Horizon Forbidden West oyununda yükleme ekranları olmayacak

Alparslan Gürlek 18.06.2020 - 13:42
Horizon Forbidden West oyununun Oyun Yöntemeni Mathjis de Jonge bir videoda oyuna dair merak edilenleri açıkladı. Oyunun bu yıl çıkmayacağını belirtti.

PlayStation 5 sunumunda ilk kez karşımıza çıkan Horizon Forbidden West oyunu için elimizde yeni bilgiler var. Dün yayınlanan bir videoda Oyun Yönetmeni Mathjis de Jonge Forbidden West için birçok yeni detaya yer verdi.

Horizon Forbidden West 2021'den önce çıkmayacak

Mathjis de Jonge, dün PlayStation resmi YouTube kanalında paylaşılan bir videoda oyun hakkında detaylardan ve dünyası üzerine ilgi çeken noktalardan konuştu. Forbidden West oyununun oyuncular için yeni gizemlere öncülük ettiğini belirten de Jonge, oyunun Amerika'nın Utah bölgesinden başlayarak Pasifik Okyanusu'na kadar batıya doğru devam ettiğini söyledi. İlk oyun için yaptıkları güzel ve insanı içine çeken dünyayı hatırlatan de Jonge, PlayStation 5'in gücü ile Forbidden West için çok daha iyisini yaptıklarını belirtti.

Ayrıca de Jonge, oyunun dünyasının ilk oyuna göre daha büyük olacağını ve oyuncuyu bu dünyada daha fazla tehlikenin beklediğini belirtti. Oyunda büyüklü küçüklü farklı habitatlarda yaşayan mekanik yaratık popülasyonlarının yanında, dost ve düşman kabilelerin bulunduğunu belirtti. Bu kabileler de oyundaki robotsu yaratıklarla etkileşim içinde olacak ve onları kullanabilecekler. 

Horizon Forbidden West oyununda yükleme ekranları olmayacak

Oyundaki bu mekanik düşmanlarla savaşabilmek için onları tarayıp inceleyerek bu doğrultuda dövüşlerin şekilleneceğini belirten de Jonge, zaten tehlikeli olabilen bu makinelerin düşman kabileler tarafından savaş makineleri olarak kullanıldığında daha da tehlikeli olacağını söyledi.

Ayrıca Horizon Forbidden West haritası ilk oyundan daha büyük olmasına rağmen hızlı seyahatler de dahil olmak üzere haritanın hiçbir yerinde yükleme ekranı olmadığını belirten de Jonge, oyuncuların çok hızlı bir şekilde oyun deneyimleri kesilmeden haritada ilerleyebileceklerini söyledi. Bunun da PlayStation 5 konsolunun içinde taşıdığı yüksek hızlı SSD sayesinde olduğunu ekledi. Oyunun gizemler üstüne kurulu olduğunu ve daha fazla detaya girip büyüsünü bozmak istemediğini belirten de Jonge'den öğreneceklerimiz şimdilik bu kadarla sınırlı.

Horizon Forbidden West oyununda yükleme ekranları olmayacak

Oyunun çıkışı için ise 2020'nin sonlarında çıkacak olan PlayStation 5 konsolundan sonra, 2021 yılının içinde çıkacağı açıklaması yapıldı. Devam oyunu için ekibin çok sıkı çalıştığı belirtildi. Oyunun hayranlarının yanı sıra oyun ile ilk kez tanışacak oyuncuları da etkileyip, onlarda da bir iz bırakmak istediklerini söylediler.  Horizon Zero Dawn oyununun devam oyunu olan Horizon Forbidden West için elimizdeki bilgiler bu kadar. İlerleyen zamanlarda daha detaylı bir açıklamanın da yapılacağını umuyoruz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 09:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.06.2020 14:58
Forbidden West PC'ye portlanmış olarak geliyor, cpu yoğun olacağı tahmin edilmiş. Ryzen'lerinize kuvvet.
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2020 13:56
Ps5'e özel olarak gelecek oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2020 10:03
Merlin çok zekisin ya. Loading ekranı olmayacak çünkü ssd var konsolda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Horizon Forbidden West oyununda yükleme ekranları olmayacak
İlginizi Çekebilir