Hızlı ve Öfkeli 10 hakkında tüm bildiklerimiz

Murat Oktay 18.05.2022 - 12:41
Hızlı ve Öfkeli 10 ya da yapımın açıklanan son adı Fast X, önümüzdeki yıl bu günlerde çıkacak. Yapım hakkındaki tüm bilgileri bir araya getirdik.

Sokak yarışlarını konu alan Hızlı ve Öfkeli serisi, geçtiğimiz 21 yıl boyunca en karlı serilerden biri oldu. Yapımı konu alan bir sürü gösteri, video oyunu, yan yapımlar ve televizyon anlaşmaları ile elde ettiği kar ve büyüme dudak uçuklatacak cinsten. Ufukta görünen Hızlı ve Öfkeli 10, bunu daha da arttıracaktır.

Bu süre zarfında, Furious 7 ve The Fate of the Furious dünya çapında milyar dolarlık izlenme rekorları elde etti. Pandemide piyasaya sürülen F9: The Fast Saga bile Haziran 2021'de piyasaya çıktığında büyük bir hasılatı yakaladı.

Tüm bunlar, markanın en azından birkaç film ve yan ürünler ile bizler ile birlikte olmaya devam edeceğini gösteriyor. Şu anda resmi adı Fast X olarak bilinen yapımın 10. bölümü yolda. Ancak havaya girmeden önce, Hızlı ve Öfkeli 10 hakkında bilinmesi gereken birçok şey var.

Hızlı ve Öfkeli - Vin Diesel

Hızlı ve Öfkeli 10 ne zaman çıkacak?

Başlangıçta 2 Nisan 2021'de vizyona girmesi planlanan yapım, araya giren pandemi süreci ile epey ileri bir tarihe ertelendi. Belki de iyi oldu bile diyebiliriz, zira seriyi sevenler de biraz ara verip, özlemiş oldular. Şu anki veriler doğrultusunda Hızlı ve Öfkeli 10, vizyon tarihi 19 Mayıs 2023'ü işaret ediyor. Nerede ise tam bir yıllık bir bekleme sürecimiz var.

Geniş oyuncu kadrosu

Serinin önceki yapımlarına baktığımızda bir çok önemli oyuncuyu görüyoruz. Dwayne Johnson'dan John Cena'e kadar birçok aktör ve aktris seride rol aldı. Ancak bununla yetinmeyen yapımcılar, her filmde bir adım ileriye taşıyarak, yeni oyuncuları dahil ettiler. Bunlardan kimileri zaman içinde kaybolup, serinin başka bir yapımında ortaya çıktılar.

Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Sung Kang ve Toretto Ekibinin diğer üyeleri geri dönüyor

Sürekli genişleyen Hızlı ve Öfkeli ailesinin, serinin 10. yapımı ile ne kadar büyüyeceğini söylemek zor, ancak yıllar içinde tanıtılan büyük oyuncuların çoğunun mantığa meydan okuyan bir araba ile geri döneceğini biliyoruz. Sadece Vin Diesel in Dominic Toretto olarak değil, diğer oyuncular Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel ve Sung Kang'ın da döneceği ortaya çıktı.

Hem oyuncu hem de yapımcı olarak yer alan Vin Diesel'in Entertainment Weekly ile yaptığı röportajda, serinin yeni üyesi Cardi B'nin de Hızlı ve Öfkeli 10'da Leysa olarak bu sefer daha genişletilmiş bir rolle geri döneceğini açıkladı. Ayrıca Charlize Theron'un da F9'un sona ermesinin ardından bir kez daha serbest kalan siber terörist Cipher olarak geri döneceği doğruladı.

Jason Momoa, Brie Larson da Fast X oyuncu kadrosuna katıldı

Ocak 2022'de, Jason Momoa'nın henüz ismi belli olmayan bir düşman olarak franchise'a katıldığı ve resmi olarak Toretto ekibini fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak test eden uzun öfkeli kötü adamlar listesine kendisini eklediği ortaya çıktı.

Hızlı ve Öfkeli - Jason Momoa

Mart 2022'de, The Suicide Squad çıkışını başlatan Daniela Melchior'un açıklanmayan bir rolle seriye katıldığı açıklanmıştı. Sonrasında Kaptan Marvel'in yıldızı Brie Larson'ın da, Vin Diesel tarafından paylaşılan bir Instagram gönderisinde Fast X kadrosuna katıldığı ortaya çıktı. Larson'ın Toretto masasının hangi tarafında oturacağı henüz belli olmasa da Momoa ve Theron'un kötüler tarafında olduğunu düşünecek olursak, Toretto ile beraber olacağını hesaplamak zor olmaz.

Serinin finali 10 iki filmden oluşacak

Yapım, bir aksiyon-macera filminden çok daha büyük bir şeyin parçası olacak. 21 yıl önce başlayan bir serinin, iki bölümlük finalinin ilk parçası olacak. Universal Pictures, Hızlı ve Öfkeli serisini yakın bir gelecekte bitirmeyi planladığını yönetmen Justin Lin tarafından açıklandı.

Projedeki hiç kimse, Hızlı ve Öfkeli 10'da tam olarak ne olacağını veya serideki 11. filmin adının Hızlı ve Öfkeli 11 olup olmayacağını açıklamadı, ancak Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda gördüklerimizi göz önüne aldığımızda biraz hüzünlü ama heybetli bir son olacağını düşünmek istiyoruz.

Film neden iki parça olarak yayınlanacak?

Seri her filmde çıtayı yükseltti. Los Angeles sokaklarından uzaya kadar bir çok mekanda geçen yapım, yıllar içinde sürekli daha da fantastik yapımlara imza attı. Çıtayı sürekli yükseltme ihtiyacı, Vin Diesel'in Nisan 2021 F9 fragman basın toplantısında açıkladığı gibi, Hızlı ve Öfkeli 10'un iki film boyunca anlatılması gerektiğini söylemesinin nedenlerinden biri:

"Bildiğiniz gibi, tüm bu harika yerlere seyahat ediyoruz. Ve Fast X'in iki farklı filme ayrılmasının nedenlerinden biri de onlar, çünkü ele alınması gereken çok fazla alan ve dünyanın pek çok yerinde ziyaret etmemiz gereken pek çok yer var." demişti.

Tüm bunlar ve hikayede yerini tamamlaması gereken kişiler göz önüne alındığında, yapımın iki parça olarak tamamlanması da son derece normal geliyor. Önemli olan bu süreçte karşımıza çıkacak tüm aktörler ve hikayenin olası sonları.

Fast X'in çekimleri Nisan 2022'de başladı

Fast X'in çekimlerinin geçtiğimiz Nisan ayında başlandığını daha önce yazmıştık. Uzun süredir Fast X'in çekimlerine başlamasıyla ilgili söylentiler vardı. Yapımcı Justin Lin, Nisan 2021'de çekimlerin o yıl başlamayacağını söyleyerek, kameraların çalışmaya başlayacağı en erken tarihin, 2022 olacağını söyledi. Nisan 2022'de, Fast X'i başlık olarak açıklayan Vin Diesel, çekimlerin “Birinci Gün” adı ile başladığını söyledi.

Luke Hobbs (Dwayne Johnson) geri dönmeyecek

Dominic Toretto ve Luke Hobbs'un Hızlı ve Öfkeli serisinde bir kez daha yollarının kesiştiğini görmek harika olsa da, Dwayne Johnson'ın Fast X için geri dönmeyeceğini Temmuz 2021'de Johnson, Hollywood Reporter'a kendisinin olmayacağını ve filmlerde ekibe bol şans dilediğini söylediğinde ortaya çıktı. Yine de, henüz resmi olarak açıklanmasa da, onun Hobbs ve Shaw 2'de ortaya çıkacağına inanıyoruz.

Hızlı ve Öfkeli - Dwayne Johnson

Ayrıca Jason Statham'ın da geri dönüp dönmeyeceği hala belirsizliğini koruyor. F9'da son defa listelenen yıldınız, serideki akibetinin ne olduğu henüz belirsizliğini koruyor.

Filmlerinin sonrasında neler olacak?

10. ve 11. filmlerin vizyona girmesinin ardından, Hızlı ve Öfkeli'nin hikayesi de sona ermiş olacak. Tabi bu, yaratılan evrenin yok olduğu anlamına gelmiyor. Şu anda bile birden fazla yan film bulunuyor.

Sırada Box Office Mojo'ya göre 2019'da dünya çapında 759 milyon dolar kazandıran başarılı Hobbs ve Shaw'ın devamı var. Ve Hobbs ve Shaw 2 için hala biraz zamanımız var gibi görünüyor. Ayrıca, kadın liderliğindeki Hızlı ve Öfkeli yan filmi için de çalışılıyor.

Vin Diesel'in Vulture ile yaptığı bir röportajda, serinin geleceği hakkında, potansiyel hikayelerden bahsetmişti.

Diesel aynı dönemde, Variety'ye Charlize Theron'un karakteri Cipher'a odaklanan Hızlı ve Öfkeli bir yan ürün üzerinde çalışan yazarları olduğunu belirtmişti.

Film nerede geçiyor?

Hızlı ve Öfkeli 10'da yer alacak yerler hakkında henüz hiçbir şey açıklanmadı, ancak Hızlı ve Öfkeli ailesinin en uzun süreli üyelerinden ikisi filmi Afrika'ya taşımak istiyor. SiriusXM, F9 oyuncularıyla yaptığı röportajda Tyrese Gibson ve Chris "Ludacris" Bridges'in, markayı bir Afrika ülkesine götürmek istediklerini açıkladı.

Röportajın ilerleyen bölümlerinde Tyrese Gibson, Fast Five'da Brezilya'ya gitmenin rol arkadaşı Jordana Brewster için eve dönüş gibi hissettirdiğini ve Güney Afrika'da böyle bir şey yapmanın harika olacağını düşündüğünü açıklamıştı.

Ayrıca daha önceki bir haberimizde değindiğimiz üzere, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hızlı ve Öfkeli filminin yapımcılarıyla görüştüğünü söylemiş ve yeni filmin İstanbul’da çekilebileceğini belirtmişti.

Fast X'in, Toretto ekibini son maceralarında nereye götüreceğini hala tam olarak bilmiyoruz, ancak Mayıs 2023'e yaklaştıkça film hakkında daha fazla şey duymayı umuyoruz.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 00:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2022 08:58
6-7-8-9 hepsi aksiyon bakımından izlemesi zevkli ama rezalet derecede fizik kurallarını hiçe sayan bir grup tamircinin die another day zamanlarının absürd james bondluğuna soyunmasından anlaşılacağı gibi yeni mekanlar anlatacak yeni yerler falan olması tamamen fasa fiso. Finali de avaraj olacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2022 09:51
Nerde o ilk 3 filmin havası.. Ah ah keşke öyle devam etselerdi..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2022 13:31
Keyifle okuduğum yazılardan biri oldu. Bir ara Paul Walker'ın kardeşinin filmde olacağı söylenmişti. Yüz değiştirme teknolojisi ile onu canlandıracaktı. O ne oldu?
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2022 08:43
16.45 iyi de son filmlerde sokak yarışı olayları yok artık. 3.cü film ile bitti o konular seride
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2022 16:45
Kardeşinin sokak yarışlarına bakış açısından dolayı o iş olmadı diye biliyorum. Hatta geçtiğimiz haftalarda bu konuda da açıklama yapmıştı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2022 08:42
Geri dönecek dediğiniz oyuncular zaten son 9.cu filmde de vardı. Sanki yoklarmış gibi 10.cu film ile tekrar geri dönecekler diyorsunuz :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2022 00:03
Nathalie Emmanuel ya. GoT'da aşık olmuştum ona. Gördüğüm en güzel kadınlardan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hızlı ve Öfkeli 10 hakkında tüm bildiklerimiz
İlginizi Çekebilir