Huawei P50 HarmonyOS 2.0 ile birlikte duyuruldu

Ersin Kılıç 2.06.2021 - 17:27
Huawei firması birçok model tanıttığı özel sunumunda HarmonyOS 2.0 özellikleri ile birlikte Huawei P50 modelinin duyurusunu da gerçekleştirdi.

Uzun süredir dedikoduları ile gündeme gelen Huawei P50 modeli en sonunda resmi olarak duyurdu. Huawei firması geçtiğimiz dakikalarda sona eren özel bir sunumda HarmonyOS 2.0 ile birlikte birçok duyuruya da imza attı. HarmonyOS 2.0 dışında Huawei Watch 3, Huawei MatePad Pro, Huawei FreeBuds 4 ve Huawei MateView gibi önemli duyurulara imza atıldı. Bu özel sunumun sonunda ise beklenen duyuru geldi ve Huawei P50 modeli duyuruldu. 

Huawei P50 modeli duyuruldu

Öncelikle bazı detaylarını ve tasarımını görme şansına eriştiğimiz Huawei P50 modelinin kesin çıkış tarihi verilmedi. Yine de yapılan açıklamada bu yılın sonuna doğru piyasaya çıkacağını öğrenmiş olduk.

Huawei'nin özellikle ekosistem konusunda bir hayli yol kat eden yeni işletim sistemi ile gelecek olan Huawei P50 modeli kamera özellikleriyle yine ön plana çıkacak gibi duruyor. Hem tasarım anlamında hem de açıklanan özellikler bakımından telefonun kamerasının şimdiden oldukça iddialı olduğunu söylemek mümkün.

Bakınız; Huawei HarmonyOS 2.0 ve yeni ürünleri tanıtıldı

Huawei P50 ailesi ilerleyen günlerde tanıtılacak

Huawei P50 HarmonyOS 2.0 ile birlikte duyuruldu

Öncelikle detayları tam olarak verilmese de firmanın her zaman olduğu gibi Huawei P50 ailesinde de üç farklı modele yer vermesi bekleniyor. Tasarım anlamında benzer olan fakat hem ufak donanım farkları hem de kamera lensi konusunda birbirlerinden ayrılan bu modellerin Huawei P50, Huawei P50 Pro ve Huawei P50 Pro Plus olarak adlandırılması bekleniyor.

Kamera konusunda diğer amiral modellerinde olduğu gibi Leica ile işbirliğine giden firma kamera özellikleri ve tasarımında köklü değişikliklere gitmiş. Her üç modelde de kamera lensleri için iki farklı alan tercihi dikkatimizi çekiyor. Üst tarafta modele göre ikili ve üçlü lens tercih edilirken alt kısımda ise farklı bir mercek ve flaş tasarımına yer verildiğini görüyoruz. Bu lenslerin özellikleri konusunda ise henüz bir açıklama yapılmış değil.

Tabi daha önce çıkan Huawei Mate 40 Pro gibi modelleri göz önüne aldığımızda firmadan beklentilerimizin oldukça büyük olduğunu da eklememiz gerek. İlerleyen günlerde ayrı bir sunum ile tanıtılacak olan Huawei P50 modelinin şimdilik bilinen özellikleri bu şekildeydi. Telefonun özellikleri netleştiğinde sizlere bu detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 07:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Huawei P50 HarmonyOS 2.0 ile birlikte duyuruldu
İlginizi Çekebilir