1/2

GTA San Andreas Mobile

Tayfun Kumaş 24.12.2013 - 16:52
San Andreas koskoca bir nesli büyüttü. Kolay mı öyle?
Platformlar PC
GTA San Andreas Mobile
Merlin Puanı 0
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%100
Artılar -
Eksiler -
GTA San Andreas Mobile

Ortaokul yıllarım aklıma geldi. PlayStation 2'de gördüğüm bir GTA aklıma geldi ve aylar sonra PC'ye geldikten sonra 5 GB'lık boyutuna inanamadığım bir oyun vardı. İşte o oyun bana ekran kartı aldıran bir oyundu. DVD'ye ilk geçiş yaptığım oyundu. Kendi içeriği gibi çoğu insana sistem yenileten, zamanın yeni teknolojisine bir nevi geçiş yapan bir oyun vardı. İşte onun adıydı San Andreas.

Kim diyebilirdi ki o oyun cep telefonlarımızda olacak diye? Teknolojinin yerinde duran bir şey olmadığını böyle böyle daha iyi anlıyoruz.

GTA San Andreas Mobile
Grove Street, home, at least it was before I f*** everything up...
Koskoca oyunda aklıma başka bir replik gelmedi. Gelemedi... Çünkü oyunun yapı taşını oluşturan ve her şeyin başlangıydı bu söz. Unutmak ve unutabilmek hiç kolay değil. San Andreas koskoca bir nesli büyüttü, kolay mı öyle?

Bizler farkında olmasak bile San Andreas gibi bir efsanenin üzerinden 10 sene geçti. 10 sene demişken, oyun 10 Year Anniversary olmaktan öte ''San Andreas Mobile'' olarak 2014'e 2-3 hafta kala iOS ve Android için piyasadaki yerini aldı. Hani o 2-3 haftayı bekleyerek 10 seneyi tamamlayamadan hemen cebimizdeki yerini aldı.

Los Santos, San Fierro ve Las Ventuas... Kısaca San Andreas'ın hangi bölgesini unutabildik ki? Grove Street, Ballas ve Los Santos Vagos gangsterleri vs... ayrıca özlediğim Los Santos FM'in OldSchool müzikleri halen kulaklarımda yankılanırken, dağını taşını, yollarını özlediğim San Andreas burnumda tütüyordu.

OldSchool'u şu an tekrardan damarlarımda yaşadığım sırada Grand Theft Auto V'in Franklin'inde aradığım gangsterlık ruhunu bulamamak, Grove Street ruhunu yaşayamamak büyük bir hayal kırıklığı olmuştu benim için. San Andreas'a tekrar dönmek için bahane ararken, hayatıma bomba gibi düştü bu mobil sürüm. Şu an PC'de ya da PS2'de oyunu oynamaya kalksam o oynanış ve grafiklerle belli bir süre sonra sıkılırdım çünkü o zamanın tadını günümüzün HD sürümleri vermezdi tabii ki. Fakat konu mobil sürüm olunca sanki farklı bir oyunmuş gibi geliyor insanın gözüne dolayısı ile sıfırdan başlıyorsunuz San Andreas'a.