.

Dört aydan daha kısa bir zaman içinde GTA V, (14 hafta içinde) PS3'te ve (15 hafta içinde) Xbox 360'ta gelir anlamında en çok satan oyun konumuna geldi. 17. haftada satılan adet bakımından PS3'te birinci sırayı alırken aynı konuda Xbox 360'ta şu an üçüncü sırada. O konuda da lider Black Ops.
Yorumlar 23
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Grand Theft Auto 5 ne kadar büyük? (Görsel)
İlginizi Çekebilir