HyperX Cloud Mix İnceleme

Furkan Sakoğlu 12.10.2019 - 12:31
Firmanın Bluetooth özellikli kulaklığına yakından bakıyoruz

HyperX, Bluetooth özellikli yeni Cloud kulaklık modeli olan Cloud Mix ile karşımıza çıktı. Hem oyun, hem multimedya, hem de iletişim odaklı kullanılabilecek olan Cloud Mix modeli, adından da anlaşılabileceği gibi her konuda iddialı bir ürün. Tasarımsal açıdan HyperX kulaklık modellerinde gördüğümüz klasik bir tasarım çizgisine sahip olan model, dışarıdan şık ve sade bir görünüm sunmayı başarıyor. Sürücüler ile başlık kısmının metalden oluşması ise hem sağlamlık, hem de uzun ömürlülük bakımından kulaklığa artı katıyor.

HyperX Cloud Mix İnceleme

Konfor bakımından ise Cloud Mix, HyperX kulaklardan alışık olduğumuz hafızalı köpükler ile başınızı ve kulağını hiç ağrıtmadan rahat bir kullanım sunmayı başarıyor. Baş tarafının da neredeyse kulaklarınıza kadar yumuşak malzeme ile kaplanması da konforu arttıran başlıca özelliklerden biri oluyor. Kulaklığın ağırlığı ise mikrofon takılı olduğu takdirde 275 gram olarak ölçülüyor. Ancak kablosuz bir kulaklık olduğunu ve içerisinde bir batarya bulunduğunu hesaba kattığımızda bu ağırlığı anlayışla karşılayabiliyoruz. Cloud Mix'in sürücülerinin üzerinde ise kablosuz modda ses kontrollerini yapabileceğiniz düğmeler de bulunuyor.

HyperX Cloud Mix İnceleme

HyperX Cloud Mix'in belirtmiş olduğumuz gibi en önemli özelliği tamamen kablosuz olarak çalışabilmesi. BlueTooth 4.2 sürüümünü kullanan Cloud Mix, 10 metreye kadar menzil sunabiliyor, ancak yaptığımız testlerde bu mesafede nadir de olsa ses kesintisi yaşadık. Ancak genel anlamda ses kalitesi bakımından kablolu modellere kıyasla ciddi bir fark bulunmamakta. Lakin ses yüksekliği tarafında yine kablolu modellere kıyasla daha düşük bir performans sunduğunu da belirtmek gerekiyor. Cloud Mix'in kablosuz pil ömrü ise 20 saat olarak belirtilmiş. Günde 3 saatlik kullanımla neredeyse 1 hafta kullanım ömrü sunan Cloud Mix, bu yönden başarılı olmuş diyebiliriz.

Kulaklık ses performansının detaylarında ise Cloud Mix'in 10 ile 40.000 Hz arasında frekans yanıtı verebildiğini belirtmek gerekiyor. Ürünün empedans değeri ise etkileyici bir şekilde 40? değerinde. Ses basıncı ise 100 dBSPL/mW olarak belirtiliyor. 40 mm'lik sürücüden beslenen kulaklık, hassas sesleri ayırt edebilmesi ile takdirimizi kazanıyor. Özellikle oyunlarda normal şartlarda pek duyulmayan detaylar, Cloud Mix ile rahatlıkla ayırt edilebiliyor. Kulaklığın bass performansı ise HyperX'in özel Çift Odalı sürücü teknoloji ise hayli doyurucu. Uygun koşullarda kulaklıktaki titreşimi dahi hissedebiliyorsunuz.

HyperX Cloud Mix İnceleme

Kulaklığın mikforonu da çıkarılabilir şekilde tasarlanmış. Eğer sesli iletişim kullanmıyorsanız, kulaklığınızdan mikrofonu tamamen ayırabiliyor ve ağırlığını da 260 grama düşürebiliyorsunuz. Mikrofonun performansı ise muhteşem. Herhangi bir kablo kullanmadığınız için bir statik ses ile karşılaşmıyor, sesli iletişim kurduğunuz kişilerin sizi rahatlıkla duymasını sağlayabiliyorsunuz. HyperX Cloud Mix'in mikrofon performansı bizden tam puan almayı başarıyor.

Cloud Mix'in kutusundan ise 1.3 m'lik çıkarılabilir kulaklık kablosu, 2 m'lik PC uzatma kablosu ve 50 CM'lik USB şarj kablosu çıkıyor. Bu sayede kulaklığı dilerseniz kablolu olarak da kullanma özgürlüğünü bulunuyor. 

HyperX Cloud Mix İnceleme

Özetlemek gerekirse HyperX Cloud Mix, hem PC'de, hem konsolda hem de mobil cihazlarda kullanmak için çok yönlü bir kulaklık olarak başarılı bir performans sergiliyor. Uzun süren pil ömrü, muhteşem mikrofon performansı ve başarılı ses kalitesi ile Cloud Mix, kablosuz bir kulaklık arayan kullanıcıların tercih edebileceği ürünlerden biri.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Cloud Mix İnceleme
İlginizi Çekebilir