House of the Dragon dizisinin çekim tarihi belli oldu

Özgür Deveci 11.02.2021 - 23:54
Game of Thrones'un geçmişine odaklanacak olan HBO Max dizisi House of the Dragon'un çekim tarihi belli oldu.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones, televizyon dünyasının en çok izlenen dizilerinden biri oldu. Dizinin final yapmasıyla birlikte birçok yan ürün içinde çalışmalar başladı. Bunlardan ilki olacak House of the Dragon'un çekim tarihi belli oldu. HBO tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, dizinin çekimleri önümüzdeki Nisan ayında başlayacak. House of the Dragon'un 2022 yılında yayınlanacağı daha önce duyurulmuştu.

Deadline'a konuşan HBO ve HBO Max içerik yöneticisi Casey Bloys "Miguel ve Ryan ile birlikte çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Dizide geliştirilecek alanlar üzerine konuşuyoruz. George R. R. Martin'in dünyası çok büyük ve ilginç olan sadece büyük olması değil, aynı zamanda tarihsel açısından da bir sürü yol haritası barındırması. Anlatılacak pek çok hikaye var. Senaryoları iyi bir şekilde hazırlamayı ve dizi için belirli sayıda çekim yapmaktansa anlatmaya değer hikayeler yapmayı tercih ederim. Aklımda bir sayı yok ama amaç hep aynı, o da inandığımız insanlarla iş yapmak." ifadelerinde bulundu.

House of the Dragon dizisinin çekim tarihi belli oldu

House of the Dragon dizisinin çekimleri Nisan'da başlayacak

Game of Thrones'un yaklaşık 300 yıl öncesinde geçecek dizi, Fire & Blood kitabındaki Targaryen Hanesi'nin hikayesini anlatıyor. Dizide Viserys I ve Aemma Arryn'in çocukları Rhaenyra ve Aegon II, Ejderhaların Dansı olarak bilinen taht için bir iç savaşa girecek. Dizinin oyuncu kadrosunda Matt Smith (Daemon Targaryen), Paddy Considine (Viserys Targaryen), Olivia Cooke (Alicent Hightower) ve Emma D'Arcy (Rhaenyra Targaryen) gibi ünlü isimler bulunuyor.

Miguel Sapochnik ve Ryan Condal'ın showrunner rolünü üstlendiği yapımda, George R. R. Martin ve Vince Gerardis ile birlikte yönetici yapımcı olarak yer alıyor. Daha önce House ve Orange Is the New Black gibi yapımlarla karşımıza çıkan Sara Lee Hess ise yazar ve yönetici yapımcı olarak kadroda bulunacak. Bunlara ek olarak Sapochnik'in dizide pilot ve ek bölümleri yöneteceğini belirtelim. Sapochnik daha önce Hardhome, Battle of the Bastards ve Winds of Winter olmak üzere Game of Thrones'un izleyici sayısı yüksek altı bölümünü yönetmişti.

Son olarak kimler House of the Dragon dizisini merakla bekliyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 15.02.2021 02:54
Game of Thrones'un finalini yazan hıyarlar yok değil mi burada?
Kalan Karakter: 300 Gönder
House of the Dragon dizisinin çekim tarihi belli oldu
İlginizi Çekebilir