Halo 4'ün detayları belli olmaya başladı

Hasan Uğur Nayır 2.09.2011 - 13:20
Master Chief'i keşfetmek!
Halo serisi üçüncü oyunla birlikte ilk sezonuna ara verirken, dördüncü ile ikinciye hazırlanıyor, keza bunu da E3 fuarında öğrenmiştik. Yalnız tek bir video ile herhangi bir detay verilmeden baş başa bırakılmıştık. Dördüncü yapımda Forerunner’ın işin içine gireceği tahmini yapılıyordu ve öyle de olacak gözüküyor. Halo 4 E3 videosu ve Halo 3 Legendary zorluk seviyesi sonunda Forerunner gezegeni görüyorduk, bu gezegende serinin önceki oyunlarında görmediğimiz yaratık mimarisinin farklı kısımlarını görme şansımız olacak.

Forerunner, Halo’ları yapan ve Covenant’ların yarı tanrı olarak tanımladıkları, muazzam bir teknolojiye sahip olan ancak bir türlü tanışamadığımız ırkın kendisiydi. Aslında seride her şeyin ana sebebiydi Forerunner. Yapım bu sefer Master Chief karakterinin derinlerine inecek, yapımcılar bu hikayenin John’un (Master Chief’in adı) hikayesi olacağını söylüyor ve Cortana’nın senaryoda önemli bir rol üstleneceğini de belirtiyorlar. Ancak bunun dışında senaryo hakkında başka detay da vermiyorlar. Bazı yeniliklerle birlikte oyun temel oynanış dinamiklerini koruyacak ve serinin Live üstünden her zaman oynanan çoklu oyuncu moduna da önem veriliyor. Oyuncular arasındaki dengeyi ayarlamaya çalışıyor 343. Yapımcı firma bünyesi altında farklı oyun stüdyoları temsil edilirken, iki yüz üstünde insan Halo 4’e yoğunlaşmış durumda. 343 personeli arasında: MGS4'ten Ryan Payton ve Sotaro Tojima, God of War 3'ten Tim Diaz, Doom 4'ten Paul Pepera, Fallout 3 ve Oblivion'da çalışan Gavin Carter, Call of Duty baş tasarımcısı Jesse Snyder, Killzone 3'ten Chris Haluke, Bioshock 2'den Matt Brown ve güzelliği ile dikkat çeken Prey ile Deus Ex gibi oyunlardan tanıdığımız Corrinne Yu yer alan isimlerden bazıları.

Halo 4’te Co-op özelliği gene yer alırken, ayrıca Forge sistemi de geri dönüyor. Halo 3: ODST sahipleri Halo: Reach’in betasına girme şansına sahipti. 15 Kasım’da 10. yılında çıkacak olan Halo: Anniversary ise böyle bir şans tanımayacak. Halo 4’ün betası  Anniversary’de yer almayacak. Yeni üçlemenin ilk halkası olacak olan Halo 4, gelecek sene kasım veya aralık gibi X360 platformu için piyasaya sürülecek. Oyunun Halo Fest’ten çıkan konsept çalışmalarından oluşan videoyu da sunarız. İyi seyirler.

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 06:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
Halo 4'ün detayları belli olmaya başladı
İlginizi Çekebilir