Halo Infinite coop senaryo modu için yeni bilgiler geldi

Alparslan Gürlek 1.07.2022 - 11:02
Geliştirici 343 Industries, Halo Infinite coop senaryo modu için her oyuncunun kendi kararlarına göre ilerlemesini sağlayacağını söylüyor.

Halo Infinite coop modu için gelen yeni bilgiler, oyunun kooperatif senaryo modunda her oyuncunun kendi hareketlerine göre ilerleme kaydetmesini sağlayacak. Dönüp baktığımızda genelde coop oyunlarda oyunun kurucusu, yani öncüsünün kararlarına göre hikayenin ilerlediğini görüyoruz. Bu da 343 Industries'in eşli senaryo modunda yeni şeyler deneyeceği anlamına geliyor.

Halo Infinite coop senaryo modunda yeni şeyler deneniyor

Halo Waypoint resmi sitesinde bir blog gönderisinde belirtildiği üzere Halo Infinite coop ya da tek oynandığına bakılmaksızın, oyunda kaydedilen her ilerlemenin korunacağı söylendi. Oyuncular tek başlarına biraz ilerledikten sonra coop oynamaya karar verebilir, ardından ise tekrar tek başlarına oynamaya dönebilirler. Her iki oturumda da oyuncuların ilerlemeleri, toplanılan eşyalar, bulunan ekipmanlar ve yapılan yükseltmeler bozulmadan kalacakmış.

Halo Infinite coop senaryo modu için yeni bilgiler geldi

Geliştiriciler "İlerleme elde edemeden başkasının oyununu oynama günleri geride kaldı" diyorlar. Burada karşımıza çıkabilecek bir sorun var. Bazı oyuncular, Halo Infinite coop senaryo modunu oynadıkları arkadaşlarından hikaye anlamında daha ileride olabilirler. Bunun için ise "Geride Spartalı Kalmadı" olarak adlandırdıkları bir sistemi kullanacaklarını söylüyorlar. Bunu da şöyle açıklıyorlar:

"Oyuncular Fireteam'e katıldıklarında kendi save slotlarını seçecekler ve oyun, görevlerin yapılma durumunu bütün oyuncuların save dosyalarına göre düzenleyecek. Tüm takım üyeleri tarafından yapılmış olan görevler yapıldı olarak işaretlenirken, yapılmamış olanlar da yapılmamış olarak işaretlenecek."

Bu sistem herkesin hikaye ilerlemesinin en düşük paydasını alacak. Yani takımda bir üye hikayede geri kalmış ve görevi yapmamışsa, diğer üyelerde de o görev yapılmamış olarak görünecek. Aynı zamanda arkadaşlarınızın Halo Infinite coop oynarken sizin oyununuzda kilidini açtığı şeyler, sizin için de açılacak. Halo Infinite coop senaryo modu 11 Temmuz tarihinden itibaren test edilmeye başlanacak. Katılmak isteyen oyuncular, Halo Insider programına kaydolmalı. Ancak bu test sürümünde yapılan ilerlemelerin ana oyunda herhangi bir etkisi olmayacağını da söyleyelim.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 21:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Halo Infinite coop senaryo modu için yeni bilgiler geldi
İlginizi Çekebilir