Half Life 2 modu Jurassic Life ayrı bir oyun olarak çıkıyor

Alparslan Gürlek 9.06.2020 - 15:32
Half Life 2 için mod olarak geliştirilen Jurassic Life, oynaması ücretsiz olarak Steam mağazasında yerini alıyor. Oyun, yalnızca Source SDK 2013 gerektiriyor.

Valve'in geliştirdiği Half Life ya da Half Life 2 oyunlarının birer modu olarak yola başlayıp, yolun sonunu ayrı bir oyun olarak gören birçok projeye tanıklık etmiştik. Jurassic Life oyunu da Half Life 2 için mod olarak başladığı serüveni harici bir oyun olarak sürdürüyor.

Jurassic Park temalı Half Life modu ayrı bir oyun oldu

Jurassic Life modunu geliştiren ekip, ModDB üzerinden yayınladığı bir güncelleme ile artık modun, bağımsız bir oyun olacağını belirtti. Jurassic Life, yalnızca Source SDK 2013 gerektirecek ve Steam üzerinden ücretsiz bir şekilde erişilip oynanabilecek. "Jurassic Life: Training Video" başlığı altında oyuna ait bir video da yayınlandı.

Geliştirici ekibin yaptığı açıklama şu şekilde:
"Jurassic Life, bugün tam olarak bağımsız bir oyun oldu! Oyunu çalıştırmak için Half Life 2'ye sahip olmanıza gerek kalmadı. Bilmenizi isteriz ki Jurassic Life Steam üzerinde ücretsiz bir şekilde alınıp oynanabilir ve sadece Source SDK 2013 gerektirir. Sistem gereksinimlerini ayrıca bir makalede yayınlayacağız, böylece oyunun iyi çalışacağından emin olabileceksiniz."

Ayrıca ekip, paylaştığı güncelleme yazısına bir uyarı da ekledi. Oyunun hiçbir maddi fayda sağlamayacağını, hayranlar tarafından hayranlar için yapıldığını, tüm tasarım, karakter ve özelliklerin Universal Studios sahipliğinde olduğunu belirttiler.

Ekip, aynı zamanda işlerinin daha bitmediğini, çok uzun bir yolda olduklarını belirtirken ekip arkadaşı aradıklarını da söyledi. C++ dili ile oyuncu olmayan karakter (NPC) programlayabilen, ya da modelleyebilen ekip arkadaşları için bakındıklarını dile getirdiler. Bu alanlarda hala desteğe ihtiyaçları var.

Half Life 2 modu Jurassic Life ayrı bir oyun olarak çıkıyor

Önce mod olup, sonra bağımsız oyun olan başka oyunlar da var

Yolculuğuna mod olarak başlayıp, bağımsız oyunlar haline gelen birçok oyun biliyoruz. Jurassic Life bunlardan en günceli olsa da, daha önce çok kaliteli oyunların modlardan çıktığını da görmüştük. İşte bazı "Mod'dan oyuna" oyunları:

- 0 A.D isimli gerçek zamanlı strateji oyunu Age of Empires II'nin 2000 yılında duyurulan bir moduydu, 2010 yılında bağımsız bir oyun olarak çıktı.

-Alien Swarm, bilim kurgu temalı üstten görünüşlü nişancı oyunu da 2004 yılında Unreal Tournament 2004 için bir mod olarak yapılmıştı. 2010 yılında bağımsız bir oyun olarak çıktı.

-Black Mesa, Half Life 2 için geliştirilen bir mod iken 6 Mayıs 2020 yılında Half Life'ın remake versiyonu başlığıyla çıktı.

-Hepimizin bildiği ortaçağ temalı Chivalry: Medieval Warfare de Half Life 2 için Age of Chivalry adıyla mod olarak çıkmıştı, yolculuğunun devamına Source Engine yerine Unreal Engine ile devam ederek 2012'nin sonlarına doğru çıktı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 04:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 11.06.2020 02:14
underhell modunu da denemeyen varsa şiddetle öneririm
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 16:06
Güzel haber tşkler merlin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Half Life 2 modu Jurassic Life ayrı bir oyun olarak çıkıyor
İlginizi Çekebilir