Heavy Rain

Ahmet Özçilingir 27.06.2019 - 15:04
Gözyaşları bu sefer PC'de yağmura dönüşüyor
Platformlar PC, PlayStation 3, PlayStation 4
Heavy Rain PC
  • Yapımcı - Yayıncı Quantic Dream - SCEA
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Macera
Merlin Puanı 75
11 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%84
Artılar + Grafikler hala iyi görünüyor
+ Hikaye
+ Karakterler
Eksiler - Klavye mouse kontrolü iyi değil

Bir PlayStation efsanesi Heavy Rain, Epic Games Store ile birlikte PC platformu için yayınlandı. Quantic Dream'in klasikler arasında yer alan dram dolu macera oyunu Heavy Rain PC'de nasıl olmuş bir göz atalım.

Heavy Rain İnceleme

Ethan Mars'ın balonuyla birlikte kaybolan çocuğu Jason'ı arama macerası ilk olarak 18 Şubat 2010'da oyuncularla buluştu. PlayStation 3 oyuncuları, alışveriş merkezinde Jasooon! Jasoon! nidaları eşliğinde oğlunu arayan Ethan ile özdeşleşmiş, göz yaşlarının sel olduğu, dramatik hikayesi, polisiye filmlerini aratmayacak aksiyon ve dedektiflik sahneleriyle göz dolduran Heavy Rain, dönemin en iyi oyunları arsında gösterilmişti.  2005 yılında yayınlanan Fahrenheit indigo prophecy ile PC platformunu es geçmeyen Quantic Dream, Heavy Rain ile birlikte Sony ve PlayStation ile anılan bir firma haline gelmişti.

Heavy Rain PC

Yenilenen PlayStation 4 versiyonun yayınlanmasının ardından, Heavy Rain'in yolu neredeyse 10 yıllık bir bekleyişin ardından PC oyuncularıyla kesişti. Sony ve Quantic Dream arasındaki anlaşmanın bitmesi sonrasında harekete geçen Epic Games Store, Quantic Dream ile anlaşmaya vararak Heavy Rain'i Türk oyuncuların da yüzünü güldüren bir fiyatla PC platformuna taşıdı.  Fiyat konusunda yüzümüz gülse de ne yazık ki altyazı konusunda aynı şeyi söylemek mümkün olmadı.

Heavy Rain PC

Heavy Rain'in PC versiyonunda da Türkçe altyazı seçeneği bulunmuyor. Quantic Dream'in kendine has oynanış şeklini yansıtan Heavy Rain'de 4 farklı karakteri kontrol edebiliyoruz. Başarılı mimar ve çocuğu kaybolduktan sonra bunalıma giren Ethan Mars, oldukça genç olmasının yanından yetenekli ama tuhaf alışkanlıkları olan FBI ajanı Norman Jayden,  Hollywood filmlerinden fırlamış gibi duran hafif kilolu özel dedektif Scott Shelby ve genç, güzel bir fotoğrafçı olan Madison Paige, Heavy Rain'de kontrol ettiğimiz ve hikaye işleyişi gereğince yolları kesişen 4 farklı karakter.

Heavy Rain PC

Heavy Rain'i hiç bilmeyen oyuncular için tanımlamak gerekirse, Quantic Dream'n klasikleşen oyunu için; seçimlere dayalı, film gibi ilerleyen ekranda beliren tuşlara zamanında basmaya çalıştığımız bir macera oyunu diyebiliriz. Kontrol ettiğimiz her karakterde kendimizi farklı olaylar içinde bulabiliyoruz. Oyun oldukça sıkıcı başlasa da diğer kontrol edilebilir karakter devreye girdikçe, oyunun heyecanı ve temposu da gittikçe artıyor.

Heavy Rain'in klasikler arasına girmesini sağlayan şey seçimlerinize bağlı olarak karakterlerin ölebilmesi ve yaptığınız seçimlerin oyunun finalinin değiştirmesidir. Son yıllarda pek çok oyunda dile getirilen "oyunumuzda yaptığınız seçimler finali acayip etkiliyor" masalları gibi bir durum aklınıza gelmesin. Gerçekten finalin iyi ya da kötü bitmesi tamamen sizin seçimlerinize ve ekranda beliren tuşlara zamanında basabilmenize, soğukkanlılığınızı koruyabilmenize bağlı.

Heavy Rain PC

Heavy Rain'in PC portu her ne kadar sorunsuz çalışsa da özellikle kontrol kısmında biraz sıkıntılar yaşadığımı da söyleyebilirim. Heavy Rain'in kontrol şeması PlayStation kontrolcüsü için özel olarak geliştirilmiş. Tuş takımı, titreşim ayarları ve oynanış şekli aslında tamamen PlayStation kontrolcüsüne göre ayarlanmış. Bu nedenle PC'de klavye mouse ikilisiyle karakterleri kontrol etmek ve ekranda beliren tuşlara basmaya çalışmak, kontrolcüyle aynı hissi vermiyor. Bunun dışında Heavy Rain'in PC versiyonu teknik olarak iyi çalışıyor. Grafikler aradan neredeyse 10 yıl geçmiş olmasına karşın gayet iyi görünüyor.

Heavy Rain PC

Toparlamak gerekirse oyun tarihinin en ses getiren yapımlarından biri olan Heavy Rain, PC'de gayet iyi çalışıyor. Eğer PC oyuncusuysanız, Origami katilinin izini sürdüğümüz bu soluksuz macerayı şiddetle tavsiye ediyorum. Heavy Rain, üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen oldukça iyi yaşlanmış bir oyun.  İnteraktif film tadındaki Heavy Rain türü seven oyuncular için vazgeçilmez bir oyun. Türe uzak oyuncular için ise müthiş bir başlangıç.

Yorumlar 57
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2022 21:52
türkçe dil desteği olmadığı için eksi puan alıyor baştan şimdi bazı arkadaşlar diyecek oyunların çoğunda türkçe altyazı yok diye ama oyunların çoğunda oynanış mekanikleri ön plandadır bu oyun ise film tadında hikayeye yoğunlaşan bir oyun o yüzden türkçe dil desteği ne olursa olsun getirilmeliydi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2020 02:50
Arkadaşlar ps pc için bile kavga etmişsiniz yorumlarda siz ne kadar kolay gaza gelen tiplersiniz kendi markalarınızı ölümüne savunuyor gibisinizz aloooo biraz daha bilinçli olun yaşınız 13 ve ergenliğe yeni giren asi kardeşlerimiz değilseniz lütfen rica ediyoree sizi seviyoreee
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2020 00:21
pc ciler diye millete laf atanlar, parasi olmadigi icin ferrari alamayip doblo alan ve ferrarisi olanlara laf sokmaya calisinlar gibidir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2020 00:18
bu pc ciler diye yorum yapanlari anlamiyorum. öncelikle iyi bir pc sistemi konsollara göre en az 3-4 kat pahalidir. bu pahalilik yerine göre oyunlari daha rahat ve kaliteli olarak oynamayi saglar.
kaldi ki parasi olan pc alir olmayan konsol takilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2019 17:50
ya bu piiiisiiiii cilerin neyine heavy rain? bu piiiisiiiii cilere cs go dan fazlasi agir geliyor. vermeyin soyle oyunlar bunlara.
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2020 11:58
daha pc almaya paran yok bari millete laf atma
Kalan Karakter: 300 Gönder
Heavy Rain PC
İlginizi Çekebilir