Hawaii ve EA Games karşı karşıya.

Hakan Hervenik 22.11.2017 - 11:28
Hawaii oyun yayıncılarının "Yırtıcı davranışlar"'ı ile savaşmak istiyor

Hawaii'nin bölge temsilcisi Chris Lee, dün yapılan basın toplantısında kamera karşısına geçerek, oyun içi ödemeler konusunda yırtıcı davranan oyun firmaları ile mücadele edilmesi için ilk adımları attı. EA Games'in Star Wars: Battlefront 2 ile gündeme getirdiği oyun içi kutular ile başlayan büyük tepkiye Belçika ve Fransa da dahil olmuştu. Belçika ve Fransa sadece soruşturma başlatmış olsa da Hawaii bunu resmi olarak duyurduğu için işler iyice ciddiye biniyor."EA predatory behavior announcement" başlıklı videoda konuşan Lee, Battlefront 2 için " Çocukları ve gençleri para harcamak için kandıran, Star Wars temalı çevrimiçi gazino oyunu" benzetmesini yaptı. "Bu bir tuzak" açıklamasında bulunan Lee, diğer bölgeler ile de bu durumun konuşulduğu ve önlemler alınacağını belirtti.

Hawaii, EA Games'e savaş açtı

Hawaii hükümetine yaptığı başvuruda "Bu sorunların, tüm oyunlarda yer alan bir faktör haline gelmeden düzeltilmesi gerekmekte" olduğunu belirten Lee, aynı zamanda " farklı mekanikleri ile tekrar getirilmesini"'nin de önüne geçilmesinin istiyor.

Sizce dünya çapında gerçekleşen bu ayaklanmanın sonucu ne olacak?

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2017 09:51
Var ya ufff gümbür gümbür geliyor bir şeyler! Başlangıçta karşı çıkan (reddit'te) oyuncuların tepkileri ile biraz çekilirler artık dedim ama oyuncular tepkileriyle çok daha büyük şeyler başarıyor. Hükümetlerin bu işe karıştığını da gördüğümüze göre işler fena. Lee Bey de on numara açıklama yapmış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Polack47
Polack47 23.11.2017 09:31
Bence gayet güzel olacak. Sonuçta iş çığrından çıkmıştı. Erken erişim olayı yetmiyormuş gibi bir dönemin hayatta kalma asıllı oyunları yerini, hayatta kalma + rekabet asıllı oyunlara bıraktı. Singleplayer oyun çıkartan çok az firma kaldı ve çoğu satamıyor oyunlarını multiplayer ya da lootbox koymadan. Yani bir oyunu oynamaktan çok o oyunda aksesuarlarla güzel görünmeye odaklandı herkes anlamış değilim. Steamde 1 oyun sahibi 250 seviye profillere benziyor. 12 saat oynadığı cs go envanterinde 150 tane bıçak var. Oyunu oynasana azıcık be kardeşim nedir bu gösteriş takıntınız.

Bu adımla ciddi bir sonuca varılırsa, oyuncuları güzel günler bekliyor. Direkt kalbinden vuruyorlar çünkü. EA "biz bundan sonra oyuncuları dinlicez, yapay zekaya odaklanıcaz" diyordu ne oldu? Yapmadı. Şimdi seve seve tutmak zorunda kalır sözünü. Hem bakarsınız belki diğer oyun firmalarına da sıçrar bu özellik Rainbow six siege'de de aynı şey var. Kahraman alacaksın, 25.000 oyun için para gerekiyor. Nerden baksan 15 saat oyuna gömülmen lazım bu meblayı kazanmak için. Neyse çok uzattım. Seviniyorum bu haberlere
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2017 17:22
EA oyunları meydanlarda yakılacak :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hawaii'den EA Games'e sert tepki
İlginizi Çekebilir