Hearthstone: Saviors of Uldum paketinde bizi neler bekliyor?

Ersin Kılıç 7.08.2019 - 16:31
2 kişiye Saviors of Uldum hediye ediyoruz!

Blizzard'ın popüler oyunlarından biri olan Hearthstone: Heroes of Warcraft için yeni bir macera paketi daha çıktı. Bu yıl çıkacak olan 4 macera paketinden 2.si olan Saviors of Uldum her zaman olduğu gibi oyuna yeni kartlar, yeni bir macera ve farklı yenilikler getiriyor. Peki bu yeni macera paketi oyunda neleri değiştiriyor, birlikte bakalım. 

Hearthstone: Saviors of Uldum paketinde bizi neler bekliyor?

Öncelikle yazıya geçmeden önce 2 kişiye bu paketi hediye edeceğimizi belirtmek istiyorum. Buradan ulaşabileceğiniz Facebook bağlantısını beğenip paylaşan 2 kişiye Hearthstone: Saviors of Uldum paketini hediye ediyoruz. Ayrıca her zaman olduğu gibi aşağıdaki videodan da paket için hazırladığımız kart açma içeriğine ulaşabilirsiniz. Şimdi gelelim bu paketin içeriğine.

Öncelikle Saviors of Uldum, geçtiğimiz aylarda çıkan macera paketinin devamı niteliğinde karşımıza çıkıyor. Daha önce de açıklandığı gibi yıl boyunca sürecek hikayenin 2. bölümü olan Saviors of Uldum oyuna her zaman olduğu gibi 135 kart daha ekliyor. Oyuna eklenen bu 135 kart, Uldum'un uca bucağı olmayan çöllerinden esinlenerek karşımıza çıkıyor.

Oyuna aşinaysanız Elise Starseeker, Brann Bronzebeard, Sir Finley Mrrglton ve Reno Jackson gibi isimleri zaten biliyorsunuzdur. League of Explorers paketinde de karşımıza çıkan bu dörtlü yeni macera paketinin de merkezine konumlanmış durumda. Destenizde aynı karttan iki tane olmamasını koşul koyan bu kartlar Battlecry özellikleri ile daha kuvvetli bir hale getirilmiş. örneğin Elise (Elise the Enlightened) destende benzer kart yoksa tüm desteni kopyalıyor. Ya da Reno (Reno the Relicologist) kartına baktığımızda yine destende benzer kart yoksa attığın zaman rastgele düşmanlara 10 hasar verdiğini görüyoruz.

Hearthstone: Saviors of Uldum paketinde bizi neler bekliyor?

Bu özel kartlar dışında tabi oyuna yeni özellik ve yeni quest kartları da eklenmiş. İşte rakibe 10 kere vurduğunuzda, 20 kart çektiğinizde ya da 10 tane spell kart kullandığınızda tetiklenen quest kartlar yeni paket ile birlikte oyuna eklenmiş durumda. Her kahraman için farklı bir Quest kartı oyuna eklenmiş ve bu görevleri tamamladığınızda birbirinden farklı yeni kahraman yeteneğine (Hero Power) kavuşuyorsunuz.

Hall of Fame'e giden Quest kartlarından sonra Standart mod için yeni metaların, daha doğrusu Quest bazlı metaların geleceğini şimdiden söyleyebiliriz. Yeri gelmişken Plague of Death kartı da oyunun en ölümcül, oyun çeviren kartlarından biri olmuş. Bu kartı Warlock sınıfında yer alan Twisting Nether kartına da benzetebiliriz ama ondan çok daha etkili olduğu kesin. Bildiğiniz gibi Twisting Nether yerde olan bütün kartların yok olmasına sebep oluyor fakat Deathrattle gibi etkilerinden kurtulamıyordu. Plague of Death kartı ise önce yerdeki bütün minyonları sessize alıyor, daha sonra hepsini yok ediyor. Gerçekten de 9 mana olmasına karşın ölümcül bir kart olduğunu söyleyebiliriz. Daha da önemlisi bunun gibi onlarca kart oyuna eklenmiş durumda. yeri gelmişken yeni gelen kartlar yeni görsel şovları da oyuna eklemiş. hele ki bazı kartların ortaya çıkışını ve etkisini gördüğünüzde gerçekten de destenizin vazgeçilmezleri arasına girebiliyor.

Hearthstone: Saviors of Uldum paketinde bizi neler bekliyor?

Tabi hemen hemen her pakette olduğu gibi Saviors of Uldum paketi ile birlikte yeni bir kart özelliğine daha kavuşuyoruz. Reborn isimli bu özellik isminden de anlaşıldığı gibi ölen minyonun 1 can ile yeniden doğmasını sağlıyor. Bir nevi bazı deathrattle özelliğine sahip olan kartlara benzetebiliriz ama tamamen aynı kart ortaya çıktığı için bu özelliğe sahip olan kartlarda oldukça farklı kombolar oluşturmak da mümkün.

Sonuç olarak Hearthstone: Heroes of Warcraft yeni çıkan kartlar ve macera paketleri ile birlikte genişlemeye, daha doğrusu evrilmeye devam ediyor. her yeni macera ile birlikte oyunun metasında büyük ölçüde değişiklikler meydana geldiğini görüyoruz. Saviors of Uldum'da tıpkı diğer paketlerde olduğu gibi oyunun çehresini değiştirmeyi başarmış ve yeni oynanış stillerini karşımıza çıkarmış.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2019 02:32
dengeli bir güncelleme olmuş. yaklaşık 6 aydır res priest ile 1 haftada lego olurdum şimdi rank 7 deyim ve yükselemiyorum...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2019 12:07
Yazı için teşekkürler, son zamandaki en dengeli güncelleme bu oldu sanırım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2019 22:39
Bayağı güçlü kartlar eklenmis guzel guncelleme
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hearthstone: Saviors of Uldum paketinde bizi neler bekliyor?
İlginizi Çekebilir