GTA Trilogy San Andreas içerisinde tamamlanmamış bir VR modu var

Murathan Özlü 23.11.2021 - 21:58
Skandal bir çıkış süreci geçiren GTA Trilogy San Andreas içerisinde unutulan kaynak kodlarında tamamlanmamış bir VR(Sanal Gerçeklik) modu keşfedildi.

Geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkan GTA Trilogy San Andreas'ın süprizleri bitmiyor. Oyunun beklenilenden (ve olması gerekenden) çok farklı bir şekilde piyasaya sürülmesinin dışında, Rockstar'ın oyun içerisinde yer almaması gereken şarkıları, kaynak kodlarını, hatta daha önce oyunun skandal bir şekilde gündem olmasına yol açan pornografik bir oyun modunu da yazılım kodlarında "unuttuğu" ortaya çıkmıştı.

GTA Trilogy San Andreas

İşte bu unutulan kodlardan biri de, GTA San Andreas'ın Oculus Quest 2'ye çıkacağının duyurulmasının ardından iyice dikkat çekti. Oyun içerisinde tamamlanmamış bir VR (Sanal Gerçeklik) modu bulunuyor.

GTA Trilogy San Andreas içerisinde ufak bir sanal gerçeklik modu var

Oyun medyasındaki isimlerden Ben Turpin'in paylaştığı tweete göre  oyun içerisinde kullanılabilecek olan bir "debug Unreal" komutu ile oyunun VR moda sokmak mümkün. Tabi bu moda aslında sanal gerçeklik demek pek olmaz, daha çok üst düzey First-Person modu gibi gözüküyor.

GTA Trilogy'nin VR cihazı desteği olmadığını düşününce sanal gerçeklik moduna geçmenin pek anlam ifade etmediği söylenebilir. Ancak Mark Zuckerberg'in, San Andreas için uzun süredir Oculus Rift'e uyumlu mod geliştirildiğini söylemesi ve bu tamamlanmamış moda bakınca Rockstar bir gün GTA Trilogy oyunlarına VR desteği getirebilir.

Geçtiğimiz günlerde Rockstar GTA Trilogy için özür dilemiş ve klasik oyunların geri döneceğine söz vermişti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 11:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2021 21:31
Oyun sanki şahane olmuşta birde VR modu ekliyorlar :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA Trilogy San Andreas içerisinde tamamlanmamış bir VR modu var
İlginizi Çekebilir