Huawei Watch 3 Pro inceleme

Ersin Kılıç 12.08.2021 - 16:02
Harmony OS destekli Huawei Watch 3 Pro inceleme içeriğimizde akıllı saatin tüm özelliklerine ve fiyatına değiniyoruz.

Huawei Watch 3 Pro inceleme

Akıllı saatler artık aksesuar anlamında standart bir hale geldiler. Huawei firması da uzun bir süredir akıllı saat modelleri ile karşımıza çıkıyor ve bu konuda iyi bir yol aldılar diyebiliriz. Bir süredir test ettiğim Huawei Wath 3 Pro modeli ise özellikle Harmony OS desteği ile ön plana çıkan bir model olmuş. Şimdi gelin bu saatin hem tasarımına hem de özelliklerine birlikte göz atalım.

Kutu içeriği ve batarya ömrü

Huawei Watch GT 3 Pro inceleme

Öncelikle kutu içeriğine baktığımızda standart bir içerik bizi karşılıyor. Kapağı kaldırır kaldırmaz Huawei Watch 3 Pro ile karşılaşıyorsunuz. Kutunun sağ tarafında ise okumadığımız dokümanlar ile birlikte şarj kablosuna yer verilmiş. Mıknatıslı bir yapıya sahip olan şarj aparatı saatin alt kısmına direkt olarak yapışıyor. 

Tabi yeri gelmişken saatin kablosuz şarj desteğine sahip olduğunu da hatırlatalım. Yani kablosuz bir şarj istasyonunuz varsa ya da Huawei  Mate 40 Pro gibi ters şarj özelliğine sahip bir telefon kullanıyorsanız acil durumlarda saatinizi bu şekilde de şarj edebiliyorsunuz. 790 mAh'lik bir bataryaya sahip olan Watch 3 Pro tüm özelliklerini kullandığınızda bile 3-4 günlük bir şarj süresine sahip. Eğer özellikleri kısıtlayan ultra uzun pil ömrü modunu seçerseniz 21 güne kadar kullanabiliyorsunuz. Kısaca firmanın diğer modellerinde olduğu gibi batarya performansı bu saatin de en önemli yönlerinden birisi olmuş.

Tasarım ve Ekran özellikleri

Huawei Watch GT 3 Pro inceleme

Saatin kadran kısmına baktığımızda iki adet fiziksel tuş görüyoruz. Bu tuşlardan ilki makaralı bir yapıya sahip ve saatin menüsüne ulaşma görevi dışında zoom yapma, kaydırma gibi konularda da size yardımcı oluyor. Diğer tuş ise spor aktiviteleri için ayrılmış. Bu konuda çok geniş bir yelpaze sunulmuş.  Çünkü bu tuşa bastığınız anda koşu çeşitleri, tırmanma, parkur, bisiklet ve yüzme gibi klasik antrenman modları dışında kayak, snowboard ve kürek gibi spor aktivitelerine de ulaşabiliyorsunuz. Yeri gelmişken saatimiz 50 metreye kadar su basıncına dayanıklı. Ayrıca ayarlar kısmından ikinci tuş için farklı bir özellik de atayabiliyorsunuz. Yani çok sık spor yapan biri değilseniz buraya alarm, harita ya da hava durumu gibi kısa yolları da atayabilirsiniz.

63 gramlık bir ağırlığı bulunan saatin gövdesinde titanyum bir yapı kullanılmış. Ekran kısmına baktığımızda ise çizilmelere dirençli bir safir cam görüyoruz. 1.43 inç boyutuna sahip olan ekran kısmı tamamen dokunmatik olarak da kontrol edilebiliyor. 466 x 466 çözünürlüğe sahip olan bu ekranda Amoled panel kullanılmış. Ekran kalitesni her durumda hissettiriyor. üstelik 1000 nit'lik değeri ile birlikte her koşulda kullanmaya müsait bir yapısı olduğunu da söyleyebilirim. Sıcaklardan kavrulduğumuz şu günlerde güneş altında bile kullanırken herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. 

Arayüz ve uygulamalar

Huawei Watch GT 3 Pro inceleme

Huawei Watch 3 Pro inceleme içeriğimizde biraz da saatin arayüz ve uygulama desteğinden bahsedelim. Saatin arayüzü oldukça basit ve kullanışlı tasarlanmış. Huawei Sağlık uygulaması sayesinde telefonunuza bağladığınız saatin kadranlarını hem uyuglama hem de saat üzerinden değiştirebiliyorsunuz. Saat üzerinden değiştirmek için ekrana basılı tutmanız yeterli oluyor. Bu konuda ilk modellere göre çok daha geniş bir yelpazenin sizi beklediğini de söylemeliyim. Ücretli arayüzlerin dışında ücretsiz olarak yayınlanan birçok arayüze de ulaşabiliyorsunuz.

Saati sağa doğru kaydırdığınızda hava durumu, sola doğru kaydırdığınızda ise aktivite kayıtları, anlık nabız takibi, kandaki oksijen gibi kısımlara ulaşabiliyorsunuz. Yine bir tık daha kaydırarak buradan ulaşacağını uygulamaları değiştirmenize de izin verilmiş. Aşağı doğru kaydırdığınızda pil, bağlantı durumu ve kısa yol tuşlarına ulaşıyorsunuz. Yukarı doğru kaydırdığınızda ise bildirim ekranı karşınıza çıkıyor. Buradan size gelen mail, twitter, mesaj ya da whatsapp bildirimlerine göz atabiliyorsunuz. Fakat cevap verme gibi bir opsiyon konulmamış. Bildirim kısmındaki en büyük eksik ise bence bu olmuş diyebilirim. 

Huawei'nin ilk modellerindeki en büyük sıkıntı bildirim ve mağaza uygulamalarındaydı. Firma her yeni modelle birlikte bu konuda önemli adımlar attı diyebiliriz. Bunun örneklerini Watch 3 Pro modelinde de görüyoruz. Saati direkt olarak wi-fi üzerinden bağlayıp Huawei mağazasından dilediğiniz uygulamayı indirebiliyorsunuz. Burası tabi ki hala geliştirilmesi gereken bir kısım. Yani bir spotify kontrolü sağlayamıyorsunuz ama ilk modellere göre çok daha fazla uygulamaya ulaşmak mümkün kılınmış.

Huawei Watch GT 3 Pro inceleme

GPS ve e-sim desteğine de sahip olan Huawei Watch 3 Pro modelinde hoparlör ve mikrofon desteğine de yer verilmiş. Yani telefon görüşmelerinizi direkt olarak saat üzerinden yapmanız mümkün. Hoparlör sesi biraz kısık ama mikrofon tarafında çok iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim. Keşke bu mikrofonu bildirimlerdeki mesajlara cevap verirken de dikte olarak kullanabilseydik çok hoş olurdu. Belki güncelleme ile gelebilir.

Saatin bir başka iddialı olduğu yönü de üzerinde bulunan ve sürekli çalışan sensörleri. Spor aktiviteleri dışında nabız, uyku takibi ve kandaki oksijeni ölçme gibi özelliklere de sahip. Tüm bu istatistiklere saat üzerinden ulaşabildiğiniz gibi Sağlık uygulaması sayesinde çok daha detaylı bakabiliyorsunuz. Ayrıca vücut ısısı ölçme gibi daha önce karşılaşmadığımız özelliklere de sahip fakat e-sim ve bunun gibi özelliklerin sonraki güncellemeler ile aktif olacağı belirtiliyor. 

Harmony OS

Huawei Watch GT 3 Pro inceleme

2 GB Ram ve 16 GB Depolama alanına sahip olan Huawei Watch 3 Pro modelinin en önemli özelliği başta da belirttiğim gibi Harmony OS desteğine sahip olması. Huawei'nin yeni işletim sistemi yeni cihazlarda önemli bir ekosistemi de beraberinde getiriyor. Bu model de akıllı saat tarafında bu işletim sistemini destekleyen ilk model olma özelliğine sahip.

Huawei Watch 3 Pro inceleme son söz

Saatin yurt dışı fiyatı 500 euro olarak belirlenmiş. Videoyu çektiğim an itibari ile Freebuds 3 hediyesi ile birlikte ülkemizde de 5700 TL'lik bir fiyatı bulunuyor. yani kıyasladığımızda iyi bir fiyatlandırma ile ülkemize girmiş ama saatin normal fiyatı zaten yüksek diyebilirim. Açıkçası ben Huawei'nin neden böyle bir fiyatlandırma yaptığını tam olarak anlayamadım. Bu fiyat rakiplerine göre çok yukarda ve pazardaki yerini zora sokacak bir seviyede.

Sonuç olarak Huawei Wacth 3 Pro şık tasarımı, ergonomik yapısı, Harmony OS desteği, sensör ve pil süresi ile ön plana çıkan bir model olmuş. Ekran yapısı ve özellikleri ile bazı eksiklerine rağmen gerçekten de başarılı ve kullanması keyifli bir saat olmuş. Fiyatı kafa karıştırıyor ama hali hazırda bütçe sıkıntınız yoksa ve Harmony OS destekli cihazlara sahipseniz göz atmanız gereken bir model olmuş diyebilirim.

Huawei Watch GT 3 Pro inceleme

Huawei Watch 3 Pro Teknik Özellikler

Ekran özellikleri

  • Ekran boyutu: 1.43"
  • Çözünürlük: 466 x 466 piksel
  • Ekran özellikleri: Amoled / 16m renk / 326 PPI

Tasarım ve donanım

  • Bellek: 2 GB Ram
  • Depolama: 16 GB
  • Kalınlık: 14 mm
  • Ağırlık: 63 gr
  • Batarya: 420 mAh
  • Kablosuz şarj: Var
  • Gövde: Titanyum + Seramik
  • Kordon: Deri

Genel özellikler

  • Titreşim: Var
  • Mikrofon: Var
  • Hoparlör: Var
  • Telefonla görüşme: Var
  • Wi-fi / e-Sim / GPS: Var
  • Suya dayanıklılık: 5 ATM
  • Spor aktivite uygulamaları
  • Kalori takibi, SPo2 ölçümü, Nabız ölçümü, Uyku takibi
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2021 17:37
Ekg tansiyon ölçümü yok fiyat 5000 küsür neye yararki.Şu aşamada böyle bi saat almak çok çok mantıksız.200liralık saatler ike aynı özellikler var napayım vücut ısısını :)
Çok gereksiz fiyat ve gereksiz bi saat olmuş.Galaxy watch active 2 bunun 3 de bir fiyatına üstelik ekg ve tansiyonda ölçüyor.
MK Okuru
MK Okuru 10.12.2021 00:37
Ekg ölçüyor tansiyon yok ama huawei çalışıyor tansiyon ölçme özelliğine
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2021 12:22
Çok güzel saat ama dediğiniz gibi fiyatı ayarlayamamışlar gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Huawei Watch 3 Pro inceleme
İlginizi Çekebilir