Horizon: Forbidden West oynanış videosu yayınlandı

Ersin Kılıç 28.05.2021 - 00:12
Playstation tarafından düzenlenen yeni State of Play etkinliğinde Horizon: Forbidden West için yaklaşık 15 dk'lık oynanış videosu yayınlandı.

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve hakkında çok az bilgi sahibi olduğumuz Horizon: Forbidden West oynanış videosu ile nihayet karşımıza çıktı. Sony birkaç gün önce yaptığı açıklamada yeni bir State of Play sunumu düzenleneceğini duyurmuş ve bu sunumun odak noktasının Horizon: Forbidden West olacağını açıklamıştı. İşte geçtiğimiz dakikalarda sona eren sunumda yaklaşık 15 dakikalık uzun bir oynanış videosuna yer verildi.

Horizon: Forbidden West oynanış videosu 

Horizon: Forbidden West hikaye olarak Zero Dawn'ın sonrasını konu ediniyor ve ilk oyunda da kontrol ettiğimiz Aloy karakterini hikayenin merkezine konumlandırıyor. İlk oyunda bu karaktere hayat veren Ashly Burch dışında Sylens karakterini canlandıran Lance Reddick'i devam oyununda da izleme şansına erişeceğiz. 

Oynanış videosuna baktığımızda Horizon: Forbidden West'in görsel anlamda gerçekten çok iyi durduğunu görüyoruz. Su altı kısmına da yer verilen bu videoda bir boss mücadelesine ve oyunun genel dinamiklerine yer verilmiş. İlk oyundan hatırlayacağımız birçok dinamiğin yanı sıra yüksek yerlere halatla tırmanma ve Shield Wing adı verilen yeni oyuncağımız ile havada süzülme gibi özelliklerimiz de dikkat çekiyor. Oyunun yayınlanan tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Horizon: Forbidden West hakkında;

Uzak diyarları keşfedin, daha büyük ve daha hayranlık uyandıran makinelerle savaşın ve Horizon’ın uzak gelecek, kıyamet sonrası dünyasına dönerken şaşkınlık veren yeni kabilelerle karşılaşın. Diyar can çekişiyor. Yeni korkutucu makineler sınırlarında dolaşırken, şiddetli fırtınalar ve durdurulamaz bir yıkım insanlığın darmadağın olmuş kalıntılarını mahvediyor. Dünya üzerindeki yaşam hızla yok olmaya doğru gidiyor. Kimse de nedenini bilmiyor.

Bu tehditlerin arkasındaki sırları çözüp, dünyaya düzen ve dengeyi yeniden getirmek Aloy’un elinde. Yol boyunca eski dostlarıyla yeniden bir araya gelmeli, savaşan yeni gruplarla ittifak kurmalı ve geçmişin mirasını çözmeli. Bu sırada yenilmez gibi görünen yeni bir düşmanın da bir adım önünde olmaya çalışıyor.

Yorumlar 26
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2021 16:52
aloy aslında bir kezban.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2021 19:38
Combat meekanikleri rezalet.
Animasyonlar rezalet.
30 fps teknoloji demosu izledik.
Downgradenin alası geliyor bekleyin.
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2021 10:21
Seni Bill Gates mi gönderdi acaba?
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2021 21:34
Ya bu grafiklere rezalet diyen şahıs sen uzaydan mı geldin yoksa x box tan mi? Tarzım değil de.Ps5 im yok almayı da düşünmüyorum de anlarım.Ama grafiklere kötü dersen niyetini belli edersin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2021 19:02
Oyun budur işte. Ey crytekin sahipleri. Crysisi bu kadar özgür yapın paraya para demezsiniz. Sadece su altı dinamiği bile yeter yenilik olarak birde eloyun kiyafetleri biraz azaltsalar daha güzel olacak. Bkz tomb raider ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2021 18:42
ilk oyundan hiç bir şey anlamadım, o kadar ağır bir ingilizce varki çözebilene aşk olsun, görevlerde cabası, allahtan play at home kampanyasıyla ücretsiz deneyimlemiştim yoksa 5 para vermem horizona
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2021 17:32
Maske mesafe hijyen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Horizon: Forbidden West oynanış videosu yayınlandı
İlginizi Çekebilir