Half-Life tarafından heyecan verici şeyler duyabiliriz

Alparslan Gürlek 25.03.2021 - 12:21
Valve'den Robin Walker yaptığı açıklamalarla şirket içinde bile Half-Life projeleri için büyük şüphelerin olduğunu söyledi. Yine de 'heyecan' arıyorlar.

Valve'den Robin Walker, Half-Life hayranlarının yeni olasılıklar konusunda heyecanlanabileceğini belirten açıklamalarda bulundu. Seriye yeni bir oyun 'olasılığından' bahseden Walker yine de 3. oyunla ilgili bir şey söylemedi. Heyecanlı bekleyiş devam ediyor. "Valve'in yeni bir Half Life üzerinde çalıştığı konusundaki şüpheler, şirket içinde de oldukça canlıydı" diyor.

Valve'den Robin Walker, Half-Life için "olasılıklardan" bahsetti

Şirketin en kıdemli geliştiricilerinden biri olan Robin Walker, daha önce Team Fortress, Half-Life, Dota 2 gibi oyunların hepsinde kilit nokta rolündeydi. Geçtiğimiz günlerde TheGamer'a şirketin Alyx ve gelecek projeleriyle ilgili şakaya karışık bir şeyler söyledi.

Walker, "Geliştirmenin (Half Life: Alyx) ilk birkaç yılında şirketteki birçok insan yeni bir Half-Life ürünü geliştirip yayınlayacağımız konusunda şüpheliydi. Şirket içindeki bu şüphe, en az dışarıda olduğu kadar canlıydı. Bir süre sonra bunu asla yapamayacağımız düşüncesine teslim olmaya başladık."

Robin Walker "Korkunun iyi bir motivasyon" olduğunu söylüyor. Alyx'in sanal gerçeklik deneyimi olarak çıkmasına da atıfta bulunarak "Yapabileceğimiz en kötü şey, kötü bir Half-Life oyunu sunmaktır. Ancak ismine layık bir oyun çıkartırsak, insanlar bunu zaman içinde tecrübe edebilecektir" dedi.

Half-Life tarafından heyecanlı haberler gelebilir

Röportajın en ilginç yanı ise hayranların HL2 bölümleri sonrasında yakındığı hikaye belirsizliği konusunun açılmasıydı. Alyx'in sonunda ise bu "anlatı belirsizliği" yerini ucu açık bir sona bırakmıştı. Walker oyunun sonunu tartışırken (spoiler yok) şöyle diyor:

"Bunun önemli bir şey olduğunun farkındayız. Hikaye, onu üstünkörü geçerek sonrasından gelecek şeylere(muhtemelen oyunlardan bahsediyor) devam edebileceğiniz bir şey değil. Ayrıca Half-Life hayranlarının bir tür anlatı belirsizliği içinde sıkışıp kaldığını da biliyorduk. Biz de bunun değişmesini istedik."

Yine spoilerdan uzak durarak belirtmek gerekirse Alyx ucu açık şekilde bitip devamında bir şeyler gelebileceği hissini yaratmıştı. Walker bu konuda "Yeni olasılıklar konusunda biraz heyecanlanlandırmak istedik" diyor. "Size tamamen makul bir sonla nasıl biteceğini bildiğiniz bir oyun gönderdik ve sonra bunu tam tersine çevirdik ki bunlar gerçekten önemli unsurlardı. Bu çok fazla yineleme gerektirdi ve sonunda doğru parçalar bir araya geldi."

Gabe Newell'ın da geçtiğimiz aylarda Valve için tek oyunculu deneyimlere ağırlık vereceği açıklamaları hesaba katıldığında, artık bir internet geyiği haline gelen Half-Life 3 için hala heyecanlanabiliriz. Bakalım zaman bize neler gösterecek.

İlginizi çekebilir:
Cyberpunk 2077 HL3 göndermesi

 

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 11:43
Çıkış tarihi duyurulursa Cyberpunk yanında halt yer Hype konusunda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 25.03.2021 20:03
Oğlum HL3 çıkacak mı çıkmayacak mı adam gibi cevap verin, üçkağıtçılar gibi ne lafı kıvırıp yuvarlıyorsun? Ha bana soracak olursanız, taa ortada Alyx oyununun esamesi okunmuyorken HL3'ün çıkacağını ama bunun için Vr teknolojisinin en azından şirketin kendi bünyesinde iyice oturana kadar bekletildiğini düşünüyordum. Sonuçta tüm ana HL oyunları, çıktığı döneme teknolojik olarak farklılıklar katarak çıkmıştı. Şu an HL3 için de bu teknolojik farklılığın en yakın karşılığı Vr olarak gözüküyor. Sanırım düşüncemde haklıydım ki Alyx oyununu Vr ile çıkarıp HL3 için Valve kendince Vr teknolojisi adına bir ön deneme/çalışma yaptı. Alyx bu konuda çok başarılı olduğuna göre HL3'de artık kesinlikle Vr özelliği ile, çok daha kapsamlı ve yenilikçi şekliyle çıkacaktır.
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2021 19:21
Hiç mi takip etmiyon dayı? 2008'den beri her aynı kolpa işte, ortadan konuşuyorlar iş yok icraat yok varsa da VR'a :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2021 01:31
Yapacağım diyip sadece VR uyumlu yaparlarsa çok ağır söverim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2021 21:17
Yaş 30. Geçti aga o işler. 1 yıl içinde 8 ayrı HL çıkarsan bile hevesi bizde kalmadı.. İnanılmaz ara inanılmaz beklentiler eşliğinde o kadar yıl, çıksa da ne olacak kafasında yaşı yeten ilk oyundan beri seriyi bilen hemen hemen herkes. Çıkarsa ülkemize uygun fiyatta olsa da alacağımı sanmıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2021 21:05
ya valve bitir şu oyunun hikayesini sende kurtul bizde kurtulalım ya. çorba ettiniz lan oyunu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Half-Life tarafından heyecan verici şeyler duyabiliriz
İlginizi Çekebilir