GTA V yükleme süresini %70 kısaltan optimizasyon!

Alparslan Gürlek 1.03.2021 - 16:34
Yıllardır yükleme süreleriyle dalga konusu olan Grand Theft Auto V ve GTA Online için yükleme sürelerini yüzde 70 düşüren bir optimizasyon kodu yayınlandı.

Neredeyse 7 yıldır dalga konusu olan GTA V yükleme süresi yüzünden ızdırap çeken oyunculara iyi haber. Eğer yıllardır sürekli aynı yükleme ekranlarını dakikalarca izlemekten sıkıldıysanız, basitçe bu sorunu çözebileceksiniz. Github üzerinde tostercx adlı bir kullanıcı tarafından yayınlanan optimizasyon kodu, yükleme ekranlarını neredeyse %70 oranında kısaltıyor.  Hem de çok basit bir şekilde! Sonunda birisi bunu başardı...

GTA V yükleme süresini %70 kısaltan optimizasyon kodu

Özellikle Epic Games Store üzerinde ücretsiz dağıtıldıktan sonra -ve daha öncesinde de- hayli popüler olan GTA V için bir kullanıcı sonunda bekleneni yaptı. Tostercx kullanıcı adıyla Github üzerinde yayınladığı optimizasyon kodu, basitçe yükleme ekranı sürelerini %70 kadar düşürüyor. Yine de uyaralım, bu düzenlenmiş kod gündelik kullanım için değil, henüz deneysel bir çalışma olarak kullanılıyor. Oyun kayıtlarınızın yedeğini aldıktan sonra denemenizde fayda var.

Yükleme ekranlarında oyundaki eşyaların hepsini yüklüyormuş, bu yüzden neredeyse altı dakikayı geçen sürelerle karşılaştık. Şimdi yayınlanan bu bir çeşit mod ile işlemi basitleştiriyoruz. İçerisinde 63,000 öğeyi barındıran bir JSON dosyası ve oyunun bazı kodları optimize edilmiş durumda. Bu da oyunu yüklerken değil, oyun esnasında nesneleri yüklemenizi sağlıyor. Basitçe bir nesne bulunduğunda, JSON dosyası işlemci tarafından kontrol ediliyor ve her nesne bulunduğunda bu işlem tekrarlanıyor. Geliştirici tostercx, bunun yaklaşık 1,984,531,500 kontrolle sonuçlandığını tahmin ediyor. Github üzerinden yüklemek ve nasıl yüklendiğini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

GTA V yükleme süresini %70 kısaltan optimizasyon

Tabi tostercx'in işlemcisi yalnızca tek bir çekirdek ile bütün bu işlemleri yaptığından burada da müthiş bir darboğaz oluşuyordu. Ancak kodu optimize ettikten sonra işlemci, birden fazla çekirdeğini bu görevde kullanabiliyor ve bu da hem darboğazı önlüyor, hem de yükleme sürelerini inanılmaz kısaltıyor. Bu düzenlemeden sonra GTA V yükleme süresi yalnızca 50 saniye kadar sürüyor. Ayrıca tostercx bu düşüşün çok basit bir şekilde yapıldığını ve Rockstar'da "bir geliştiricinin bir günden daha kısa sürede" çözebileceğini iddia ediyor. Bu önerinin üzerine Rockstar Games konunun üzerine yoğunlaşacak gibi görünüyor. Çünkü oyunun vanilla sürümünde yükleme ekranları katlanılmayacak kadar uzun sürüyor.

İlginizi çekebilir:
GTA 3 ve Vice City projesi telif sebebiyle rafa kalktı
Söylenti: GTA The Trilogy Remastered geliştiriliyor
GTA 6 için gelişmiş yapay zeka patenti mi alınıyor?

Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 13:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2021 12:33
gururudur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2021 13:01
tüm sürprizi bozdun merlinin kazanı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 18:36
Yine siz yine bir GTAV haberi...! Rockstar size para ödüyor sanırım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 14:07
7 yıl sonra mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 12:59
Download süresi olarak anlamıştım.. hayallerim yıkıldı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA V yükleme süresini %70 kısaltan optimizasyon
İlginizi Çekebilir