Huawei Freebuds 4i inceleme

Ersin Kılıç 1.04.2021 - 13:51
Huawei Freebuds 4i inceleme içeriğimizde firmanın yeni çıkarmış olduğu kulaklık modelinin genel özelliklerine göz atıyoruz.

Huawei Freebuds 4i inceleme içeriğimizde bu kulaklığa daha yakından bakıyoruz. Kablosuz kulaklık pazarı özellikle son birkaç yılda büyük oranda yükselişe geçmiş durumda. Firmaların artık farklı segmentlere göre farklı ürünler ile karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu pazarda özellikle ülkemizde adından söz ettiren firmalardan birisi de Huawei. Telefon modelleri ile de oldukça popüler olan firma, kablosuz kulaklık tarafında da başı çeken modellere imza atıyor diyebiliriz. 

Huawei Freebuds 4i inceleme

Firmanın son çıkarmış olduğu modellerden birisi de Huawei Freebuds 4i oldu. Biz de bu incelememizde bu kablosuz kulaklığın özelliklerine ve genel performansına bakacağız.

Huawei Freebuds 4i inceleme

Kutu içeriği ve tasarım

Öncelikle kulaklığın kutu içeriğine bakalım. Kutu içeriğinde kulaklıklar ve şarj kutusu dışında, okumadığımız dokümanlar, yedek kulaklık başlıkları ve uzun bir Tip-C kablosuna yer verilmiş. Şarj kutusunda bu sefer oval bir tasarım tercih edilmiş. Böyle karşıdan bakınca ufak bir yumurta tutuyormuşsunuz gibi gözüküyor. Ön tarafında Huawei logosu ile birlikte bildirim ışığına yer verilmiş. Tip-C portu alt tarafa, eşleştirme tuşu ise sağ tarafa konumlandırılmış. Kutunun kapağını açıp bu tuşa birkaç saniye basılı tutarsanız eşleştirme moduna giriyorsunuz. Telefonunuzdan bluetooth ayarı ile çok kısa bir sürede eşleştirme işlemini tamamlıyorsunuz.

Freebuds 4i modeli ergonomik olarak oldukça rahat bir kulaklık. Kulak içi bir tasarıma sahip olduğu için herhangi bir düşme problemi ile karşılaşmıyorsunuz. Zaten kulaklık başına 5.5 gram ağırlığa sahip olduğu için kulağınızda bir ağrı, baskı oluşturmuyor. Yeri gelmişken şarj kutusunun da 36 gramlık bir ağırlığı bulunuyor. Ayrıca kızıl ötesi sensörler sayesinde kulağınıza taktığınızda ya da çıkardığınızda klasik olarak bunu anlayan bir yapı bulunuyor. Yeri gelmişken eğer Huawei eko sisteminde iki farklı ürün kullanıyorsanız bunlara aynı anda bağlanma özelliğine de sahip.

Huawei Freebuds 4i inceleme

Kulaklık performansı

Ses kalitesine baktığımızda 10 mm'lik sürücüleri ile birlikte gayet iyi bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Ses seviyesi bakımından bana biraz düşük geldi ama hem bas hem de tizlerde kulaklık üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Müzik dinlerden ya da medya dosyalarında herhangi bir parlama, çatlama ile karşılaşmıyorsunuz. Gürültü engelleme özelliği sayesinde daha net bir dinleme deneyimi yaşıyorsunuz. Ayrıca gürültü engelleme tarafında farkındalık isimli bir moda da yer verilmiş. Bu mod özellikle dışarda yürürken falan, hani dış dünyadan bağınızı tamamen koparmaktan ziyade etrafınızda olan bitene hakim olmanızı sağlıyor diyebiliriz.

Mikrofon tarafına baktığımızda firmanın rüzgar gürültüsünü önlemek için ekstra bir çalışma içerisine girdiğini görüyorsunuz. Kulaklıklarda ikişer adet mikrofon yer alıyor. Çok rüzgarlı havalarda bile kullanılan yapay zeka sistemi sayesinde konuşma seslerini net bir şekilde alabiliyor. Dokunma özellikleri sayesinde müzik durdurma, devam etme gibi klasik özelliklerin yanı sıra aktif gürültü engelleme özelliğini de kapatıp açabiliyorsunuz. AI Life uygulaması sayesinde bu dokunmatik tuşların ne yapacağını ayarlamak da mümkün. Ben test ettiğim süre boyunca Huawei Mate 40 Pro modelinde kullandım ve firmanın kendi ekosisteminde çok iyi çalıştığını söyleyebilirim. Ayrıca bu uygulama sayesinde kulaklığın durumunu, özelliklerini daha iyi kontrol edebiliyorsunuz.

Huawei Freebuds 4i inceleme

Batarya tarafına baktığımızda 7-8 saatlik bir kullanımı bulunduğunu görüyoruz. Eğer aktif gürültü engelleme gibi özellikleri kapatırsanız bu süre birkaç saat daha yukarı çıkıyor. Kulaklığın kutu ile birlikte şarj oranı ise 20 saate yakın diyebiliriz. Kulaklıkta kablosuz şarj desteğine ise yer verilmemiş.

Sonuç olarak Huawei Freebuds 4i inceleme içeriğimizde bu modelin özellikle bulunduğu segmente göre iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Kablosuz şarj özelliğine de sahip olsa bu segmentte lider olacak özelliklere sahip olabilirmiş. Eğer bu ayarda bir kulaklık modeli arıyorsanız göz atmanız gereken modellerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei Freebuds 4i Teknik özellikler

Fiziksel özellikler

  • Sensör: Dokunmatik ve yakınlık
  • Bluetooth: 5.2
  • Kullanım süresi: 10 saat
  • Şarj kutusu süresi: 22 saat
  • Şarj süresi: 60 dakika
  • Ağırlık: 11 gr
  • Şarj kutusu ağırlığı: 36.5 gr
  • Hızlı şarj: Var (10 dk)

Ses özellikler

  • Ses çıkış: Stereo
  • Gürültü engelleme: Var
  • Sürücü çapı: Dinamik 10 mm
  • Mikrofon sayısı: 4
  • Gürültü engelleyici mikrofon: Var
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Huawei Freebuds 4i inceleme
İlginizi Çekebilir