Half-Life: Alyx klavye mouse modu çok başarılı duruyor

Ersin Kılıç 15.04.2021 - 13:42
Geçtiğimiz yılın en iyi oyunlarından biri olan Half-Life: Alyx klavye mouse ile tamaman oynanabilir hale gelmiş durumda ve oldukça başarılı duruyor.

Tamamen sanal gerçeklik gözlükleri için geliştirilmiş olan Half-Life: Alyx klavye mouse ikilisi ile nasıl olurdu sizce? Geçtiğimiz yılın en başarılı oyunlarından biri olan Half-Life: Alyx klavye mouse modu ile ilgili şimdiye kadar farklı çalışmalar görmüştük.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında çıkan oyun için hemen akabinde bu tarz çalışmalara da imza atılmaya başlanmıştı. Tabi zaman geçtikçe mod yapımcıları daha başarılı örnekler sunduğu gibi mevcut çalışmalarını da ilerletmeye devam ettiler. İşte yayınlanan yeni bir video Half-Life: Alyx'ın tamamen klavye ve mouse ikilisi ile oynanabilir olduğunu gözler önüne seriyor.

Half-Life: Alyx klavye mouse modu için video yayınlandı

Half-Life: Alyx klavye mouse modu çok başarılı duruyor

Hatırlarsanız daha önce ortaya çıkan haberlerde oyunun kodları ile oynayan bazı Half-Life hayranlarının, sanal gerçeklik için geliştirilen Half-Life: Alyx VR olmadan oynadığını belirtmiştik. Oyunun bu şekilde modlanabileceğini fark eden mod yapımcıları doğal olarak farklı örnekler sunmaya başladı. Bu konuda başarılı örnekler görmüş olsak da mod yapımcısı olan SoMNst olayı bir adım daha ileri götürmeyi başarmış. Mod yapımcısının yayınladığı videoda oyunun sanki VR için değil de klavye mouse ikilisi için geliştirilmiş gibi gözüktüğünü söyleyebiliriz. 

Oyun tamamen sanal gerçeklik gözlüklerine göre tasarlanmış olsa da bu etkiyi minimuma indirmeyi başardığını söylemek mümkün. Hem ilerleyiş kısmı hem de çatışma dinamikleri oldukça başarılı duruyor. Daha önce ortaya çıkan modlarda özellikle karakterin ilerleyişinde yaşanan problemler göze çarpıyordu. Ama üzerinde yapılan çalışmalar ile birlikte bu durumun da artık ortadan kalktığını görüyoruz. Zaten yaptığı açıklamalara baktığımızda son güncellemede animasyonlar, kamera problemleri ve oyuncu ilerleyişi üzerinde yeniliklere imza attığını belirtmiş. Yapılan bu yeni modun yayın tarihi henüz belli değil. Videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 03:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2021 19:20
arkadaşlar bu oyun nasıl güzel mi far kıray gibi bişey mi acaba
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 02:45
Grafikler bingbangten öncesine ait gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2021 19:48
grafiklere laf eden ergen kardeşlerim oyunu vr ile oynayında vr da başka oyun beğenebilecekmisiniz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2021 16:26
Grafiklere laf eden arkadaşlar için, ben de oynamadan önce aynısnı düşünüyordum. VR ile oynayın da gözleriniz bayram etsin :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2021 18:52
Grafikler 100 yıl öncesininki gibi...
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2021 05:24
Ya ergenliğinizi her yerde belli etmeyin şöyle.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Half-Life: Alyx klavye mouse modu çok başarılı duruyor
İlginizi Çekebilir