Halo Infinite Xbox One desteği kesilip 2022 yılına ertelenecek mi?

Alparslan Gürlek 26.08.2020 - 13:39
Halo Infinite 2022 yılına ertelenecek, Xbox One desteği kesilecek gibi söylentilerin ardından geliştirici 343 Industries yeni açıklamalar yaptı.

Halo Infinite oyununun 2022 yılına erteleneceği ve Xbox One desteğinin kesileceği söylentileri dolaşmaya başlarken geliştirici ekipten yeni açıklama geldi. Ertelenme haberi ve öncesinde gösterilen oynanıştaki grafiklerin eskiliğiyle gündeme sıkça gelen Halo Infinite için dolaşmaya başlayan bu söylentiler konsol sahiplerini ve serinin hayranlarını endişelendirmeye başlamıştı.

Halo Infinite 2022 yılına ertelenmeyecek ve Xbox One desteği devam edecek

Ortada dolaşan söylentilerin üzerine 343 Industries bir açıklama yaparak duruma netlik getirdi. Böylece söylentiler düşürüldü. Bir Tweet yanıtında 343 topluluk yöneticisi John Junyszek "2021 sürümümüzü veya destekleyeceğimiz cihazları ve platformları değiştirme planımız yok" diyerek durumu açıklığa kavuşturdu. Junyszek, "Halo Infinite'i her cihazda / platformda olabilecek en iyi şekilde geliştiriyoruz" diyerek ekledi.

Halo Infinite ilk olarak Xbox Series X için geliştirmelerle Xbox One için duyurulmuştu. Ocak 2020 tarihinde Xbox Game Studios patronu Matt Booty, birinci taraf Microsoft oyununun stratejisinin bir parçası olarak en az bir yıl boyunca XSX'e özel olmayacağını söyledi. Tüm Xbox konsolu serisini uygulanabilir ve açık tutmaya çalıştığını görebiliyoruz.

Halo Infinite Xbox One desteği kesilip 2022 yılına ertelenecek mi?

Ancak 343, Halo Infinite'in erteleneceğini ve Xbox Series X çıkış oyunu olmayı kaçıracağını açıkladığında işler tersine döndü. Geliştirici yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sürümümüzü değiştirme kararı, tüm yıl boyunca bizi etkileyen devam eden COVID ile ilgili etkiler de dahil olmak üzere geliştirme zorluklarına katkıda bulunan birçok faktörün sonucudur."

Temmuz ayında 9 dakikalık tam bir oynanış videosunun yayınlanmasından bu yana Halo Infinite hakkında bazı eleştiriler ortaya çıktı. Eleştirmenler, grafiksel olarak oyunun düz göründüğünü ve demonun eksik olduğunu belirtti. Bunun üstüne geliştiriciler oyunun grafikleri üzerine sanat stilinin kasıtlı olarak daha "klasik" bir görünüm uyandırmak için yapıldığını, ancak oyunun yapısına sadık kalarak iyileştirmelere açık olduğunda hemfikir olduğunu söyledi.

Geliştirici 343 Industries "Henüz paylaşacak kesin yanıtlarımız veya sonuçlarımız yok ancak ekip, ayrıntı, açıklık ve genel doğruluk ile ilgili geri bildirimlerin bir kısmını ele alma planları üzerinde olabildiğince çabuk çalışıyor" dedi. "Lansman yaptığımızda oyuncuların keşfetmesi için en güzel dünyayı yaptığımızdan emin olmak üzerine kararlı ve odaklı bir ekibimiz var." diyerek çalışmaların ve gelişimin sürdüğü mesajını verdi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Halo Infinite Xbox One desteği kesilip 2022 yılına ertelenecek mi?
İlginizi Çekebilir