Hikayeyi doğru bil, Türk oyunu kazanma şansını yakala!

Merlinin Kazanı 24.01.2021 - 13:54
Yerli geliştiricilerimizle birlikte sizler için 35 adet Türk oyunu ödüllü yeni bir etkinlik düzenliyoruz! Yazıdaki hikayeyi doğru tahmin et, oyunlardan birini kazanma şansını yakala!

Selamlar Merlin'in Kazanı okurları, birlikte bir şeyler yapalım, bu sırada yerli geliştiricilerimizin oyunlarını da tanıyalım dedik! Eğer "Oyunlar benden sorulur, hikayelerin hastasıyım!" diyorsanız sizin için güzel bir haberimiz var. Yazının ilerleyen bölümlerinde bahsedilen hikayenin hangi oyuna ait olduğunu doğru tahmin eden 35 kişi birbirinden güzel Türk yapımı oyunları kazanma şansını yakalayacak. Crania Games, Aslan Game Studio, DBK Games ve Berzah Games tarafından geliştirilen 5 farklı yerli yapım oyunun Steam anahtarını kazanmak için yapmanız gerekenler ise çok basit. Hikayeyi oku, hangi oyun olduğunu tahmin et ve oyunlardan rastgele birini kazanma şansını yakala!

Bu hikaye hangi oyuna ait?

Acımasız dünyanın hayatını kararttığı, savaşlar çağında yaşayan sıradan, zavallı bir köylü çocuğu olarak yolculuğunuza başlıyorsunuz. Kendinizi oradan oraya sürüklenirken bir anda devletler arasındaki karmaşanın ortasında kalmış, eski hayatından eser kalmamış bir maceracı olarak buluyorsunuz. Bu sırada ne bir aileniz var ne de güvenebileceğiniz kimse. Yakılıp yıkılmış köyünüzden geriye sadece yanmış evler, her yana saçılmış cesetler var. Açık dünyanın geri kalanının da köyünüzden geri kalır yanı yok zaten... Bütün bunlar yeterince kötü değilmiş gibi aslında gerçek babanızın, sizi çocukluğunuzdan beri yetiştiren adam olmadığını öğreniyorsunuz. İşte burada hikayeniz tam orta yerinden kırılarak bir intikam arayışına dönüşüyor. Sizi bu hale getiren, köyünüzü yakıp yıkan herkesten hesap sormak için güçlenerek hayatta kalmanın dahi zor olduğu bu topraklarda söz sahibi olmaya çalışıyorsunuz.

Tahminleri Facebook sayfamız üzerinden alıyoruz

Yukarıda bahsedilen hikayenin hangi oyun olduğunu hemen anladıysanız, tahminler için sizi Merlin'in Kazanı Facebook sayfasına bekliyoruz. İlgili gönderiye buraya tıklayarak gidebilir, yorumlara size çağrıştırdığı oyunun ismini yazabilirsiniz. Şimdi bu etkinliği gerçekleştirmemizi mümkün kılan canımız, yerli oyun geliştiricilerimiz için de bir paragraf açmak istiyorum.

Ödüller:
11x Pawn of the Dead (Aslan Game Studio)
9x Spacebourne (DBK Games)
5x Roots of Insanity (Crania Games)
5x Beyond Extinct (Crania Games)
5x URUZ: Er Kişi'nin Geri Dönüşü (Berzah Games)

Canımız yerli oyun geliştiricileri!

Ülkemizde de gittikçe ciddileşmekte olan video oyunları endüstrisi son zamanlarda birçok yeni ekip ve yeni oyunla tanışmamıza olanak sağladı. Uzun zamandır yerli yapım video oyunları piyasaya sürülüyor ve aralarında çok beğendiklerimiz, çok heyecanlandıklarımız ve beğenmediklerimiz de oluyor. Bu etkinlikte oyunlarını bizimle paylaşan geliştiricilerimiz ise şu şekilde:

Hikayeyi doğru bil, Türk oyunu kazanma şansını yakala!

Crania Games: Kendilerini ilk kez Roots of Insanity oyunu ile tanıdık ve o günden beri farklı bir oyun geliştirmek için çalıştıklarını biliyoruz. İlk projelerini Beyond Extinct adındaki aksiyon türünde bir nişancı oyunu takip etti. Ekip yine de Roots of Insanity projesinin peşini bırakmadı ve geçtiğimiz yılın sonunda yeni bir güncelleme ile oyunun Remake sürümünü yayınladılar. Şimdi ise A Way To Be Dead adında bir çok oyunculu korku & hayatta kalma oyunu üzerinde çalışıyorlar. Onları aşağıdaki bağlantılardan takip edebilirsiniz.

Website: craniagames.com
Facebook: Crania Games

Hikayeyi doğru bil, Türk oyunu kazanma şansını yakala!

DBK Games: İlk kez Burak Dabak tarafından tek başına geliştirdiği MESEL oyunuyla piyasaya atılan DBK Games, devamında yine yalnızca tek kişinin geliştirdiği Spacebourne ile tekrar karşımıza çıktı. Oyunun hacmi ve yapısı düşünüldüğünde Spacebourne için tek kişinin inanılmaz bir emek harcadığı ilk bakışta anlaşılıyor. Geçtiğimiz yıl erken erişimden çıkan oyun hala güncellemelerle destekleniyor.

Website: dbkgames.com
Facebook: DBK Games

Hikayeyi doğru bil, Türk oyunu kazanma şansını yakala!

Aslan Game Studio: Ahmet Kamil Keleş (Gord10 olarak da bilinir) uzun zamandır bu sektörde oyunlar geliştirmeye devam ediyor. Bu sektörün emektarlarından biridir diyebiliriz. İlk kez Self adındaki psikolojik korku oyunuyla adından söz ettirmiş ve o günden bu yana sürekli oyunlar geliştirerek yayınlıyor. Son zamanlarda yapay zekalar üzerinde çalışıyor ve Pawn of The Dead için yeni içerik ve özellikler hazırlıyor.

Website: aslangamestudio.com
Facebook: Aslan Game Studio

Hikayeyi doğru bil, Türk oyunu kazanma şansını yakala!

Berzah Games: URUZ: Er Kişi'nin Geri Dönüşü oyunu ile adından söz ettirmeyi başarmış olsa da daha önce yayınladığı Retro Racer oyunu da Steam üzerinde yer alıyor ve Bukan adındaki geliştirme sürecinde olan VR projesi de görülmeye değer. Ali Can Meydan'ın kurduğu bu stüdyo özellikle sanat tasarımı yönündeki gücüyle öne çıkıyor.

Website: berzahgames.com
Facebook: Berzah Games

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2021 21:36
Mount and Blade Warband MODU AZGAD

Bir Kalradya Hikayesi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2021 09:07
pokemon ultra sun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2021 01:20
Kingdom come
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.01.2021 23:05
facebook hesabımı kapattım açasımda yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
NarataKalii
NarataKalii 24.01.2021 21:45
assassin's creed 3
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hikayeyi doğru bil, Türk oyunu kazanma şansını yakala!
İlginizi Çekebilir