Rockstar Games patronu, remastered oyunlar hakkında konuştu

Alparslan Gürlek 3.03.2021 - 23:46
Take-Two CEO'su Strauss Zelnick GTA V'in yeni nesil için çıkacak remastered sürümü ve Rockstar Games tarafındaki stratejisini anlattı.

Take-Two CEO'su Strauss Zelnick GTA V'in yeni nesil için çıkacak remastered sürümü ve gelecek planları hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Rockstar Games için gelecekteki remastered projeleri hakkında oldukça iddialı ve sektörü hafiften iğneleyen ifadeler kullanan Zelnick, şimdiden büyük heyecan yarattı diyebiliriz.

Rockstar Games, remastered oyunlar hakkında konuştu

Rockstar Games şirketinin sahibi ve Take-Two'nun CEO'su Strauss Zelnick, şirketin remastered oyunlarla ilgili yaklaşımını ve kendisini bu alandaki rakiplerinden farklılaştırma çabalarını anlattı. Kullandığı ifadeler arasında "Basit bir port işlemi yaparak bunu başaramazsınız" gibi iddialı cümleler de bulunuyor.

Rockstar Games şu anda 2021'in ikinci yarısında Grand Theft Auto V'in yeni nesil konsollar PS5 ve Xbox Series X / S için çıkacak remastered sürümü üzerinde çalışıyor. Çarşamba günü Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference (VGC Aracılığıyla) sırasında konuşan Zelnick'e, remastered oyunların şirketin ileriye dönük planları arasında nerede olduğu sorusu geldi. Remastered oyunların şirketin ileriye dönük stratejisinin daha büyük bir parçası haline gelme olasılığı için sorulan sorulara ise Zelnick şu yanıtı verdi:

"Stratejinin bundan daha büyük bir parçası olduğuna emin değilim" diye yanıt verdi. "Remastered oyunlar her zaman stratejinin bir parçası olmuştur. Biz de bunu rakiplerimizden daha farklı şekilde yaptık. Başlıkları sadece yenilemiyor, aslında yeni sürüm için başlığı, onu piyasaya sürdüğümüz yeni teknoloji üzerinde farklı kılmak için elimizden gelen en iyi işi yapmak için zaman ayırıyoruz."

Rockstar Games patronu, remastered oyunlar hakkında konuştu

"Böylece teknolojiyi geliştiriyor, görselleri geliştiriyor ve performans iyileştirmeleri yapıyoruz. İşte bu yüzden remastered başlıklarımızın genellikle çok iyi performans gösterdiğini düşünüyorum."

GTA V'in yeni nesil konsollara çıkacak remastered sürümünde, Zelnick oyuncular için güçlü bir deneyim sunacağından emin olduğunu söylüyor. "Örneğin, Mafia serisiyle harika bir iş çıkardık ve Grand Theft Auto V inanılmaz bir şekilde üçüncü nesline doğru ilerliyor" dedi.

"Piyasaya sürüldüğünde standart belirleyiciydi, ikinci nesilde de standart belirleyicisi olmaya devam etti. Grand Theft Auto'nun gelecek nesilde nasıl olacağını göreceğiz. Açıkçası, Rockstar Games'in harika bir deneyim sunacağından eminim, ancak sadece basit bir port işlemi yapıyorsanız, bunu başaramazsınız."

Serinin eski oyunlarının remastered sürümünü merakla bekleyen hayranlar eminiz ki GTA V'in üçüncü nesilde çıkmasını o kadar heyecanla beklemiyordur. Daha önce Zelnick'e bir soru-cevap oturumunda bir analist tarafından gelen can alıcı soru bizi de oldukça heyecanlandırmıştı. GTA oyuncularının önemli bir kısmının serinin önceki oyunlarını hiç oynamamış olabileceğini öne süren analist, eski GTA oyunlarının remastered sürümleri için iştahla bekleyen insanlar olduğunu ve şirketin bu konuyla ilgili bakış açısını öğrenmek istediğini belirttiğinde, Zelnick ona ucu açık bir cevap vermişti.

"Bu harika ve cesaret verici bir soru. Bunu bir sorudan çok bir açıklama olarak bırakmak istiyorum ve yayın programımızla ilgili herhangi bir güncelleme Rockstar Games tarafından yapılacaktır" demişti.

İlginizi çekebilir:
Söylenti: GTA The Trilogy Remastered geliştiriliyor
GTA 3 ve Vice City projesi telif yüzünden rafa kalktı

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 12:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 09:22
Pek tarzlari degil ama cok guzel soru sormuslar Gta 5 oynayan kitlenin buyuk bir kismi ilk 3 luyu oynamamistir, hatta Gta 4 oynamayan arkadaslarim var
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2021 19:10
Leş dediğin oyun, fizik motoruyla çağ atlattı. Gta 4'ten önce doğru dürüst fizikli oyun yoktu. Gta 5'den daha iyi bence. Gta 4'ün kötü ününün sebebi kötü optimizasyon.
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 11:54
GTA 4 çok iyiydi, nesi kötü? 5'teki 3 kişi olayı benim için leş asıl. hikaye ikisinde de iyi tabi o ayrı.
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 11:06
Valla oynanmamakla iyi etmişler çünkü gta 4 hikaye leş leş dün bitirdim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 20:05
Şöyle maxpayne 1-2-3 remastered gelse fena mı olur ?
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 10:41
Max payne 3 çıkalı çok olmadı ne remastered i mk?
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 4.03.2021 21:19
Boş iş..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 20:59
Aman aman yeni oyun yapın fenalık geldi remastered den
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 02:08
Gta5 remastered çikarsa sistem can yakar
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 14:36
PS5 için çıkacak zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar Games patronu, remastered oyunlar hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir