Hayran yapımı Deus Ex Remake için bir oynanış demosu yayımlandı

Mehmet Akif Zımba 18.06.2020 - 18:08
Square Enix'in meşhur Cyberpunk temalı oyunu Deus Ex için, hayran yapımı Remake çalışmasını gözler önüne seren bir demo yayımlandı.

Cyberpunk temasının fazlasıyla ön planda oluşuyla tanıdığımız Deus Ex, Remake sürümüyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun Unreal Engine 4 grafik motoruyla yeniden tasarlanmış sürümü için bir oynanış demosu da, yayımlanmış durumda.

Bağımsız bir geliştirici ekibin uzun süredir üzerinde çalıştığı bir proje olan Deus Ex Remake, orijinal yapımı birçok açıdan geliştiriyor. Bu yeniden yapım projesiyle oyuna gelişmiş fizik elementleri eklenirken, ışın izleme teknolojiyle de zenginleştiriliyor.

Hayran yapımı Deus Ex Remake için bir oynanış demosu yayımlandı

Deus Ex Remake ile günümüz grafiklerinde bir nostalji esintisi hissedeceğiz

[Reklam=496]

Çalışmanın demo sürümüne baktığımızda, 2000 yılında piyasaya sürülen orijinal yapımın, sadece eğitim kısmını içerdiğini görüyoruz. Grafiksel olarak oyuna gerçekten de çağ atlatan bu çalışmayı, ilerde Square Enix ekibi de devralmak isteyebilir. Eğer böyle bir senaryo gerçekleşirse de dünyanın çevresindeki, neredeyse, bütün oyuncuların bu karara sevineceğini söyleyebiliriz.

Ancak böyle bir karar alınsa da alınmasa da bu hayran yapımı demoya sonsuza kadar sahip olamayabiliriz. Resmi bir çalışma olmadığı için ve Square Enix tarafından da yürütülmediği için, kendilerinin bu tip çalışmalara dur deme hakları bulunuyor. Deus Ex Remake üzerinde çalışan bu hayran ekibin, projeleri hakkında söyledikleri ise şu şekilde:

"Biz sadece oyunun grafiklerini elden geçirip, cilalamıyoruz. Bunun yerine her şeyi sıfırdan alıp, dünyanın en güçlü oyun motorunda, yeniden inşa ediyoruz. Bu projeyi yürütmekteki amacımız ise, bu oyunun Deus Ex: Mankind Divided kadar güzel görünmesi. Aynı şekilde grafiksel ve modern yapı olarak bunu yaparken de, orijinal Deus Ex kadar karanlık bir his vermesini istiyoruz. Üstelik bu sayede, uyumluluk sorunları veya grafiksel kısıtlamalar nedeniyle, bu oyunu, oynamayı tercih etmeyen oyuncular için de erişilebilir kılmak."

Bu yeniden yapım çalışmasını yürüten ekip, bu çalışmanın yasal olması gerektiğini düşünüyor. En nihayetinde, bir mod olarak tasarlanmış olan, bu çalışma tam sürüme ulaştığında deneyimleyebilmek için, oyunun orijinal sürümüne de ihtiyaç duyuyorsunuz.

Bu yazımızda okuduklarınız ilginizi çektiyse ve siz de bu oynanış demosuna göz atmak isterseniz, bu bağlantıdan erişim sağlamanız mümkün. Ancak, çalışmanın hala çok erken bir aşamada olduğunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Nitekim bu oynanış demosunda, yapabileceğiniz fazla bir şey bulunmuyor.

Geliştirici ekibin bu çalışmayı paylaşmasının amacı ise, çalışmalarını kamuoyuna sunmak ve geri dönüşler almak. Umarız çalışmalarına devam edebilirler ve biz de bu şaheseri yeni ve güncel haliyle tekrar görme fırsatı ediniriz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2020 10:05
Hayran yapımı? Hmm yani izinsiz yapılmış bir çalışma. Tamamlanmaz bu iş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2020 00:41
Umarım sonu Kotor Aperion gibi olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.06.2020 21:47
Kör oldum o nasıl bir motion blur
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hayran yapımı Deus Ex Remake için bir oynanış demosu yayımlandı
İlginizi Çekebilir