GTA Online yükleme süresi kısaltan mod resmiyete geçiyor

Alparslan Gürlek 16.03.2021 - 00:39
GTA Online ve GTA V için yükleme süresi kısaltan optimizasyon kodu, resmi bir güncellemeyle oyuna geliyor. Rockstar, geliştiriciye teşekkür etti.

Rockstar Games, GTA Online için berbat olan yükleme süresi sorununu çözen hayran yapımı bir çözümün, önümüzdeki bir güncellemede resmiyet kazanacağını doğruladı. Geçtiğimiz haftalarda da haberini yaptığımız bu durum Rockstar tarafından fark edilmiş olacak ki, şimdi oyuna yeni bir güncellemeyle eklenecek. Bilmeyenler için hemen kısaca bahsedelim, gelecek güncelleme ile oyunun yükleme ekranlarında geçirdiğiniz süre, yüzde 70 kadar azalacak.

GTA Online yükleme süresi artık %70 kısalıyor

Mart ayının başlarında tostercx'ten gelen -şimdi t0st- mod, oyunun yükleme sürelerini büyük ölçüde kısaltıyordu. Öyle ki, optimizasyon kodu oyuna dahil edildikten sonra yükleme hızı neredeyse %70 oranında artmıştı. Bunun gündelik kullanım için uygun olmadığını, sorunlar yaşanabileceğini de belirten t0st, kodu GitHub üzerinde yayınlamıştı.

İşin arka planını merak eden oyuncular için t0st, teknik boyutunu ve neyin yanlış olup nasıl düzeltildiğini de anlatmıştı. Oldukça teknik bir konu, ancak kısa halde özetlemek gerekirse, GTA Online yükleme süresi oyunu başlatırken CPU'nun tek iş parçacığı kullanarak darboğaz yapmasıydı. Hatta tostercx bu konu için çok iddialı bir söylemde de bulunmuştu. "Tek bir Rockstar geliştiricisinin çözmesi bir günden fazla sürmez" demişti.

GTA Online yükleme süresi kısaltan mod resmiyete geçiyor

Görünen o ki bundan biraz fazla sürdü, ancak Rockstar t0st'un bulgularının doğru olduğunu ve bir düzeltmenin yolda olduğunu doğruladı. Ayrıca şirket yaptığı açıklamada "Kapsamlı bir araştırmanın ardından, oyuncunun aslında GTA Online'ın PC sürümü için yükleme süresi ile ilgili geliştirilebilecek bir oyun kodunun bir yönünü ortaya çıkardığını doğrulayabiliriz" dedi. "Bu incelemenin bir sonucu olarak, yakında çıkacak bir oyun güncellemesinde uygulanacak bazı değişiklikler yaptık."

Rockstar Games, t0st'a teşekkür etti

Rockstar henüz yapılan düzeltmenin yüzde 70'lik bir azalma sağladığı konusunu kesin olarak doğrulamış değil. Güncellemenin ne zaman yayınlanacağı hakkında da henüz net bir tarih verilmedi. Ancak t0st ile iletişim halinde olduklarını ve "çabaları için kendisine tekrar teşekkür etmek istediklerini" belirttiler. Umarız ki t0st'u paraya boğarlar çünkü o yıllardır GTA Online yükleme süresi sorunu yaşayan oyuncular için adeta hızır gibi yetişti. Sizler de görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Güncelleme(16.03.2021): Rockstar'ın "Bounty Bug" programı kapsamında t0st'a şirket tam 10.000 dolarlık bir ödeme yapmış. Sadece önemli güvenlik buglarını bulanlara verilen bu ödülü tost'a da vermişler.

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 20:48
Bennnnn
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 23:21
Sonunda be
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 22:27
demekki isteseler türkçe dilide resmileştirebilirlermiş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 18:28
İstiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 17:31
Nereden indireceğiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA Online yükleme süresi kısaltan mod resmiyete geçiyor
İlginizi Çekebilir