Hasan Kahraman Abandoned demosunun bir faciaya dönüştüğünü kabul etti

Ersin Kılıç 17.08.2021 - 12:01
Hasan Kahraman Abandoned uygulaması ile ilgili açıklamalar yaparken kendilerinin dolandırıcı olarak nitelendirilmesine çok üzüldüğünü de ifade etmiş.

Abandoned son aylarda en çok konuşulan, aslında ortaya hiçbir şey olmamasına rağmen gündemden düşmeyen oyunu oldu diyebiliriz. Fark ettiyseniz bu oyunla alakalı tüm bu dedikodulara minimum düzeyde yer vermeye çalışıyoruz. Sadece isim benzerliğinden dolayı Hideo Kojima ile bağdaştırılan, yeni Silent Hill olabileceği söylenen Abandoned, son günlerde oldukça enteresan bir süreçten geçiyor.

Yapımcısı Abandoned uygulamasının bir faciaya dönüştüğünü kabul etti

Firma her ne kadar konunun Kojima ile ilgisinin olmadığını söylese de ortaya çıkan bu kaos durumundan fazlasıyla beslenmeye çalışıyor. Düşünsenize küçük bir yapım ekibisiniz ve bir anda tüm oyun sektörü sizi konuşuyor. Empati yaptığımızda ekibin nasıl bir şaşkınlık içerisinde olduğunu ve bu durumdan fayda sağlamaya çalıştığını söyleyebiliriz.

Hasan Kahraman Abandoned demosunun bir faciaya dönüştüğünü kabul etti

Nitekim geçtiğimiz hafta Playstation 5 üzerinden bir gerçek zamanlı video sözü veren firma bu süreci tabir-i caiz ise eline yüzüne bulaştırdı. Önce uygulamada yaşanan problemlerden dolayı iki gün beklenildi, güncelleme sonrasında ise firmanın daha önce sosyal medya hesaplarında yayınlanan dört saniyelik bir video gösterildi. Tabi bu durum oyuncular için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Olayın merkezinde bulunan Hasan Kahraman da durumun bir faciaya dönüştüğünü kabul etmiş.

"Temel olarak açılış fragmanından bazı görüntüleri kesmek zorunda kaldık. Twitter'da daha önce yayınladığımız aynı görüntüleri kullanmanın ve oraya koymanın iyi bir fikir olmadığını biliyordum, çünkü bu kelimenin tam anlamıyla sadece dört saniyelik bir görüntüydü. Ama bunu yapmamız gerekiyordu çünkü insanlar bir yamaya sahip olmak istedi, değil mi? Bu bizim önceliğimizdi çünkü daha sonra daha fazla içerik ekleyeceğiz.” diyen Kahraman, olayların tam anlamıyla kontrolden çıktığını da dile getirmiş. 

NME sitesi ile yaptığı söyleşide sözlerine şu şekilde devam etmiş; "Çıkış olayı iyi gitmedi. Ama kesinlikle zamanı geldiğinde bu uygulamaya daha fazla içerik ekleyeceğiz ve insanlar bunu görecek." ifadelerinde bulunmuş.

Kendilerini dolandırıcı olarak nitelendirenlere de cevap veren Kahraman sözlerine şu şekilde devam etmiş; "Blue Box'ın ekip üyeleri ve birlikte çalıştığımız serbest çalışanlar şu anda yüzlerini göstermekten çekinmiyorlar. Dolandırıcı olarak etiketlenmek eğlenceli değil. Bu sebeple insanların şu anda yüzlerini göstermekten ve hatta Abandoned ile ilgilendiklerini kamuoyuna açıklamaktan kendilerini rahat hissetmemelerinin nedeni de bu. Şu anda gerçekten depresyondayım. Uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum. Beni rahatsız eden en büyük şey, insanların bizi dolandırıcı olarak etiketlemesi. Beni gerçekten çok ama çok üzen şey bu. Çünkü niyetimiz bu değil, anlıyor musunuz?"

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2021 13:15
Ben daha önce dediğim gibi firma hayallerle besleniyor.Sony firmasının birkaç hayalperestin ortada hiçbir nitelikli belge yokken yaptıkları oynanabilir bile olmayan video ile insanları kandırmasına izin veriyor olması acı.Oysa cyberpunk oyununa aynı töleransı göstermeyip siteden kaldirmislardi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2021 05:58
Bence Mert bizle taştaş geçiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
sarmisak
sarmisak 17.08.2021 22:39
Bide atmasyon teori benden olsun. demo faciası bi tezgahmış. Hasan abi depresyondan intihar ediyomuş. Sonra abonded. Eski oyun yapımcısı hasan kahraman silent hill kasabasından uyanır. Ölümle yaşam arasında geri dönebilmek için kasabadan çıkmak zorundadır. Hoooop kojima.
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 17.08.2021 20:38
Hasan Kahraman şu zamanda çıkıp açıklama yapsaydı bir facia olmazdı. Oyun eğer orta halli bir şey olursa büyük tepki yiyecekler şirket lekelenecek. Hayır abi hiç mi akıl yok? Millet sana hideo kojima diyor oyuna silent hill diyor ne bi açıklama ne bişe. Bunu kullandınız şimdide facia. Biraz aklı olan oyunu bu duruma getirmezdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2021 15:07
Hakkaten bu kandırıkçıyı haber yaparak bu herifin ekmeğine yağ sürmüyormusunuz ?

------------------------------------

Haber detaylarında bu konuyla ilgili bir açıklamamız var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hasan Kahraman Abandoned demosunun bir faciaya dönüştüğünü kabul etti
İlginizi Çekebilir