Hideo Kojima, Xbox'a oyun geliştirmek için anlaşmaya varmak üzere

Eren Eroğlu 2.07.2021 - 15:05
Ardarda çıkan dedikoduların ardından Hideo Kojima yeni projesi için Microsoft ile anlaşmaya çok yakın gözüküyor.

Geçtiğimiz haftalarda çıkan Kojima ve Microsoft söylentilerine ve gelişmelerine bir yenisi daha eklendi. Summer Game Fest 2021’de ekrana Hideo Kojima çıktığında hepimiz yeni projesini duymayı ve bu iddiaların doğru olup olmadığını öğrenmeyi umut etmiştik ve ardından Death Stranding Director’s Cut duyurusu ile karşılaşmıştık. Kojima’nın yeni projesi hakkında herhangi bir bilgimiz yok iken ortaya Kojima ve Microsoft ilişkisi ile ilgili yeni detaylar çıkmış gibi gözüküyor.

Kojima ve Microsoft iş birliği hakkında yeni detaylar

Yeni bir GamesBeat raporuna göre, ünlü oyun tasarımcısı Hideo Kojima, bir sonraki projesinin Xbox tarafından yayınlanması ile ilgili Microsoft’la bir niyet mektubu imzaladı. Ne Microsoft ne de Kojima birbiri ile görüştüklerini henüz kamuoyuna duyurmasalar da bu imza işlerin olumlu ilerlediğini gösteriyor. 

Hideo Kojima, Xbox'a oyun geliştirmek için anlaşmaya varmak üzere

Raporda ayrıca Portal, Left 4 Dead ve başka ünlü yapımlarda çalışan kıdemli oyun tasarımcısı Kim Swift’in, Kojima’nın bir sonraki projesini hayata geçirmesine yardımcı olmak için Microsoft’a özel olarak katıldığı iddia ediliyor. Oyunun bulut tabanlı olabileceğinden ve bölümler halinde yayınlanacağına dair söylentiler var. Kim Swift’in ise Stadia’da bulut tabanlı oyunlar üzerinde uzman olarak çalıştığı için seçildiğinden bahsediliyor. Kojima daha önce, bir sonraki projesinde bulut oyunculuğunun potansiyelini keşfetmek ile ilgilendiğini belirtmişti.

Oyunun sadece bulut üzerinde var olup olmayacağı kesin değil; ancak bulut sisteminin önemli bir parçası olacak gibi gözüküyor. Ayrıca oyun hakkında elimizde herhangi bir bilgi bulunmuyor. İki tarafta birbirinin uzmanlıklarından yararlanmak istiyor olabilir. 

Son olarak rapor, ne tür bir anlaşma yapılırsa yapılsın Kojima’nın Sony gibi diğer yayıncılar ile projelerde çalışmasını engellemeyeceğini öne sürdü. Eğer Kojima’nın yeni projesinin yayıncılığını Microsoft üstlenir ise; çok büyük bir ihtimalle oyunu ilk günden Xbox Game Pass’te göreceğiz. Geçtiğimiz günlerde Xbox Cloud Gaming Beta’sı 22 ülkeye (Türkiye yok) açılmıştı ve Xbox’ın Cloud sisteminin Game Pass Ultimate üyeliğine dahil olacağı söylenmişti. Xbox Cloud sisteminin bu kadar yaklaşması Kojima’nın Microsoft ile iş birliğinin önemli bir parçası olabilir. Fakat Xbox Cloud Gaming’in hala Beta aşamasında olduğunun ve herhangi bir çıkış tarihinin belli olmadığını söylemekte fayda var.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 23:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2021 10:53
yaparsa kojima yapar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hideo Kojima, Xbox'a oyun geliştirmek için anlaşmaya varmak üzere
İlginizi Çekebilir