Homefront'a 3 ayrı sunucu

Murat Halilbeyoğlu 22.01.2011 - 16:15
Her platform için ayrı ayrı destek.
Homefront baş tasarımcısı Brian Holinka yaptığı bir açıklamada oyunun tüm versiyonları için ayrı bir sunucu (dedicated server) olacağını belirtti. Böylece oyundaki hava saldırıları, silahlar ve araçlar için daha fazla destek sağlanabilecek.

Homefront'a 3 ayrı sunucu
Holinka konu hakkında "Bir oyun yaptığınızda karşılaşacağınız kısıtlamaları düşünmeniz gerekir. Eğer tüm platformları tek bir sunucudan desteklemeye çalışırsanız bu her şeyin ağırlaşması anlamına gelir; oyuncu sayısı, araç sayısı, vs. Ayrı sunucular tüm bu iş yükünü dağıtır ve kullanıcının oyunun çalışması konusunda endişe duymamasını sağlar. Yani her platform için ayrı bir sunucu demek daha çok oyuncu, daha çok araç, daha çok hedef ve daha çok hava saldırısı demektir" dedi.

Oyunun multiplayer kısmı ile ilgili de konuşan Holinka maçlardaki toplam oyuncu sayısının bir takımda en fazla 16 olacağını belirtti ve nedenini de şu şekilde açıkladı "Bizce bu tarz oyun modlarında en iyi rakam toplamda 32 olmalı. Daha fazlasını da denedik ancak inanın hiç zevk almadık. Bir oyunu 50-60 kişi ile oynayınca doğduğunuz anda ölüyorsunuz çünkü her taraf düşman kaynıyor oluyor."
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 23:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Homefront'a 3 ayrı sunucu
İlginizi Çekebilir