Guild Wars 2'nin geliştiricisi ArenaNet'ın gidişatı pek iyi değil

Furkan Güler 22.02.2019 - 15:48
Firmanın akıbeti ne olacak?

MMORPG dünyasının en sevilen firmalarından bir tanesi olan ArenaNet, yaklaşık 7 yıldır yoluna Guild Wars 2 ile devam ediyor. Oyunu devamlı olarak güncelleyen firma, kendine özel bir kitle oluşturmayı başardı. Ancak firmanın gidişatı bu aralar pek iyi değil. Çünkü açıklanan yeni bilgilere göre ArenaNet, kendi bünyesinde çalışan geliştiricilerin çoğunu işten çıkartacak. Firmanın sahibi olan NCSoft'un CEO'su ise Songyee Yoon'un, firma çalışanlarına yolladığı e postanın ise bu durumu doğruladığı söyleniyor.

ArenaNet, çalışanlarını işten çıkartabilir

Kotaku'nun haberine göre Yoon'un yolladığı e postada, bazı departmanlara harcanan yatırımın azaltılacağı söyleniyor. Ayrıca ArenaNet'in CEO'su olan Mike O'Brien'ın, işten çıkarmalar konusunda toplantılara başladığı da belirtilenler arasında. Blizzard'dan sonra ArenNet'in de böyle bir karar vermesi oldukça ilginç. MMORPG türünde pek fazla büyük çaplı oyun göremediğimiz bu yıllarda, oyuncular daha çok hızlı tüketilebilir oyunları tercih ediyor. World of Warcraft'ın kaybettiği oyuncu sayısı ise durumu az çok özetler nitelikte.

Guild Wars 2'yi güncellemeye devam eden firma umarız bu kararından yakın zamanda vazgeçer.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 14:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2019 18:03
7 yıldır pc'den silmediğim tek oyun Gw2. Mmorpg adına batılı tarzı sevenler için bence en iyi oyundur. Arenanet'in küçük ama kemik oyuncu kitlesi sayesinde batacağını sanmıyorum ama Guild Wars 3'ün çıkması zor gözüküyor. Wow'da olduğu gibi oyun motorunu güncelleyerek Gw2 ile devam edeceklerdir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2019 12:00
İşten çıkartmalar sadece henüz geliştirme aşamasında olan, yayınlanmamış projelerde çalışan personeller. Guild Wars bundan etkilenmeyecek, özellikle de eklenti paketi arefesi söz konusu bile değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2019 11:02
Yeni paketini satın aldığım ama hala oynamadım. Eskiden saatlerce başından kalmadığım oyun şimdi ise açasım gelmiyor. Sanırsam oyun artık insanları çekmiyor, birşeyler eksik, ne olduğunu bende bilmiyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2019 21:23
Firmalar kendi ayaklarına sıkıyorlar. Her gün daha yüzeysel çabuk para kazandıran oyun yapmaya çalışıyorlar ama ortaya tatminsiz kullanıcılar, değersiz ürünler ve değer göremeyen yapımcılar çıkıyor. Sonuç bu yüzeysellik. Hayatın her alanına sirayet etmiş durumda!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2019 19:36
Evet wow da çok fazla oyuncu kaybetti ama her yeni sezonda oyuncuların büyük bir çoğunluğu oyuna geri dönüyor, yeni içeriği tüketip tekrar gidiyorlar. Yarı zamanlı wow oyuncusu çok fazla. Diğer mmorpgler bunu bile yakalayamamışken gidişatlarının kötü olması çok normal aslında. Archeage mesela, ölü
Kalan Karakter: 300 Gönder
Guild Wars 2'nin geliştiricisi ArenaNet'ın gidişatı pek iyi değil
İlginizi Çekebilir