Half-Life: Alyx'i klavye mouse ile oynamayı başardılar

Ersin Kılıç 26.03.2020 - 16:03
Sana gerçeklik gözlükleri için geliştirilen Half-Life: Alyx'i klavye ve mouse ikilisi ile oynamaya başladılar. Peki ama bunu nasıl başardılar?

Geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Half-Life: Alyx, adına yakışır bir şekilde oyun dünyasının en çok konuşulan yapımlarından biri olmayı başardı. Valve'ın sanal gerçeklik gözlükleri için çıkardığı oyun, özellikle etkileşim anlamında çok ileri bir seviyede. Sahip olduğu bu özellikler ile birlikte sanal gerçeklik gözlükleri için bir dönüm noktası olarak da bakılıyor. peki ama oyunu klavye ve mouse ikilisi ile oynamak mümkün mü?

Half-Life: Alyx'i klavye mouse ile oynamayı başardılar

Eminim sanal gerçeklik gözlüğü olmayan birçok oyun severin aklında bu soru var. Bazı kullanıcılar ise bu durumun mümkün olabileceğini göstermişler. Valve News Network kanalının kurucusu olan Tyler McVicker, bu konuda sağlam bir adım atmış ve Half-Life : Alyx'i klavye, mouse ikilisi ile oynamayı başarmış. Oyunun kodlarında bazı değişiklikler yapan Tyler McVicker, yaptığı bu değişikliklerin nasıl bir sonuç doğurduğunu da twitch yayını sırasında göstermiş.

Her ne kadar tam anlamıyla klasik bir FPS oyunu kadar stabil gözükmese de klavye, mouse ikilisi için önemli bir kapıyı araladığını söyleyebiliriz. Muhtemelen ilerleyen günlerde bazı mod yapımcıları ve Half-Life serisine hayran olan oyun severler, daha stabil bir modlama üzerinde çalışacaktır diye düşünüyorum. Oyun her ne kadar tamamen etkileşim üzerine konumlandırılmış olsa da en azından sanal gerçeklik gözlüğü olmayanlar hikayesini kendileri deneyimleyebilir.

Son olarak Half-Life Alyx için hazırladığımız videoya da aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2020 14:54
Vr almam kullanmamda ne kadar iyi olmasi degil tv ye bile 3 metre olacak mesafe radyasyon az almak icin kaldiki vr tam 0 yakinlikta o goz lan Allahin en buyuk nimeti gereklimi o aleti goze 0 montalayip beyni gozu hasara suruklemek yap normal oyun en az 1 metrede olsa mesafedn oynsn millet p...ler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2020 18:54
normal versiyon çıkartsalar sırf merak yüzünden milyonlarca kişi alacaktır.Half life ismi yeter bi kere.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Half-Life: Alyx'i klavye mouse ile oynamayı başardılar
İlginizi Çekebilir