Hitman 3 ilk haftadan geliştirme maliyetini karşılamış

Alparslan Gürlek 18.04.2021 - 13:15
IO Interactive CEO'su Hakan Abrak Hitman 3 oyununun, Hitman 2'den %300 daha başarılı olduğunu söyledi. Arkasındaki sebebi de açıklıyor.

IO Interactive tarafından Ocak ayında piyasaya sürülen Hitman 3 hem çok sevildi hem de satışlar anlamında şirkete büyük bir başarı kazandırdı. Kendisinden önce yayınlanan Hitman ve Hitman 2 oyunlarına fark atarak son oyundan yaklaşık %300 daha fazla ticari başarı elde etti. Şirketin CEO'su Hakan Abrak GI: Live Online etkinliğinin bir paçası olarak GameIndustry.biz ile yaptığı bir sohbet sırasında bazı bilgileri açıkladı.

Hitman 3 ilk haftadan kendi masrafını çıkarmış

Abrak, oyunun Hitman 2'den ticari olarak %300 daha iyi olduğunu açıkladı ve bunun için birkaç önemli faktör gösterdi. Bunlardan birisi oyunu herhangi bir yayıncıyla anlaşmadan kendilerinin yayınlaması ve bir diğeri de oyunu Ocak ayında piyasaya sürmek oldu. Bildiğiniz gibi daha önceki oyunları Square Enix (Hitman) ve Warner Bros. (Hitman 2) yayınlamıştı. Yayıncıların sözleşme gereği oyundan aldığı pay da bu sayede IO Interactive'e kalmış oldu.

Abrak "Bu riskleri aldığımızda bir Hitman oyununu yayınlamaya en uygun alanı seçmek için tünelin sonunda ışığı gördük ve bu bizim için Ocak ayıydı, biz de bunu yaptık" dedi.

Ayrıca devamında Hitman 2'nin Kasım ayında piyasaya sürüldüğünü ve bu ay birçok gişe rekoru kıran oyunun da yayınlandığını söyleyen Abrak bu konunun altını çizdi. Oyunun satışlarının Red Dead Redemption 2 ile yakın tarihlerde yayınlanmasından etkilendiğini belirtti.

"Ve ben her zaman Ocak ayında bir Hitman oyunu yayınlama fikrinin büyük bir hayranıydım. Her zaman bir Hitman oyununun olduğu gibi hak ettiği ilgiyi görmesi için Ocak ayının harika bir alan olduğunu düşünmüşümdür. Bu yüzden nasıl gideceğini bilmeden Ocak ayı için karar verdik, bunu daha önce hiç yapmamıştık ama harika bir zamanlama oldu."

Hitman 3 ilk haftadan geliştirme maliyetini karşılamış

Abrak ayrıca yüksek inceleme puanları ve PS5 / Xbox Series X/S konsollarının lansman sonrası ilk büyük oyunlarından biri olması da dahil olmak üzere, bir dizi başka faktörün oyunun satış performansını artırdığını öne sürdü. CEO Hakan Abrak IO Interactive'in ana şirketi Square Enix'ten ayrılmasının ardından birçok cazip satın alma teklifinin geldiğini söylese de nihayetinde tek başına gitmeyi seçtiğini söyledi. Şirket şu anda James Bond temalı Project 007 üzerinde çalışıyor. Görünen o ki bu projenin gelişiminde Hitman 3 başarısının ve yeni Barselona stüdyosunun payı büyük olacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 08:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2021 20:38
Yeni konsolların çıkışında hitman 3 ten başka neredeyse oynayacak oyun yoktu. Bu Hitman 3 ün başarısı değil. Keza 1. ve 2. oyunlardan 3 kat üstün bir oyunda değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hitman 3 ilk haftadan geliştirme maliyetini karşılamış
İlginizi Çekebilir